Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 16 gru 2018, 10:05     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
40%
Poza paroma minusami są ok
14
31%
Przeciętny
5
11%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
7
16%
 
Liczba głosów : 45

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

olds

Stały bywalec

Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post06 wrz 2018, 15:18

Chyba przechwaliłem, było fajnie do wczoraj. Ninjatrader przestał się łączyć z Dukasem (łączył się dodatkowym mostem zbudowanym na JForex API).
Właśnie zakończyłem bolesną walkę z autorami tego sprzęgu z firmy ninjatools, ale okazali się niewinni, bo używają biblioteki od Dukasa i stwierdzili , że Dukas albo spierd.... najnowsze API albo zapomnieli wypuścić nowego klienta . Hotline odsyła do Radka, Radka nie ma. Ból.
Różnica pomiędzy możliwym a niemożliwym polega jedynie na stopniu determinacji.
Offline

PavikoFx

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 09 wrz 2018, 13:03

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post09 wrz 2018, 13:10

Pytanie o przelewy do Dukascopy Bank Swiss. Czy ktoś kto ma jednocześnie konto w Dukascopy Europe i Swiss próbował ominąć prowizję banków pośredniczących korzystać z "darmowych" przelewów wewnątrz grupy Dukascopy?

Z góry dziękuję.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11206
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post09 wrz 2018, 14:26

PavikoFx pisze:Pytanie o przelewy do Dukascopy Bank Swiss. Czy ktoś kto ma jednocześnie konto w Dukascopy Europe i Swiss próbował ominąć prowizję banków pośredniczących korzystać z "darmowych" przelewów wewnątrz grupy Dukascopy?

Z góry dziękuję.

A tak się da? :)
Wcześniej nie było takiej możliwości i nie słyszałem żeby coś zmienili...
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

PavikoFx

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 09 wrz 2018, 13:03

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post09 wrz 2018, 14:39

Źle zadałem pytanie :) Chodziło o to czy się da, czy ktoś coś wie o takiej możliwości? W tabeli opłat jest taki wpis:
Transfers within Dukascopy Group - Free of charge

Natomiast na stronie Dukascopy Europe opisany jest jako "member of Dukascopy Group"...
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11206
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post09 wrz 2018, 15:05

PavikoFx pisze:Źle zadałem pytanie :) Chodziło o to czy się da, czy ktoś coś wie o takiej możliwości? W tabeli opłat jest taki wpis:
Transfers within Dukascopy Group - Free of charge

Natomiast na stronie Dukascopy Europe opisany jest jako "member of Dukascopy Group"...

Jutro podpytam i dam znać... ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

houk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 38
  • Rejestracja: 13 kwie 2012, 11:33

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post10 wrz 2018, 13:59

PavikoFx pisze:Źle zadałem pytanie :) Chodziło o to czy się da, czy ktoś coś wie o takiej możliwości? W tabeli opłat jest taki wpis:
Transfers within Dukascopy Group - Free of charge

Natomiast na stronie Dukascopy Europe opisany jest jako "member of Dukascopy Group"...


Jest taka możliwość.
Otworzyłem konto w Dukascopy Bank i wszystkie środki z Dukascopy Europe wypłaciłem bezpośrednio na konto w Dukascopy Bank.
Pieniądze doszły w takiej samej kwocie, nie pobrali żadnej prowizji.
Offline

PavikoFx

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 10
  • Rejestracja: 09 wrz 2018, 13:03

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post10 wrz 2018, 14:22

houk pisze:Jest taka możliwość.
Otworzyłem konto w Dukascopy Bank i wszystkie środki z Dukascopy Europe wypłaciłem bezpośrednio na konto w Dukascopy Bank.
Pieniądze doszły w takiej samej kwocie, nie pobrali żadnej prowizji.

Świetnie. A musiałeś robić przelew inicjalny do DukasCopy Swiss tradycyjnie czy odrazu jest dostępna opcja przelewu z DukasCopy Europe?
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11206
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post10 wrz 2018, 14:27

houk pisze:
PavikoFx pisze:Źle zadałem pytanie :) Chodziło o to czy się da, czy ktoś coś wie o takiej możliwości? W tabeli opłat jest taki wpis:
Transfers within Dukascopy Group - Free of charge

Natomiast na stronie Dukascopy Europe opisany jest jako "member of Dukascopy Group"...


Jest taka możliwość.
Otworzyłem konto w Dukascopy Bank i wszystkie środki z Dukascopy Europe wypłaciłem bezpośrednio na konto w Dukascopy Bank.
Pieniądze doszły w takiej samej kwocie, nie pobrali żadnej prowizji.

Też podpytałem i masz rację. Szkoda, że nie wiedziałem o tym 2 tygodnie temu, bo przelew kosztował mnie 150 zł :D

Czyli jest sposób na obejście przelewu zagranicznego do Dukascopy Bank, jak i pominięcie kosztów wypłaty 80 zł (+ ew. banków pośredniczących).

Nie ma tu żadnych ograniczeń kwotowych, czy ilościowych.

Jak to zrobić?
W panelu klienta Dukascopy należy wejść w Account -> Funds Management -> Withdrawal -> podajemy dane naszego konta w Dukascopy Bank do przelewu. Można też w komentarzu dopisać o jakie nasze konto w DB chodzi.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

houk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 38
  • Rejestracja: 13 kwie 2012, 11:33

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post10 wrz 2018, 15:54

PavikoFx pisze:
houk pisze:Jest taka możliwość.
Otworzyłem konto w Dukascopy Bank i wszystkie środki z Dukascopy Europe wypłaciłem bezpośrednio na konto w Dukascopy Bank.
Pieniądze doszły w takiej samej kwocie, nie pobrali żadnej prowizji.

Świetnie. A musiałeś robić przelew inicjalny do DukasCopy Swiss tradycyjnie czy odrazu jest dostępna opcja przelewu z DukasCopy Europe?


Nie musiałem robić żadnego przelewu inicjalnego :)
Offline

olds

Stały bywalec

Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post11 wrz 2018, 21:17

Droga przez mękę czyli od Annasza do Kajfasza
5 sierpnia koło 15 siadło połączenie NT8 z Dukascopy (sprzęg napisany przez firmę ninjatools z użyciem bibliotek JForex API udostępnionych przez Dukascopy)
6 sierpnia wysyłam maila do autorów sprzęgu
6 sierpnia dostaje od nich odpowiedź, że to nie ich wina tylko Dukasa
6 sierpnia wysyłam maila do Dukasa załączając uwagi autorów sprzęgu
7 sierpnia dostaje od Dukasa odpowiedź , że bada to support
10 sierpnia dostaje od Dukasa prośbę o podesłanie logu
10 sierpnia wysyłam log
11 sierpnia dostaje odpowiedź, że to nie ten log, i potrzebują kontaktu z Ninjatraderem (nie wiem po co, bo to nie oni pisali sprzęg)
11 sierpnia wysyłam maila do autorów sprzęgu (ninjatools) oraz do Dukasa , żeby się k..wa skontaktowali nawzajem i ustalili przyczyny.
11 sierpnia dostaje odpowiedź od autorów sprzęgu, że problem nabrzmiewa i jest już opisany u Dukasa w bug reports: https://www.dukascopy.com/swiss/english ... 16&t=56702
11 sierpnia forwarduje tego maila do Dukasa, że problem wisi u nich w bug reports
11 sierpnia godz 15 dostaje maila od autorów sprzęgu o uruchomieniu sprzęgu - wina po stronie Dukasa bo zmienili certyfikat SSL.
Firma aspirująca do pierwszej ligi dokonuje zmian na serwerze nie informując o tym użytkowników bibliotek JForexAPI i robiąc im 6 dniową przerwę w tradingu, co więcej przez te 6 dni PALĄC GŁUPA i skazując mnie i innych na beznadziejne poszukiwanie przyczyn braku połączenia (całe szczęście, że zostawiłem konto i większą część kasy w IB). Nie wiem jak wam, mnie się to w pale nie mieści.
Różnica pomiędzy możliwym a niemożliwym polega jedynie na stopniu determinacji.
PoprzedniaNastępna

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości