Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

tak, to wiem ale i tak mi się kaszani :( powalczę z tym jeszcze

narazie i tak cieszę się że coś w końcu działa na Macu (nie przez Windowsa)

jeśli dałoby się odpalić 5 workspaces na 5 monitorach + szósty główny monitor na grzebanie po necie itp to byłaby bajka

szkoda że nie da się wyłączyć wymagania pinu na ipadzie/iphone np. dla konkretnego numeru telefonu, bo jak się chce podejrzeć otwarte pozycje poza domem to trzeba non stop wbijać pin co jest trochę denerwujące

muszę jeszcze jakoś obczaić zrobienie skrótu na macu tak jak się da w windowsie żeby przy odpalaniu platformy wpisywał od razu login i hasło bo jak będę miał docelowo kilka osobnych kont to zwariuję - może ktoś wie jak to zrobić na macu ?

znalazłem też fajny sofcik dla jforex, który robi statystyki tradingu (płatny ale jest 14 dni trial) - jeśli to reklama to proszę usunąć linka:

http://www.lorencsoftware.com/informationsystem/

mają też tam jakiś soft strategy developer ale jeszcze go nie miałem czasu przetestować

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Jaki jest poziom margin call i stop out?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jaki jest poziom margin call i stop out?
Tu obowiązują zasady trochę inne niż u brokerów MT4.

Przy wykorzystaniu dźwigni (Use of Leverage - UoL) w 100% nie ma możliwości otwierania kolejnych pozycji.

Przy UoL 200% następuje:
1) częściowy hedge, który redukuje wykorzystanie dźwigni (Partial hedge),
2) zamknięcie wszystkich pozycji wraz z anulowaniem zleceń oczekujących (Total Close).

Do wyboru przez inwestora w panelu klienta.

Po szczegóły zapraszam do naszej instrukcji obsługi JForex dostępnej w dziale Download na stronie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

dobra poczytam, thanx
zauważyłem w formularzu wypłaty rubrykę gdzie się podaje nazwę banku a pod spodem adres, jeżeli to jest wirtualny bank np. Alior Sync to co należy wpisać?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

WoŁodia pisze:dobra poczytam, thanx
Starałem się w niej wytłumaczyć dokładnie co i jak. Jest też pokazane gdzie trzeba wejść by dokonać zmiany.
zauważyłem w formularzu wypłaty rubrykę gdzie się podaje nazwę banku a pod spodem adres, jeżeli to jest wirtualny bank np. Alior Sync to co należy wpisać?
Jaki bank by nie był, adres siedziby ma i go należy wpisać :). Alior Sync to nadal Alior Bank więc jego adres trzeba wpisać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Witam. Na platformie jforex (real) mam poełno luk cenowych na wykresah od m5 do H4 włącznie. Na m1 też są ale zakładam, że to nic dziwnego. Da się jakoś doczytać dane by te luki zniknęły?
ech...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Fesiek pisze:Witam. Na platformie jforex (real) mam poełno luk cenowych na wykresah od m5 do H4 włącznie. Na m1 też są ale zakładam, że to nic dziwnego. Da się jakoś doczytać dane by te luki zniknęły?
Na jakich instrumentach? Dukascopy Bank czy Europe?
Na początek możesz wyczyścić plik cache -> ustawienia -> zaawansowane -> usuń zapisane pliki pamięci podręcznej.

Przeglądam główne pary na tych interwałach i u mnie w DB Live jest OK.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Europe.
Największe dziury są na Gbp/Usd, na Eur/Usd oraz Aud/usd są mniejsze jednak zauważalne. Wykres H1 jest po prostu dziurawy.
Wyczyszczenie plików tymczasowych nic nie dało.
Dodatkowo nie uruchamia się (choć może się uruchamia lecz nie widzę wyniku działania) LuktomAskBidLines. Platformę pobierałem wczoraj ze strony Dukasa.
Konto mam kilka miesięcy i wcześniej Luktom działał normalnie. Miałem przerwę i po wczorajszym powrocie takie zauważyłem niedogodności.

Obrazek
ech...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Największe dziury są na Gbp/Usd, na Eur/Usd oraz Aud/usd są mniejsze jednak zauważalne. Wykres H1 jest po prostu dziurawy.
Ok, teraz widzę. Na H1 faktycznie miejscami są dziury, na innych interwałach za bardzo nie widzę. Napiszę do supportu.
Fesiek pisze:Dodatkowo nie uruchamia się (choć może się uruchamia lecz nie widzę wyniku działania) LuktomAskBidLines. Platformę pobierałem wczoraj ze strony Dukasa.
Konto mam kilka miesięcy i wcześniej Luktom działał normalnie. Miałem przerwę i po wczorajszym powrocie takie zauważyłem niedogodności.
Możliwe, że nowa wersja platformy spowodowała, że ten wskaźnik nie działa poprawnie - teraz nie mam jak tego sprawdzić. Wieczorem spojrzę i ew. skontaktuję się z Luktom.biz czy go nie poprawią jeśli taka właśnie jest przyczyna.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Taki błąd wyskakuje przy Luktomie:

Obrazek

Dziękuję za pomoc.
ech...

ODPOWIEDZ