Doradca Inwestycyjny

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Yankee pisze:I jak poszlo?
Pewnie jeszcze nie ma wyników...

Albo są, i nie ma się czym chwalić :D
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Czytajcie mój kanał na Twitterze to się dowiecie :D

Wyniki są, jestem na granicy, napisałem odwołanie i jest spora szansa, że je rozpatrzą pozytywnie. Poczekamy aż oficjalnie je rozpatrzą. Poza tym więcej info można znaleźć na forum investstock, na którym zbierają się ludzie podchodzący do tego typu egzaminów.
Trade what you see, NOT what you hear or think

rusek2112
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rusek2112 »

jakie tablice dostajemy na egzaminie ??
kalkulator rozumiem ze standardowy ??

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Zależy którym egzaminiem

Makler - tablice MWP, MWO, MWOR, MWPR czyli coś bardzo przydatnego i lepiej je opanować.
Kalkulator standardowy, a na doradcy można używać finansowego.
Trade what you see, NOT what you hear or think

rusek2112
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rusek2112 »

dzieki za info pozdrawiam

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Siemanko Nievinny,

nie znam http: Twojego kanału, mam nadzieję, że do przodu? :wink:

Pozwolę sobie napisać kilka słów/punktów:

1. Różnica DI od DF - maaało kto rozróżnia te dwie kwestie.

2. Nie podniecać się licencją DI. Tak jak w życiu są gwiazdy i przeciętniacy.
Znamienita większość to osoby po studiach technicznych, mający wysoko rozwinięty aparat matematyczny - zdolności analityczne - bardzo pożądane!!!

Maaało jest osób czujących blues'a, dużo ludzi robi to dla kasy a nie z pasji. I tu: nie jest też regułą, że pasja = sukces - także proszę nie łapać za słówka!!!

3. CFA - warto robić jak się komuś chce być w czołówce i uczestniczy w wyścigu szczurów (czasami niestety trzeba w nim uczestniczyć, żeby do czegoś dojść...) pomijam ten aspekt... Najważniejsza kwestia to udokumentowana wiedza w języku angielskim oraz 4 letnie doświadczenie zawodowe. Można sobie wpisać po nazwisku Franek Dolas, CFA - ogólnie jestem bardzo ZA!!! 3 etapy - do każdego wystarcza Schweser 5 książęk z których się uczymy + 1 książka z zadankami do trzaskania. W odróżnieniu do DI, KNF chce/chciało jak najwięcej kandydatur udupić kiedyś. Widać z resztą jak jest utrudniony dostęp do zawodu. Mam nadzieję, że teraz jest lepiej. Poza tym amerykanie wypieli się na nas tyłkiem - brak biwalentnego uznania CFA/DI.

4. Zarobki na początek ca~ 6-8K brutto - jak się delikwent sprawdzi po okresie próbnym to w miarę zdobywania doświadczenia od 20 do 50K brutto miesięcznie plus roczne premie dochodzące do 1 miliona i dużo więcej w zależności od wyników, wielkości i typu funduszu. W OFE nie zarabiają 150K miesięcznie!!! Tam się nic prawie nie dzieje, nooo przynajmniej w działce Fixed Income. :mrgreen: Praca może chwilami przypominać z rańca spotkanie - co robimy lelum polelum co RPP planuje jakie przetargi są w ofercie potem kilka zleceń i wypad na miasto na długi lunch!!! Potem można w ramach relaksu książkę dobrą poczytać albo katalog jachtów poprzeglądać.

5. Jak kiedyś, kiedyś poszedłem na rozmowę do TFI to pierwsze dwa najważniejsze pytania to:

- Jak się Pan czuje z rachunkowości?
- Kiedy licencja DI?

Dla tych co lubią analizować spółki i robić modele i najważniejsze inwestować w papiery wartościowe to proszę bardzo. Super sprawa, nie powiem. Lepiej jest mieć licencję niż jej nie mieć na tym rynku.
Ja preferowałbym podejście daytrading / scalp na FX.

Pozdrawiam. 8)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Drobna dygresja Ral1n
Ral1n pisze:W OFE nie zarabiają 150K miesięcznie
Pamiętaj że DI jednocześnie robi za viceprezesa więc trzeba trochę inaczej na to patrzeć.Co do reszty Masz rację.
Ral1n pisze:. Jak kiedyś, kiedyś poszedłem na rozmowę do TFI to pierwsze dwa najważniejsze pytania to:

- Jak się Pan czuje z rachunkowości?
- Kiedy licencja DI?
W sumie rzyg..ć się chce.Na szczęście możemy sobie robić sobie prawie wszystko sami więc mogą nas pocałować no wiesz.....gdzie.

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

podchodzi ktos do maklera 21.?

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

Pytanie za 100 pkt, czy ktoś z obecnie tu zgromadzonych posiada licencje DI albo jeśli któryś ze szczęśliwych posiadaczy czyta ten post proszę o kontakt na priv w sprawie propozycji.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Yankee pisze:podchodzi ktos do maklera 21.?
Pochodziłeś, Yankee? Albo Nievinny? Z jakim efektem?

ODPOWIEDZ