Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 17 paź 2018, 19:17     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
41%
Poza paroma minusami są ok
14
32%
Przeciętny
4
9%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
7
16%
 
Liczba głosów : 44

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

houk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 38
  • Rejestracja: 13 kwie 2012, 12:33

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post10 wrz 2018, 16:54

PavikoFx pisze:
houk pisze:Jest taka możliwość.
Otworzyłem konto w Dukascopy Bank i wszystkie środki z Dukascopy Europe wypłaciłem bezpośrednio na konto w Dukascopy Bank.
Pieniądze doszły w takiej samej kwocie, nie pobrali żadnej prowizji.

Świetnie. A musiałeś robić przelew inicjalny do DukasCopy Swiss tradycyjnie czy odrazu jest dostępna opcja przelewu z DukasCopy Europe?


Nie musiałem robić żadnego przelewu inicjalnego :)
Offline

olds

Stały bywalec

Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post11 wrz 2018, 22:17

Droga przez mękę czyli od Annasza do Kajfasza
5 sierpnia koło 15 siadło połączenie NT8 z Dukascopy (sprzęg napisany przez firmę ninjatools z użyciem bibliotek JForex API udostępnionych przez Dukascopy)
6 sierpnia wysyłam maila do autorów sprzęgu
6 sierpnia dostaje od nich odpowiedź, że to nie ich wina tylko Dukasa
6 sierpnia wysyłam maila do Dukasa załączając uwagi autorów sprzęgu
7 sierpnia dostaje od Dukasa odpowiedź , że bada to support
10 sierpnia dostaje od Dukasa prośbę o podesłanie logu
10 sierpnia wysyłam log
11 sierpnia dostaje odpowiedź, że to nie ten log, i potrzebują kontaktu z Ninjatraderem (nie wiem po co, bo to nie oni pisali sprzęg)
11 sierpnia wysyłam maila do autorów sprzęgu (ninjatools) oraz do Dukasa , żeby się k..wa skontaktowali nawzajem i ustalili przyczyny.
11 sierpnia dostaje odpowiedź od autorów sprzęgu, że problem nabrzmiewa i jest już opisany u Dukasa w bug reports: https://www.dukascopy.com/swiss/english ... 16&t=56702
11 sierpnia forwarduje tego maila do Dukasa, że problem wisi u nich w bug reports
11 sierpnia godz 15 dostaje maila od autorów sprzęgu o uruchomieniu sprzęgu - wina po stronie Dukasa bo zmienili certyfikat SSL.
Firma aspirująca do pierwszej ligi dokonuje zmian na serwerze nie informując o tym użytkowników bibliotek JForexAPI i robiąc im 6 dniową przerwę w tradingu, co więcej przez te 6 dni PALĄC GŁUPA i skazując mnie i innych na beznadziejne poszukiwanie przyczyn braku połączenia (całe szczęście, że zostawiłem konto i większą część kasy w IB). Nie wiem jak wam, mnie się to w pale nie mieści.
Różnica pomiędzy możliwym a niemożliwym polega jedynie na stopniu determinacji.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11125
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post21 wrz 2018, 10:17

W dniu wczorajszym ruszył wreszcie handel na MT4 dla kont Live - na razie tylko w Banku. W D. Europe będzie prawdopodobnie za 1-2 tygodnie.

https://forexclub.pl/mt4-dukascopy-konta-live-dostepne/

Jest też i inna nowinka - jest szansa, że niebawem zobaczymy JForex 4

image428.jpg
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - (Pakiet książek) - Dukascopy - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

MarioDM

Maniak

Maniak

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post21 wrz 2018, 18:00

@Raposo

Na Swojej stronie, gdzie opisujesz różnice miedzy MT4, a jForex, napisałeś, że lewar na tym koncie w MT4 jest 1:30. To pomyłka czy faktycznie tak jest ? Bo na jForex jest 1:300 lewar ?

https://forexclub.pl/metatrader-4-dukascopy/

"Główne elementy oferty:

Maksymalna dźwignia 1:30"
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11125
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post21 wrz 2018, 21:03

No wiesz, ESMA, więc lewar 1:30 to max. Platforma tego nie zmienia ;).

W Banku na JForex max jest 1:200, a domyślny 1:100, a na MT4 max 1:100. Ale my opisujemy na stronie tylko Europe. W Europe nie ma statusu klienta profesjonalnego, tak jakby co.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - (Pakiet książek) - Dukascopy - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

Nendo

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 173
  • Rejestracja: 11 maja 2018, 15:34

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post04 paź 2018, 10:51

Widzę na różnych tutorialach opisach filmikach że JForex posiada opcję wykresów tickowych ale nie znalazłem informacji czy posiada możliwość budowania wykresów n-tickowych. ?
Z góry dziękuję...
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11125
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post04 paź 2018, 11:57

Nendo pisze:Widzę na różnych tutorialach opisach filmikach że JForex posiada opcję wykresów tickowych ale nie znalazłem informacji czy posiada możliwość budowania wykresów n-tickowych. ?
Z góry dziękuję...

JForex -> Preferencje -> Okres -> Okresy oparte o cenę -> słupki tikowe / wartość
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - (Pakiet książek) - Dukascopy - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

Nendo

Gaduła

Gaduła

  • Posty: 173
  • Rejestracja: 11 maja 2018, 15:34

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post04 paź 2018, 12:02

RAPOSO, jak zwykle niezawodny, dziękuję... słowem usprawiedliwienia, nie posiadam platformy po prostu rozważam różne możliwości. Jeszcze raz dziękuję bardzo!!!
Offline

iaaf

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 32
  • Rejestracja: 29 sty 2009, 16:23

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post12 paź 2018, 11:59

Jaką jakość modelowania w testerze strategii osiągacie u tego brokera (chodzi o MT4) :?:

Logiczne by było, że 99.9% skoro takie programy jak TickStory pobierają dane od nich, a tutaj by to było bez dodatkowych narzędzi.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11125
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post12 paź 2018, 12:06

iaaf pisze:Jaką jakość modelowania w testerze strategii osiągacie u tego brokera (chodzi o MT4) :?:

Logiczne by było, że 99.9% skoro takie programy jak TickStory pobierają dane od nich, a tutaj by to było bez dodatkowych narzędzi.

Niekoniecznie, bo nie jest powiedziane, że na MT4 dają identyczne kwotowania, co na JForex. Mogą też dawać te same ale z pewnym stopniem filtracji, co ograniczy ilość tików, aby ją odciążyć. Obstawiam też, że jest jeszcze X zagadnień technicznych, których nie wiemy... :)

Edit:
Sprawdziłem i wychodzi 90% modelowania. Czyli moje przypuszczenia są słuszne. Możliwe, że z jakiegoś powodu MT4 w standardzie nie pozwala uzyskać lepszego modelowania.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB - (Pakiet książek) - Dukascopy - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Poprzednia

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości