DayTrading: Wtorek 15.04.2014
Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014
nie wiem o co chodzi, ale zawsze mnie smucą spadki cen na złocie ....
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
hmm... mi ten rzeźnik pachnie ale na 171pedro pisze: niezmiennie od wczoraj, albo nawet od piątku 168.90 : ) ...
coś o złocie, http://www.bbc.com/news/business-27030705

nadal mam wrażenie, że 169.6xx to były dobre okazje do kupna
poza tym widzę teraz dwa dołki na rzeźniku (na minutowym)

a w ogóle można fajnie wyciągać po 40 pipsów na jazdach 169.9xx do 170.4xx w górę i w dół

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
rojka: Leszek Miller o podatku od transakcji finansowych
IAR - Biznes
15 Kwi 2014, 9:24
15.04.2014 (IAR) - Dodatkowe 20 miliardów złotych rocznie do budżetu państwa. Takiego rzędu kwoty przyniosłoby, według SLD, opodatkowanie transakcji finansowych. Mówił o tym na antenie radiowej Trójki przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej.
Leszek Miller tłumaczył, że takie rozwiązania wprowadzają inne kraje Unii, jak Francja czy Niemcy. Dodał, że niewielki procentowo podatek nie uderzyłby po kieszeni zwykłych obywateli. Objął by on, tłumaczył gość Salonu Politycznego Trójki, ogromne instytucje dokonujące spekulacji finansowych, na przykład kursem złotówki. Miller dodał, że według danych Narodowego Banku Polskiego dzienne obroty sektora bankowego w Polsce to 50 miliardów złotych.
Szef SLD tłumaczy, że środki trafiałyby na najpilniejsze cele: jak aktywizacja bezrobotnych czy wsparcie samorządów, które rząd co i raz obarcza nowymi zadaniami: W ocenie Leszka Millera nie ma woli politycznej ze strony obecnego rządu, by wprowadzić ten podatek. Jak mówił, obecna ekipa koncentruje się na zabieraniu pieniędzy biednym, a nie bogatym.
IAR - Biznes
15 Kwi 2014, 9:24
15.04.2014 (IAR) - Dodatkowe 20 miliardów złotych rocznie do budżetu państwa. Takiego rzędu kwoty przyniosłoby, według SLD, opodatkowanie transakcji finansowych. Mówił o tym na antenie radiowej Trójki przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej.
Leszek Miller tłumaczył, że takie rozwiązania wprowadzają inne kraje Unii, jak Francja czy Niemcy. Dodał, że niewielki procentowo podatek nie uderzyłby po kieszeni zwykłych obywateli. Objął by on, tłumaczył gość Salonu Politycznego Trójki, ogromne instytucje dokonujące spekulacji finansowych, na przykład kursem złotówki. Miller dodał, że według danych Narodowego Banku Polskiego dzienne obroty sektora bankowego w Polsce to 50 miliardów złotych.
Szef SLD tłumaczy, że środki trafiałyby na najpilniejsze cele: jak aktywizacja bezrobotnych czy wsparcie samorządów, które rząd co i raz obarcza nowymi zadaniami: W ocenie Leszka Millera nie ma woli politycznej ze strony obecnego rządu, by wprowadzić ten podatek. Jak mówił, obecna ekipa koncentruje się na zabieraniu pieniędzy biednym, a nie bogatym.
G/U H1
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
-
- Fanatyk
witaj,lukpiasek pisze:edzio zapewne kilka ładnych godzin zabawy na wsparciu 3800, złoto cudnie raczej zakonczyło korektę wzrostową więc powrót do spadków i test low 1277 wkrótce , .................................. taki mały żarcik z rana
ten żart dotyczy też omówienia sytuacji na złocie??

To jest sedno naszej polityki - ZABIERAĆ.Nowy123 pisze:... Jak mówił, obecna ekipa koncentruje się na zabieraniu pieniędzy biednym, a nie bogatym.
Biednym, bo ich jest wielu, więc ziarnko do ziarnka
Bogatym, bo mają dużo, jak sobie poradzili z rozkręceniem biznesu, to ryp im kłodę pod nogi, niech się głowią jak dalej prosperować.
Ale pomagać, wspierać, stymulować... doprawdy, to takie passe

Nie rozumiem.pedro pisze:nie wiem o co chodzi, ale zawsze mnie smucą spadki cen na złocie ....
Byłem przekonany, że jak tylko zacznie się rozprawa z "ochotnikami" na wschodzie Ukrainy to złoto zostanie pod pompowane.
Widać, nikt już na zachodzie nie przejmuje się tym co się tam dzieje i nie będzie reagował.
Ciekawe co komu banki podniosą opłaty gdy dostaną nowy podatek...Biednym, bo ich jest wielu, więc ziarnko do ziarnka
Bogatym, bo mają dużo, jak sobie poradzili z rozkręceniem biznesu, to ryp im kłodę pod nogi, niech się głowią jak dalej prosperować.
E/A - mocny short... imhocajto pisze:Zerknij na E/A, tam mamy podwójne dno, odbicie które jest teraz realizowane rozpoczęło się wyżej niż poprzednie Low. Jest tam dużo miejsca na korektę, a korekta tam, to korekta na A/U...
Czuj, czuj, czuwaj
Podwójne dno ? Wejdź na wyższy interwał... mój drogi [forumowiczu]

Podwójne dno - trzeba kojarzyć z odpowiednim scenariuszem falowym... a nie z korektą intraday m30 w mocno spadkowej fali trzeciej

Na GBPAUD - rekomendacje banki wstawiały na kilkaset pips niżej... 1.71
- i imho strzeli tam bez problemu... a nawet niżej...
I GOLD - koniec fali a korekty... teraz pewnie fala b ...
Pilnuje wyjątkowo GBPAUD i EURAUD od... września zeszłego roku - od momentu kiedy duże hedge fundy się nimi zainteresowały

DAX - short - może być bardzo ciekawy - pod falę 3 fali 3ciej fali C ... - bardzo wiele pips... w krótkim czasie.
EURJPY - imho także short. - jeszcze ze 180pip pewnie wyłowi się...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 10:09 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
nie chce mi się wklejać rysunków bo i tak wszyscy macie wykresy przed oczami więc opiszę to słowami na wykresie tygodniowym w sierpniu 2013 i tera w marcu mamy dwa fajne swingi pierwszy doprowadził do powstania podwójnego dna ten obecny z marca powinien zrobić przynajmniej to samo w końcu lepiej grać z trendem tak czy nie ?Tomasz196407 pisze:witaj,lukpiasek pisze:edzio zapewne kilka ładnych godzin zabawy na wsparciu 3800, złoto cudnie raczej zakonczyło korektę wzrostową więc powrót do spadków i test low 1277 wkrótce , .................................. taki mały żarcik z rana
ten żart dotyczy też omówienia sytuacji na złocie??

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Marku, to DT, fajnie że polujesz na zasięgi 200 - 400p, ale ja wolę sobie cykać po 50 w stylu stricte Day Tradingowym.
Każdy orze jak może
Każdy orze jak może