DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
1
3%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Nowy123 pisze:Dodatkowe 20 miliardów złotych rocznie do budżetu państwa. Takiego rzędu kwoty przyniosłoby, według SLD, opodatkowanie transakcji finansowych. Mówił o tym na antenie radiowej Trójki przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Leszek Miller tłumaczył, że takie rozwiązania wprowadzają inne kraje Unii, jak Francja czy Niemcy. Dodał, że niewielki procentowo podatek nie uderzyłby po kieszeni zwykłych obywateli. Objął by on, tłumaczył gość Salonu Politycznego Trójki, ogromne instytucje dokonujące spekulacji finansowych, na przykład kursem złotówki. Miller dodał, że według danych Narodowego Banku Polskiego dzienne obroty sektora bankowego w Polsce to 50 miliardów złotych.
najwięksi brokerzy już dają możliwość otwierania kont w singapurze czy hongkongu... tam sie wszystko przeniesie - dlatego Londyn chce sie z UE wyniesc bo dla nich byłby to strzał w stope - 40% PKB UK to szeroko rozumiane usługi finansowe.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Alcar pisze:
pedro pisze:nie wiem o co chodzi, ale zawsze mnie smucą spadki cen na złocie ....
Nie rozumiem.
Byłem przekonany, że jak tylko zacznie się rozprawa z "ochotnikami" na wschodzie Ukrainy to złoto zostanie pod pompowane.
Widać, nikt już na zachodzie nie przejmuje się tym co się tam dzieje i nie będzie reagował.
Biednym, bo ich jest wielu, więc ziarnko do ziarnka
Bogatym, bo mają dużo, jak sobie poradzili z rozkręceniem biznesu, to ryp im kłodę pod nogi, niech się głowią jak dalej prosperować.
Ciekawe co komu banki podniosą opłaty gdy dostaną nowy podatek...
Zacznijcie inwestować TECHNICZNIE a nie FUNDAMENTALNIE !!! Pokazywałem jak złoto może się zachować w tym roku. A dwa miesiące temu pisałem o potrójnym dołku i powiesz że coraz bardziej zaczynam się ku temu skłaniać. Narazie czekam na to jak sytuacja się rozwinie.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

BTW - czy ktoś sobie przypomina ostatnio złe dane dla funta ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Dane mogą być gorsze. Analiza techniczna jak dla mnie wyprzedza fundamentalną, a z mojej wynika że będą gorsze.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Ciapul pisze:BTW - czy ktoś sobie przypomina ostatnio złe dane dla funta ?

nie jest wazne jakie beda dane.
jakie by nie były kabel idzie down.

pierwszy cel 1,66-1,6625
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

marekdt pisze:
I GOLD - koniec fali a korekty... teraz pewnie fala b ...
podzielisz się jakimiś kreskami z wyższych interwałów? nie wiem, jakieś D, albo W : )

ciekawi mnie poprostu jak to widzisz, bo ciekawe rzeczy wrzucasz : ) :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

cajto pisze:Marku, to DT, fajnie że polujesz na zasięgi 200 - 400p, ale ja wolę sobie cykać po 50 w stylu stricte Day Tradingowym.
Każdy orze jak może :wink:
No ale co chodzi ? Wrzucasz pozycje przed sesją EU na szczycie korekty fali spadkowej - zasięgi na tej parze kiedy trenduje to 150-240pips - ze statystyki...
Już pomijam oczywistości, żeby sobie wymierzyć zasięgi FIBO...

I co najwyżej przytrzymujesz 1 dzień dłużej :-) - z reguły zamknięcie 200-220pips jest super opcją - DT, bo następny dzień to nocna korekta - 50-60pipek i powtórka z rozrywki...
Jak sobie to przeliczysz - to koszty prowizji dla broka - są dużo mniejsze. Dobra para, dobry kierunek i bez masturbacji po 3-10 pips... walisz od razu z grubej rury 200 i cześć. :-) bez nerwów. :564:

Jaki macie longterm TP dla krótkiej na DAX, bo zdecydować się nie mogę ;-) a coś czuję, że za chwilę go dobierać będę...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Ciapul pisze:BTW - czy ktoś sobie przypomina ostatnio złe dane dla funta ?
za dużo szumu przy tym funcie więc obstwiam że g/u pobuja w konsoli miedzy np: 1.63-1.68 przez kilka miesięcy nawet bez wybicia żadnego bo według mnie trwa dystrybucja co "za jakiś czas" wywali kabla dołem moim zdaniem ale to jeszcze długo potrwa póki co szeroki trend boczny według mnie :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

rafmax pisze:nie jest wazne jakie beda dane.
jakie by nie były kabel idzie down.

pierwszy cel 1,66-1,6625
i właśnie dlatego uważam że sprawdzimy jeszcze ok 6750...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

marekdt pisze: Jaki macie longterm TP dla krótkiej na DAX, bo zdecydować się nie mogę ;-) a coś czuję, że za chwilę go dobierać będę...

ja mam longterm 9700 punktów. na eLce :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany