Ja za to w zupełnie inną stronę. S na ED z TP ustawionym na 1.11890TsunamiPL pisze:Spodziewam się ataku na 1.13-1.13200 na edku, a zatem l.

Ja za to w zupełnie inną stronę. S na ED z TP ustawionym na 1.11890TsunamiPL pisze:Spodziewam się ataku na 1.13-1.13200 na edku, a zatem l.
Popieram, ED na ten moment postawił bardzo dużą świece spadkową na H4.mapabu pisze:Ja za to w zupełnie inną stronę. S na ED z TP ustawionym na 1.11890TsunamiPL pisze:Spodziewam się ataku na 1.13-1.13200 na edku, a zatem l.
Zgoda. Może nawet 1.11800-1.12.13ty Stochastyk pisze:Jeszcze nie teraz. Edek pocałuje jeszcze 1,1210.
Poza tym wszystko wyjaśni się dopiero wieczorem - czy Stany przejmą dobry nastrój Europy czy zagrają swoje.
Platyna w górę na 950highend pisze:Dobry!
Panie i panowie. Co z bessa na indeksach?
Co z miedzia.
Platyna po 900?
Ed rosnie tak jak Zaba pisal.
Ale kangur nie rosnie na 0.72 tak jak Zaba rysowal.
wniosek? Kazdy gra swoje a jak nie umie to... nie gra
Otóż to. Całe piękno forexu. Ja mimo to na l.pamod pisze:Nie wiem czy dobrze to wyliczyłem ale wychodzi mi wsparcie na 1,11756 .
W sumie ile osób na forum tyle koncepcji ..
a teraz wyobraź sobie, że na ziemi mamy 24 strefy czasowe, w większości na każdej z nich istnieje jakis broker ze swoimi świeczkami H4, wtedy zrozumiesz, że na naszej planecie istnieją 24 świeczki H4 o zupełnie innych wartościach, zasięgach, knotach, korpusach etc... to też ja bym się nimi jakoś specjalnie nie sugerowałMpapiez pisze:Popieram, ED na ten moment postawił bardzo dużą świece spadkową na H4.mapabu pisze:Ja za to w zupełnie inną stronę. S na ED z TP ustawionym na 1.11890TsunamiPL pisze:Spodziewam się ataku na 1.13-1.13200 na edku, a zatem l.
Powinna się ona zrealizować, więc przed jakimikolwiek elkami, edek na bank zjedzie z 30 pips minimum.
Ale ogólnie edek raczej spadkowo wygląda, a na H4 widać bardzo dużą spadkową flagę póki co.
1190-1200 zejda zeby hamburgery sie z najlepszymi miejscowkami zabraly IMOTsunamiPL pisze:Spodziewam się ataku na 1.13-1.13200 na edku, a zatem l.
No nie do końca tak jest. Każdy szczyt/dołek to potencjalny opór/wsparcie. Im wyższy TF tym wazniejszy. Nie należy tych stref dowolnie rysować na wykresie. Oczywiście jest to wszystko subiektywne, ale wiele tych stref u wielu traderów/analityków sie pokrywa. Na tym polega cała "sztuka" wyznaczania tych stref.pamod pisze:Nie wiem czy dobrze to wyliczyłem ale wychodzi mi wsparcie na 1,11756 .
W sumie ile osób na forum tyle koncepcji ..