Dobra, ale jaki zakres czasowy to jest ? Bo to ma duże znaczenie... Wrzuć to samo uwględniając ostatni tydzień a nie ostatnie 24 godziny.ZielonaMgielka pisze:Świetnie. A na jakiej podstawie są te wnioski ?:)Kusus pisze:Kusus,
moim zdaniem kangur idzie na ok 0,9250
Ja nie widze żadnego argumentu dla którego kurs miałby iść w dół no może poza danymi z australii, chin i polityki RBA ale to nie ma większego znaczenia na ten moment.
-- Dodano: wt 15-04-2014, 9:11 --
Niepotrzebnie komplikujesz.ZielonaMgielka pisze:Patrzę na resztę crossów z GBP i widzę korelację do EUR / GBP (sprawa funta)psxor pisze:Szykuja sie fatalne dane z UK? Bo kabel ladnie spadanie zebym narzekal, ale jak zwykle banksterka wie duzo wczesniej i to jest chore
To nie Kabel tylo USD rosnie w sile. Spojrz na reszte crossow GBP.
Patrzę na crossy z USD i nie widzę korelacji z Kablem (sprawa funta)
A więc to nie dolar rośnie w siłę tylko funt słabnie.
DayTrading: Wtorek 15.04.2014
Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014
dobri,
na złocie poszaleli ... pozycje mi zamknęli, jedną na minus, drugą na plus, netto na plus... ale liczyłem na więcej, przed korektą : ) .. tak od 1347 ... ale jak się nie ma co się chce, to SL ... : )
może ten rzeźnik jednak da cuś więcej .. ; )
a lot of pips,
na złocie poszaleli ... pozycje mi zamknęli, jedną na minus, drugą na plus, netto na plus... ale liczyłem na więcej, przed korektą : ) .. tak od 1347 ... ale jak się nie ma co się chce, to SL ... : )
może ten rzeźnik jednak da cuś więcej .. ; )
a lot of pips,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- ZielonaMgielka
- Maniak
% zmiana od konca sesji amerykanskiej.Kusus pisze: Dobra, ale jaki zakres czasowy to jest ? Bo to ma duże znaczenie... Wrzuć to samo uwględniając ostatni tydzień a nie ostatnie 24 godziny.
Zwracam honor bo na H1 dobrze widac wyprzedaz GBP w ostatniej godzinie.

- atlanticos
- Maniak
edek ma ekg jak pacjent ktory zmarl... a co do kongura to pisalem wczoraj ze protokol bedzie impulsem do korekty.. wyszlismy z trojkata dolem jakby ktos przegapil... czekamy na retest i dalej w dol wg mnie 

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Ejman znów spuszczony w okolice TL, od wczoraj 5 razy odbijał, teraz pora na gwizdnięcie w dół.
I o to mi tylko chodziło ;] Good point.ZielonaMgielka pisze:% zmiana od konca sesji amerykanskiej.Kusus pisze: Dobra, ale jaki zakres czasowy to jest ? Bo to ma duże znaczenie... Wrzuć to samo uwględniając ostatni tydzień a nie ostatnie 24 godziny.
Zwracam honor bo na H1 dobrze widac wyprzedaz GBP w ostatniej godzinie.
Co do Kangura to moim zdaniem tylko i wyłącznie złamanie LT z impetem czyli nagły zjazd o ok. 50 - 70 pips a następnie nieudany retest od dołu pozwoli myśleć w ogóle o spadkach ale o czym my tu rozmawiamy skoro cena tam jeszcze nawet w ogóle nie dotarła a Kangur odbija się od pustych przestrzeni a już mamy 2 dni korekty przecież...
pedro pisze: może ten rzeźnik jednak da cuś więcej .. ; )
a lot of pips,
bry

jaki plan na rzeźnika?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
niezmiennie od wczoraj, albo nawet od piątku 168.90 : ) ...highend pisze:pedro pisze: może ten rzeźnik jednak da cuś więcej .. ; )
a lot of pips,
bry
jaki plan na rzeźnika?
coś o złocie, http://www.bbc.com/news/business-27030705
Jutro też jest dzień.
Tyle, że są dwie interpretacje dolnej bandy trójkąta poza tym od dołu czeka też LT i strefa mocnych wsparć.atlanticos pisze:edek ma ekg jak pacjent ktory zmarl... a co do kongura to pisalem wczoraj ze protokol bedzie impulsem do korekty.. wyszlismy z trojkata dolem jakby ktos przegapil... czekamy na retest i dalej w dol wg mnie
Jak dla mnie korekta prosta i góra po podwójny szczyt lub wyżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
edzio zapewne kilka ładnych godzin zabawy na wsparciu 3800, złoto cudnie raczej zakonczyło korektę wzrostową więc powrót do spadków i test low 1277 wkrótce , indeksy nie spadają więc dołki utrzymane i hossy ciąg dalszy
"putin stop lossy na plus przestawia" a detal dalej myśli że eS
taki mały żarcik z rana 

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem