może isniec nawet 50 swieczek h4 róznych stref czasowych a i tak najwazniejsze sa te ktore zamykaja sie o 7, 11, 15 i 19...Jeżdżę Rowerę pisze:[
a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc... to też ja bym się nimi jakoś specjalnie nie sugerowałZaraz pewnie ktoś wyskoczy, że gram edka na wzrosty, nie nie gram edka na wzrosty, nie gram dzis edka wcale i mam gdzieś gdzie sobie poleci, pisze tylko o świecach H4. Niestety sporo użytkowników tego forum nie czai czaczy to też musiałem to zaznaczyć
DayTrading: Wtorek 29.09.2015
- atlanticos
- Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 29.09.2015
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
-
Jeżdżę Rowerę
Swietnie, to tak jak z D1, tylko to nadal 4 zupelnie inne swieczkiatlanticos pisze:może isniec nawet 50 swieczek h4 róznych stref czasowych a i tak najwazniejsze sa te ktore zamykaja sie o 7, 11, 15 i 19...Jeżdżę Rowerę pisze:[
a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc... to też ja bym się nimi jakoś specjalnie nie sugerowałZaraz pewnie ktoś wyskoczy, że gram edka na wzrosty, nie nie gram edka na wzrosty, nie gram dzis edka wcale i mam gdzieś gdzie sobie poleci, pisze tylko o świecach H4. Niestety sporo użytkowników tego forum nie czai czaczy to też musiałem to zaznaczyć
-
Mpapiez
Ale żeś teraz doyebał.Jeżdżę Rowerę pisze:
a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc...)
Z reguły świeczki są po GMT, lub GMT+1.
Inne strefy to musi być niesamowita rzadkość bo ich nigdy nie widziałem, a siedze w tym z 4 lata.
Gdyby bylo tak jak ty piszesz, świece japońskie nie miałby żadnego sensu, a na ten temat nie mam zamiaru nawet dyskutować.
I atlanticos ma racje, najważniejsze momenty day tradingu, to 7,11,15,19, czyli czasy zamknięcia świec H4.
-
Jeżdżę Rowerę
Dla mnie mają sens te świece, którą są identyczne na calym świecie, ale co kto woliMpapiez pisze:Ale żeś teraz doyebał.Jeżdżę Rowerę pisze:
a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc...)
Z reguły świeczki są po GMT, lub GMT+1.
Inne strefy to musi być niesamowita rzadkość bo ich nigdy nie widziałem, a siedze w tym z 4 lata.
Gdyby bylo tak jak ty piszesz, świece japońskie nie miałby żadnego sensu, a na ten temat nie mam zamiaru nawet dyskutować.
I atlanticos ma racje, najważniejsze momenty day tradingu, to 7,11,15,19, czyli czasy zamknięcia świec H4.
- 13ty Stochastyk
- Gaduła

A ja wolę świece 3H czyli 6,9,12,15,18,21.Mpapiez pisze:Jeżdżę Rowerę pisze: I atlanticos ma racje, najważniejsze momenty day tradingu, to 7,11,15,19, czyli czasy zamknięcia świec H4.
Zwyciężają tylko cierpliwi.
- atlanticos
- Maniak

zeby wiedziec ktore h4 maja znaczenie i dlaczego wystarczy poobserwowac jakiś czas co się dzieje miedzy 10:30 a 11:00 na rynku miedzy 14:30 a 15:00 i potem miedzy 18:00 a 19:00 i tyle ode mnie...
-
Jeżdżę Rowerę
atlanticos pisze:zeby wiedziec ktore h4 maja znaczenie i dlaczego wystarczy poobserwowac jakiś czas co się dzieje miedzy 10:30 a 11:00 na rynku miedzy 14:30 a 15:00 i potem miedzy 18:00 a 19:00 i tyle ode mnie...
Dane... mnie nie interere. To moja 5-letnia opinia na temat H4. Każdy gra inaczej, byle do przodu.
Swoją drogą S na ujku.
Wróżba SP500:
A jak tak
, to zasięg 5 fali w okolice 1833
A jak tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
- atlanticos
- Maniak

nie tylko o dane chodzi.... glownie o to ze te swieczki ktore zamykaja sie w godzinach ktore podalem sa bardzo czesto w ostatnich 15-30 minutach "przekrecane" zeby uzyskac swoj ostateczny ksztalt... a to juz np dla mnie istotne info...Jeżdżę Rowerę pisze:atlanticos pisze:zeby wiedziec ktore h4 maja znaczenie i dlaczego wystarczy poobserwowac jakiś czas co się dzieje miedzy 10:30 a 11:00 na rynku miedzy 14:30 a 15:00 i potem miedzy 18:00 a 19:00 i tyle ode mnie...
Dane... mnie nie interere.
-
Jeżdżę Rowerę
atlanticos pisze:nie tylko o dane chodzi.... glownie o to ze te swieczki ktore zamykaja sie w godzinach ktore podalem sa bardzo czesto w ostatnich 15-30 minutach "przekrecane" zeby uzyskac swoj ostateczny ksztalt... a to juz np dla mnie istotne info...Jeżdżę Rowerę pisze:atlanticos pisze:zeby wiedziec ktore h4 maja znaczenie i dlaczego wystarczy poobserwowac jakiś czas co się dzieje miedzy 10:30 a 11:00 na rynku miedzy 14:30 a 15:00 i potem miedzy 18:00 a 19:00 i tyle ode mnie...
Dane... mnie nie interere.
Wiem o co Ci chodzi, mnie powiedzmy ''dane'' czasem się przydają gdy nie zdążyłem wsiąść do pociągu, wtedy faktycznie mamy efekt wykręcenia świecy i nie tylko na h4. cheers
mam S na kangurze i ujku, audjpy powinien dostać solidnie w dupe jak dobrze pojdzie.