Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sena9 pisze:napisz mi tylko jak sprawdzic czy mam zlecenie oczekujące, bedzie ono widoczne tam gdzie mam otwarte pozycje czy musze wchodzic w jakies funkcje
Zlecenia oczekujące są widoczne w zakładce Orders (Zlecenia), wraz z SL i TP jako osobne pozycje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sena9 »

miałem aktywne 5 oczekujących, nie wiem jak to włączyłem

Dodano po 1 godzinach 47 minutach:

jest możliwość sprawdzenia z jakiego IP było logowanie, bo znowu miałem włączoną pozycje której nie otwierałem, nie ma jej w logach, było to ok godz 18.00 a w logach jest ostatnie logowanie przed 17.00, czy moge sam sprawdzicn z jakiego IP było logowanie?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

IP nie, ale można sprawdzić aktywność na stronie.
PS: Pamiętaj że dukas zmienia lewar w piątek. Jeżeli miałeś zbyt dużą pozycję to automatycznie otworzy ci się przeciwna ( o ile tak masz ustawione ).

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

to napisz mi jak to sprawdzić? ale jeśli miałem otwarte euro a otworzyło mi sie srebro? to chyba cos nie tak a potem mam otwarte srebro, które sam otworzyłem i po chwili mam przeciwną na złoto,

Dodano po 1 minutach:

co do aktywnosci, dzisiaj pierwsze logowanie mam z 16.35 a pozycja otwarta o 12.35 :shock:

Dodano po 4 minutach:

napisz prosze jak sprawdzic ustawienie tego lewara

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ehhh... jeszcze raz :).

Aktywne zlecenia oczekujące sprawdzasz w zakładce Orders (zlecenia) na JForex.
Działania które były dokonywane na platformie sprawdziasz na stronie Dukascopy w panelu klienta lub z poziomu JForex -> Portfel -> Rejestr... (szukasz po różnych raportach i pamiętaj o 'zmianie daty' by pokazywało od wczorajszej).

Jeśli coś okaże się nie tak i że nie Ty podejmowałeś dane działania to możesz skontaktować się ze swoim Account Managerem by sprawdził z jakiego IP była podejmowana dana akcja.

Tyle w tym temacie.

Dodano po 29 minutach:
napisz prosze jak sprawdzic ustawienie tego lewara
Wielkość dźwigni można sprawdzić:
- otwierając pozycję i patrząc na wielkośc pobranego Marginu,
- wysyłając zapytanie do swojego Account Managera.
Lewar zmniejszany jest do 1:30 w ostatnich godzinach handlu w piątek (od ok. 19:00 czasu polskiego).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

ok, to ja wszystko rozumiem, tylko nie wiedziałem że jest możliwość, że oni mi sami otworzą przeciwną pozycję jeżeli bede miał za dużą pozycję otwartą i kolega wyzej napisał, że można to zmienić, tylko nie wiem gdzie

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W tym wątku pisaliśmy o tym niejednokrotnie. Dodatkowo, informacja o tym rodzaju zabezpieczenia jest na naszym forum, w instrukcji obsługi JForex i w umowie Dukascopy (piszę to bardziej dla informacji innych gdyby szukali wiadomości na ten temat).

Możesz to zmienić na "total close" w panelu klienta na stronie Dukascopy. Polecam zajrzeć do naszej instrukcji JForex, gdzie jest to pokazane na screenach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

sena9
Stały bywalec
Stały bywalec

dzięki za odpowiedź

Awatar użytkownika
mariusz911
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz911 »

mam takie pytanka:

- czy da się otworzyć w jforex kilka różnych wcześniej przygotowanych workspaces na różnych monitorach?

- albo w platformie jest błąd albo ja coś źle robię: w preferencjach/workspaces mam wyłączone save on exit i wyłączone również workspace autosaving, przygotowuję sobie workspace i zapisuję np. jako 1 a potem robię zmiany i zapisuję jako 2 i... workspace 1 też się zmienia i generalnie mam wszystkie workspaces takie same. Sprawdzałem i na demo i na realu, system Mac OSX Lion

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Pamiętaj że opcja zapisz jako nie zmienia aktualnego workspace. Czyli jeżeli pracujesz na workspace 1, zrobisz zmiany i robisz zapisz jako 2 to oczywiście zapisze Ci to jako workspace 2 ale dalej pracujesz na workspace 1.

Można mieć mylne wyobrażenie że działasz już na workspace 2.

ODPOWIEDZ