DayTrading: Wtorek 29.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 wrz 2015, 00:00

Wzrost
10
40%
Bez zmian
7
28%
Spadek
8
32%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 29.09.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Jeżdżę Rowerę pisze:[

a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc... to też ja bym się nimi jakoś specjalnie nie sugerował :) Zaraz pewnie ktoś wyskoczy, że gram edka na wzrosty, nie nie gram edka na wzrosty, nie gram dzis edka wcale i mam gdzieś gdzie sobie poleci, pisze tylko o świecach H4. Niestety sporo użytkowników tego forum nie czai czaczy to też musiałem to zaznaczyć :)
może isniec nawet 50 swieczek h4 róznych stref czasowych a i tak najwazniejsze sa te ktore zamykaja sie o 7, 11, 15 i 19... :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Jeżdżę Rowerę

Nieprzeczytany post autor: Jeżdżę Rowerę »

atlanticos pisze:
Jeżdżę Rowerę pisze:[

a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc... to też ja bym się nimi jakoś specjalnie nie sugerował :) Zaraz pewnie ktoś wyskoczy, że gram edka na wzrosty, nie nie gram edka na wzrosty, nie gram dzis edka wcale i mam gdzieś gdzie sobie poleci, pisze tylko o świecach H4. Niestety sporo użytkowników tego forum nie czai czaczy to też musiałem to zaznaczyć :)
może isniec nawet 50 swieczek h4 róznych stref czasowych a i tak najwazniejsze sa te ktore zamykaja sie o 7, 11, 15 i 19... :D
Swietnie, to tak jak z D1, tylko to nadal 4 zupelnie inne swieczki :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Jeżdżę Rowerę pisze:
a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc...)
Ale żeś teraz doyebał.
Z reguły świeczki są po GMT, lub GMT+1.
Inne strefy to musi być niesamowita rzadkość bo ich nigdy nie widziałem, a siedze w tym z 4 lata.

Gdyby bylo tak jak ty piszesz, świece japońskie nie miałby żadnego sensu, a na ten temat nie mam zamiaru nawet dyskutować.

I atlanticos ma racje, najważniejsze momenty day tradingu, to 7,11,15,19, czyli czasy zamknięcia świec H4.

Jeżdżę Rowerę

Mpapiez pisze:
Jeżdżę Rowerę pisze:
a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc...)
Ale żeś teraz doyebał.
Z reguły świeczki są po GMT, lub GMT+1.
Inne strefy to musi być niesamowita rzadkość bo ich nigdy nie widziałem, a siedze w tym z 4 lata.

Gdyby bylo tak jak ty piszesz, świece japońskie nie miałby żadnego sensu, a na ten temat nie mam zamiaru nawet dyskutować.

I atlanticos ma racje, najważniejsze momenty day tradingu, to 7,11,15,19, czyli czasy zamknięcia świec H4.
Dla mnie mają sens te świece, którą są identyczne na calym świecie, ale co kto woli :)

Awatar użytkownika
13ty Stochastyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13ty Stochastyk »

Mpapiez pisze:
Jeżdżę Rowerę pisze: I atlanticos ma racje, najważniejsze momenty day tradingu, to 7,11,15,19, czyli czasy zamknięcia świec H4.
A ja wolę świece 3H czyli 6,9,12,15,18,21.
Zwyciężają tylko cierpliwi.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

zeby wiedziec ktore h4 maja znaczenie i dlaczego wystarczy poobserwowac jakiś czas co się dzieje miedzy 10:30 a 11:00 na rynku miedzy 14:30 a 15:00 i potem miedzy 18:00 a 19:00 i tyle ode mnie...

Jeżdżę Rowerę

atlanticos pisze:zeby wiedziec ktore h4 maja znaczenie i dlaczego wystarczy poobserwowac jakiś czas co się dzieje miedzy 10:30 a 11:00 na rynku miedzy 14:30 a 15:00 i potem miedzy 18:00 a 19:00 i tyle ode mnie...

Dane... mnie nie interere. To moja 5-letnia opinia na temat H4. Każdy gra inaczej, byle do przodu. :)

Swoją drogą S na ujku.

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Wróżba SP500:
sp500-m15.png
sp500-h1.png
A jak tak :D , to zasięg 5 fali w okolice 1833
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Jeżdżę Rowerę pisze:
atlanticos pisze:zeby wiedziec ktore h4 maja znaczenie i dlaczego wystarczy poobserwowac jakiś czas co się dzieje miedzy 10:30 a 11:00 na rynku miedzy 14:30 a 15:00 i potem miedzy 18:00 a 19:00 i tyle ode mnie...

Dane... mnie nie interere.
nie tylko o dane chodzi.... glownie o to ze te swieczki ktore zamykaja sie w godzinach ktore podalem sa bardzo czesto w ostatnich 15-30 minutach "przekrecane" zeby uzyskac swoj ostateczny ksztalt... a to juz np dla mnie istotne info... :564:

Jeżdżę Rowerę

atlanticos pisze:
Jeżdżę Rowerę pisze:

Dane... mnie nie interere.
nie tylko o dane chodzi.... glownie o to ze te swieczki ktore zamykaja sie w godzinach ktore podalem sa bardzo czesto w ostatnich 15-30 minutach "przekrecane" zeby uzyskac swoj ostateczny ksztalt... a to juz np dla mnie istotne info... :564:

Wiem o co Ci chodzi, mnie powiedzmy ''dane'' czasem się przydają gdy nie zdążyłem wsiąść do pociągu, wtedy faktycznie mamy efekt wykręcenia świecy i nie tylko na h4. cheers :564:

mam S na kangurze i ujku, audjpy powinien dostać solidnie w dupe jak dobrze pojdzie.

Zablokowany