DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
1
3%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

nie wiem o co chodzi, ale zawsze mnie smucą spadki cen na złocie ....
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pedro pisze: niezmiennie od wczoraj, albo nawet od piątku 168.90 : ) ...

coś o złocie, http://www.bbc.com/news/business-27030705
hmm... mi ten rzeźnik pachnie ale na 171 :) <- indeksy w górę też.
nadal mam wrażenie, że 169.6xx to były dobre okazje do kupna
poza tym widzę teraz dwa dołki na rzeźniku (na minutowym) :lol:

a w ogóle można fajnie wyciągać po 40 pipsów na jazdach 169.9xx do 170.4xx w górę i w dół ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

rojka: Leszek Miller o podatku od transakcji finansowych
IAR - Biznes
15 Kwi 2014, 9:24

15.04.2014 (IAR) - Dodatkowe 20 miliardów złotych rocznie do budżetu państwa. Takiego rzędu kwoty przyniosłoby, według SLD, opodatkowanie transakcji finansowych. Mówił o tym na antenie radiowej Trójki przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Leszek Miller tłumaczył, że takie rozwiązania wprowadzają inne kraje Unii, jak Francja czy Niemcy. Dodał, że niewielki procentowo podatek nie uderzyłby po kieszeni zwykłych obywateli. Objął by on, tłumaczył gość Salonu Politycznego Trójki, ogromne instytucje dokonujące spekulacji finansowych, na przykład kursem złotówki. Miller dodał, że według danych Narodowego Banku Polskiego dzienne obroty sektora bankowego w Polsce to 50 miliardów złotych.

Szef SLD tłumaczy, że środki trafiałyby na najpilniejsze cele: jak aktywizacja bezrobotnych czy wsparcie samorządów, które rząd co i raz obarcza nowymi zadaniami: W ocenie Leszka Millera nie ma woli politycznej ze strony obecnego rządu, by wprowadzić ten podatek. Jak mówił, obecna ekipa koncentruje się na zabieraniu pieniędzy biednym, a nie bogatym.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

G/U H1

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

wsparcie przez szczyt z 31.03 jak w pysk :)

https://www.tradingview.com/x/mRk4RgxD/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

lukpiasek pisze:edzio zapewne kilka ładnych godzin zabawy na wsparciu 3800, złoto cudnie raczej zakonczyło korektę wzrostową więc powrót do spadków i test low 1277 wkrótce , .................................. taki mały żarcik z rana :D
witaj,
ten żart dotyczy też omówienia sytuacji na złocie?? :lol:

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Nowy123 pisze:... Jak mówił, obecna ekipa koncentruje się na zabieraniu pieniędzy biednym, a nie bogatym.
To jest sedno naszej polityki - ZABIERAĆ.
Biednym, bo ich jest wielu, więc ziarnko do ziarnka
Bogatym, bo mają dużo, jak sobie poradzili z rozkręceniem biznesu, to ryp im kłodę pod nogi, niech się głowią jak dalej prosperować.
Ale pomagać, wspierać, stymulować... doprawdy, to takie passe :wink:

Alcar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Alcar »

pedro pisze:nie wiem o co chodzi, ale zawsze mnie smucą spadki cen na złocie ....
Nie rozumiem.
Byłem przekonany, że jak tylko zacznie się rozprawa z "ochotnikami" na wschodzie Ukrainy to złoto zostanie pod pompowane.
Widać, nikt już na zachodzie nie przejmuje się tym co się tam dzieje i nie będzie reagował.
Biednym, bo ich jest wielu, więc ziarnko do ziarnka
Bogatym, bo mają dużo, jak sobie poradzili z rozkręceniem biznesu, to ryp im kłodę pod nogi, niech się głowią jak dalej prosperować.
Ciekawe co komu banki podniosą opłaty gdy dostaną nowy podatek...

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

cajto pisze:Zerknij na E/A, tam mamy podwójne dno, odbicie które jest teraz realizowane rozpoczęło się wyżej niż poprzednie Low. Jest tam dużo miejsca na korektę, a korekta tam, to korekta na A/U...
Czuj, czuj, czuwaj :)
E/A - mocny short... imho

Podwójne dno ? Wejdź na wyższy interwał... mój drogi [forumowiczu] :) i pokaż mi podwójne dno z D1 - to uwierzę. :-)
Podwójne dno - trzeba kojarzyć z odpowiednim scenariuszem falowym... a nie z korektą intraday m30 w mocno spadkowej fali trzeciej :-)

Na GBPAUD - rekomendacje banki wstawiały na kilkaset pips niżej... 1.71
- i imho strzeli tam bez problemu... a nawet niżej...

I GOLD - koniec fali a korekty... teraz pewnie fala b ...

Pilnuje wyjątkowo GBPAUD i EURAUD od... września zeszłego roku - od momentu kiedy duże hedge fundy się nimi zainteresowały :-) Więc wiem co się może na nich dziać :)

DAX - short - może być bardzo ciekawy - pod falę 3 fali 3ciej fali C ... - bardzo wiele pips... w krótkim czasie.

EURJPY - imho także short. - jeszcze ze 180pip pewnie wyłowi się...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 10:09 przez marekdt, łącznie zmieniany 1 raz.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Tomasz196407 pisze:
lukpiasek pisze:edzio zapewne kilka ładnych godzin zabawy na wsparciu 3800, złoto cudnie raczej zakonczyło korektę wzrostową więc powrót do spadków i test low 1277 wkrótce , .................................. taki mały żarcik z rana :D
witaj,
ten żart dotyczy też omówienia sytuacji na złocie?? :lol:
nie chce mi się wklejać rysunków bo i tak wszyscy macie wykresy przed oczami więc opiszę to słowami na wykresie tygodniowym w sierpniu 2013 i tera w marcu mamy dwa fajne swingi pierwszy doprowadził do powstania podwójnego dna ten obecny z marca powinien zrobić przynajmniej to samo w końcu lepiej grać z trendem tak czy nie ? :mrgreen:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Marku, to DT, fajnie że polujesz na zasięgi 200 - 400p, ale ja wolę sobie cykać po 50 w stylu stricte Day Tradingowym.
Każdy orze jak może :wink:

Zablokowany