najwięksi brokerzy już dają możliwość otwierania kont w singapurze czy hongkongu... tam sie wszystko przeniesie - dlatego Londyn chce sie z UE wyniesc bo dla nich byłby to strzał w stope - 40% PKB UK to szeroko rozumiane usługi finansowe.Nowy123 pisze:Dodatkowe 20 miliardów złotych rocznie do budżetu państwa. Takiego rzędu kwoty przyniosłoby, według SLD, opodatkowanie transakcji finansowych. Mówił o tym na antenie radiowej Trójki przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej.
Leszek Miller tłumaczył, że takie rozwiązania wprowadzają inne kraje Unii, jak Francja czy Niemcy. Dodał, że niewielki procentowo podatek nie uderzyłby po kieszeni zwykłych obywateli. Objął by on, tłumaczył gość Salonu Politycznego Trójki, ogromne instytucje dokonujące spekulacji finansowych, na przykład kursem złotówki. Miller dodał, że według danych Narodowego Banku Polskiego dzienne obroty sektora bankowego w Polsce to 50 miliardów złotych.
DayTrading: Wtorek 15.04.2014
Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- harymilloki
- Maniak
Zacznijcie inwestować TECHNICZNIE a nie FUNDAMENTALNIE !!! Pokazywałem jak złoto może się zachować w tym roku. A dwa miesiące temu pisałem o potrójnym dołku i powiesz że coraz bardziej zaczynam się ku temu skłaniać. Narazie czekam na to jak sytuacja się rozwinie.Alcar pisze:Nie rozumiem.pedro pisze:nie wiem o co chodzi, ale zawsze mnie smucą spadki cen na złocie ....
Byłem przekonany, że jak tylko zacznie się rozprawa z "ochotnikami" na wschodzie Ukrainy to złoto zostanie pod pompowane.
Widać, nikt już na zachodzie nie przejmuje się tym co się tam dzieje i nie będzie reagował.
Ciekawe co komu banki podniosą opłaty gdy dostaną nowy podatek...Biednym, bo ich jest wielu, więc ziarnko do ziarnka
Bogatym, bo mają dużo, jak sobie poradzili z rozkręceniem biznesu, to ryp im kłodę pod nogi, niech się głowią jak dalej prosperować.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
BTW - czy ktoś sobie przypomina ostatnio złe dane dla funta ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- harymilloki
- Maniak
Dane mogą być gorsze. Analiza techniczna jak dla mnie wyprzedza fundamentalną, a z mojej wynika że będą gorsze.
"cierpliwość popłaca..."
Ciapul pisze:BTW - czy ktoś sobie przypomina ostatnio złe dane dla funta ?
nie jest wazne jakie beda dane.
jakie by nie były kabel idzie down.
pierwszy cel 1,66-1,6625
podzielisz się jakimiś kreskami z wyższych interwałów? nie wiem, jakieś D, albo W : )marekdt pisze:
I GOLD - koniec fali a korekty... teraz pewnie fala b ...
ciekawi mnie poprostu jak to widzisz, bo ciekawe rzeczy wrzucasz : )

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
No ale co chodzi ? Wrzucasz pozycje przed sesją EU na szczycie korekty fali spadkowej - zasięgi na tej parze kiedy trenduje to 150-240pips - ze statystyki...cajto pisze:Marku, to DT, fajnie że polujesz na zasięgi 200 - 400p, ale ja wolę sobie cykać po 50 w stylu stricte Day Tradingowym.
Każdy orze jak może
Już pomijam oczywistości, żeby sobie wymierzyć zasięgi FIBO...
I co najwyżej przytrzymujesz 1 dzień dłużej

Jak sobie to przeliczysz - to koszty prowizji dla broka - są dużo mniejsze. Dobra para, dobry kierunek i bez masturbacji po 3-10 pips... walisz od razu z grubej rury 200 i cześć.

Jaki macie longterm TP dla krótkiej na DAX, bo zdecydować się nie mogę ;-) a coś czuję, że za chwilę go dobierać będę...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
za dużo szumu przy tym funcie więc obstwiam że g/u pobuja w konsoli miedzy np: 1.63-1.68 przez kilka miesięcy nawet bez wybicia żadnego bo według mnie trwa dystrybucja co "za jakiś czas" wywali kabla dołem moim zdaniem ale to jeszcze długo potrwa póki co szeroki trend boczny według mnieCiapul pisze:BTW - czy ktoś sobie przypomina ostatnio złe dane dla funta ?

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

i właśnie dlatego uważam że sprawdzimy jeszcze ok 6750...rafmax pisze:nie jest wazne jakie beda dane.
jakie by nie były kabel idzie down.
pierwszy cel 1,66-1,6625
marekdt pisze: Jaki macie longterm TP dla krótkiej na DAX, bo zdecydować się nie mogę ;-) a coś czuję, że za chwilę go dobierać będę...
ja mam longterm 9700 punktów. na eLce

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami