Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 16 sty 2019, 07:50     Inwestuj z zaufanym, globalnym brokerem XM!



Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
19
41%
Poza paroma minusami są ok
14
30%
Przeciętny
5
11%
Mają wiele wad
1
2%
Stanowczo odradzam
7
15%
 
Liczba głosów : 46

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

FreeWay

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 05 lut 2018, 19:32

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post08 sie 2018, 18:37

SL był na BE +1 pips , pytałem na ich czacie ID zlecenia podałem to powiedzieli że było jakieś rozliczenie i dostawcy wycofali cześć płynności i że taka realizacja SL to nic niezwykłego po tym zakończyłem rozmowę , jedyne co mnie ciekawi to czy inni brokerzy też tak spreed wtedy rozszerzyli.
Offline

houk

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 38
  • Rejestracja: 13 kwie 2012, 11:33

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post09 sie 2018, 11:40

FreeWay pisze:SL był na BE +1 pips , pytałem na ich czacie ID zlecenia podałem to powiedzieli że było jakieś rozliczenie i dostawcy wycofali cześć płynności i że taka realizacja SL to nic niezwykłego po tym zakończyłem rozmowę , jedyne co mnie ciekawi to czy inni brokerzy też tak spreed wtedy rozszerzyli.


Mogę doradzić to samo co napisałem 6 lipca w sprawie RobertK (jemu też walnęło SL nocne rozszerzenie spredu na GBPNZD bodajże do 40 pipsów):

Żeby uniknąć takich sytuacji w przyszłości warto ustawiać SL według ceny bid przy otwartej transakcji na sell i według ceny ask przy transakcji na buy. W Dukascopy jest to możliwe co wg mnie jest bardzo dużym plusem. Np. przy transakcji sell ustawiasz poziom SL bid>=1,23456. Po dojściu ceny bid do 1,23456 SL jest aktywowany i Twój rzeczywisty SL to 1,23456+spred w momencie uderzenia SL. Ustawiając w ten sposób SL trzeba oczywiście brać pod uwagę to, że będzie on powiększony o spred.

Pzdr
Offline

Świeżak44

Maniak

Maniak

  • Posty: 4862
  • Rejestracja: 18 maja 2016, 16:20

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post15 sie 2018, 00:19

Ich MT4 to jakiś żart.. Trochę walut i złoto.. i to wszystko. Żadnych indeksów, surowców tam nie ma.. :lol: :lol: :lol: Taka poważna firma i jeszcze tego nie ogarnęli..
Wykres jest po to, żeby nas zmylić i zabrać nam pieniądze. Nieważne jak dana świeca wystartuje, ważne jak się zamknie.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11229
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post15 sie 2018, 08:02

Świeżak44 pisze:Ich MT4 to jakiś żart.. Trochę walut i złoto.. i to wszystko. Żadnych indeksów, surowców tam nie ma.. :lol: :lol: :lol: Taka poważna firma i jeszcze tego nie ogarnęli..

MT4 w Dukascopy to dodatek. I tak to trzeba traktować. Mają swoje JForex, które bezwzględnie pozostanie ich platformą flagową.

MT4 to dodatkowy koszt, nie tylko licencyjny ale też obsługowy, stąd też prowizje są wyższe. Pewnie jak będzie większe zainteresowanie to i stawki się wyrównają. Zapowiedziano, że oferta stopniowo będzie rozszerzana. Obstawiam, że chodzi o 1) kojarzenie zleceń/ połączenie płynności, 2) opłacalność tego przedsięwzięcia. NIe ma lekko... ;)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

FreeWay

Stały bywalec

Stały bywalec

  • Posty: 56
  • Rejestracja: 05 lut 2018, 19:32

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post21 sie 2018, 04:00

Co do tego jForex ciągle coś szwankuje wolno się włącza wykresy sie zacinają nie ładują a dzis na NZD/CAD widze coś takiego no i nie tylko tam , suporter z czatu poradził mi bym wysłał logi do supportu....ale nie do niego szkoda czasu na takie zabawy z MT4 nigdy takich problemów nie miałem.
Zaloguj się (lub zarejestruj), aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11229
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post22 sie 2018, 15:20

Dłużej byś używał MT4 to byś doświadczył... :D Też bywały różne cuda, takie same, a nawet gorsze - nie ma ideałów.

Ale faktycznie, ostatnia aktualizacja musiała coś namieszać, bo pojawiają się różnego rodzaju małe bugi. Trzeba czekać na kolejny update.

-- śr 22-08-2018, 16:19 --

Dukascopy Bank wprowadziło do oferty nowy produkt - LP PAMM. Co prawda, podobno działa już od czerwca, ale przeoczyłem. Ktoś korzystał? Jak nie, to chyba będę musiał sam przetestować... ;)

W skrócie:
- nasz kapitał może stać się fragmentem płynności SWFX Marketplace
- szacowana roczna stopa zwrotu to 11%
- brak prowizji od wyniku / tylko prowizja od transakcji i swap

Statystyki i do poczytania:
https://www.dukascopy.com/swiss/pl/fore ... t/lp-pamm/
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline
Awatar użytkownika

xhDog

Pasjonat

Pasjonat

  • Posty: 938
  • Rejestracja: 05 cze 2014, 17:25

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post22 sie 2018, 16:05

FreeWay pisze:Co do tego jForex ciągle coś szwankuje wolno się włącza wykresy sie zacinają nie ładują a dzis na NZD/CAD widze coś takiego no i nie tylko tam , suporter z czatu poradził mi bym wysłał logi do supportu....ale nie do niego szkoda czasu na takie zabawy z MT4 nigdy takich problemów nie miałem.


Dpisuje się się do tego. Po ostatnich aktualizacjach jforex to jest jakiś ponury żart. Wykresy się automatycznie nie przesuwają, przy składaniu zleceń z wykresu - podczas przesuwania lini SL/TP wykres się telepie :mrgreen: i przesuwa, nie ładują się wykresy, np. podczas zmiany interwału z h1 na m15 - pojawia się pasek ładowania i tyle. Coś popsuli i nie śpieszy im się z naprawą bo to już tak jest od tamtego tygodnia bodajże.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11229
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post22 sie 2018, 16:27

Hmmm... U mnie TF-y się zmieniają, a jak przesuwam zlecenia to jest OK i ogólnie z grubsza wszystko działa. Ale korzystam z Mac-a i może to decyduje.
Dostrzegam jeden problem z auto-przesuwaniem. Po ponownym uruchomieniu JForex wykresy automatycznie nie przesuwają się do momentu obecnego tylko widzę obraz z momentu zamknięcia platformy. Trzeba wyłączyć/włączyć auto-przesuwanie lub manualnie przesunąć wykres - potem już działa.

Aktualizacja coming soon...
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 2436
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 18:00

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post22 sie 2018, 19:43

raposo pisze:Dukascopy Bank wprowadziło do oferty nowy produkt - LP PAMM. Co prawda, podobno działa już od czerwca, ale przeoczyłem. Ktoś korzystał? Jak nie, to chyba będę musiał sam przetestować... ;)

W skrócie:
- nasz kapitał może stać się fragmentem płynności SWFX Marketplace
- szacowana roczna stopa zwrotu to 11%
- brak prowizji od wyniku / tylko prowizja od transakcji i swap

Statystyki i do poczytania:
https://www.dukascopy.com/swiss/pl/fore ... t/lp-pamm/

To jest coś w rodzaju lokaty? Jak lokata bankowa że dajesz pieniądze i dostajesz marne 3% które ochronić może tylko przed inflacją ten kapitał... tak czytałem na bankierze ostatnio w artykule o dywidendach heh :) https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dochod ... 06844.html
hmm... :think:
Offline
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 11229
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 21:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post22 sie 2018, 20:07

Lokaty to lokaty, dywidendy to dywidendy, a inwestycja na koncie PAMM to... :)

Lokaty to względnie najbezpieczniejszy produkt finansowy więc i stopy zwrotu są marne, szczególnie w czasach polityki niskich stóp procentowych.
Swoją drogą 3% to obecnie całkiem nieźle :D. Zazwyczaj i tak dają tyle tylko do jakiejś śmiesznej kwoty lub tylko dla nowych klientów itd. itp..

Dywidendy, no cóż... Kilkanaście (?) razy mi wypłacili, ale nie nigdy nie zrozumiałem idei (a próbowałem) inwestowania w spółki, aby zarabiać tylko na dywidendach :)

Dukascopy Bank oferuje inwestycje w kontach PAMM zarządzanych przez nich. Kapitał ma posłużyć do dodatkowej animacji rynku, czyli do zwiększenia płynności. Plan jest całkiem sprytny. Jako trader można teoretycznie zyskać na tym podwójnie - raz, że mamy względnie duże szanse na zarobek rzędu 11% (wynik statystyczny) w skali roku przy niskim ryzyku, a dwa, że taka inwestycja może przyczynić się do większej płynności, a tym samym do niższych/stabilniejszych spreadów, które mamy na platformie.

Dukascopy też w długim terminie sporo na tym zyska (o ile utrzyma zadowalające wyniki) - bo ponownie - zwiększy się płynność, oraz może co ważniejsze - zatrzyma kapitał traderów. Wg statystyk zdecydowana większość traci, więc taka opcja to ciekawa alternatywa dla tych, którzy "nie mają już pomysłu", albo zwyczajnie chcą zdywersyfikować swój portfel.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek 5.0
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
PoprzedniaNastępna

Wróć do Brokerzy Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości