DayTrading: Środa 12.08.2015
Re: DayTrading: Środa 12.08.2015
Nikt tu nie pisze o indeksach, tym czasem NASDAQ odrobił już 1,5%
Wahania bardzo atrakcyjne do zarabiania.

Mi tego nie mow. Ja nie kisze edka na S od 1.07 i nie placze ze rosniefreakout pisze:highend - mniej gdybania a więcej grania tego co jest teraz
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
rozumiem że to do mnie uwaga,highend pisze:A ja widze edka na 1.66 docelowo za kilka lat.
Gospodarka usa sie sypie. Yellen mami podwyzka stop...
Itp itd. Moge tak myslec? Moge.
Moje myslenie jest w tym momencie rownie zyczeniowe jak tych co widza edka na 1.05... to juz parytet nie wchodzi w gre? A mialo byc 0.90 na edku do konca 2015r i co?
baju baju a edek rosnie. Wiecznie spadal nie bedzie a kazdy trend sie kiedys odwraca. Nawet jak edek spadnie na parytet.... to pomyslcie CO dalej? Dalszy spadek? Wzrost?
1)dlatego mam TP na 1.05 bo w parytet to mocna psychologiczna granica....
2)mamy ok 1.12 do 1.05 mamy 700 pipsów, a do 1.66 jakieś ....5400 pozwolisz że nie zgodzę się z Tobą że to tak samo prawdopodbne...
3)Nie mówie o perspektywie kilku lat tylko tygodni, max 2-3 miesięcy
4) 0.90 na koniec roku? mamy dopiero sierpień.....
5)Nie płacę że rośnie tylko dobieram, a poprostu się zastanawiam jak daleko zajdzie
- helpfinance
- Stały bywalec
Dzięki, ten raport co jaki czas publikują ?highend pisze:Tak. Raport wasde byl dla nich niekorzystny.helpfinance pisze:Czy ktoś wie dlaczego tak tąpnęły soja , pszenica i kukurydza ?
Strone wczesniej pisalem.
Raport byl o 18.00 naszego czasu
Lepiej nie grać niż stracić.
E tam ja nic do Ciebie nie mamoiro pisze: 1)dlatego mam TP na 1.05 bo w parytet to mocna psychologiczna granica....
2)mamy ok 1.12 do 1.05 mamy 700 pipsów, a do 1.66 jakieś ....5400 pozwolisz że nie zgodzę się z Tobą że to tak samo prawdopodbne...
3)Nie mówie o perspektywie kilku lat tylko tygodni, max 2-3 miesięcy
4) 0.90 na koniec roku? mamy dopiero sierpień.....
5)Nie płacę że rośnie tylko dobieram, a poprostu się zastanawiam jak daleko zajdzie

Szkoda tylko, że nie miałeś SLa i teraz kisisz .....
ad 2) to taka wartość mega odległa na kilka lat (nawet 5 lat) - luźna uwaga życzeniowa

ad 4) prognozy takie były na edka pod koniec 2014 roku z tego co pamiętam
ad 5) nie dokładaj do strat (!!!) - to Ci na pewno każdy powie..... chyba, że masz nieograniczone depo, albo małe pozycje.
-- Dodano: 12 sie 2015, 19:23 --
tak, co miesiąc, zapisz sobie:helpfinance pisze: Dzięki, ten raport co jaki czas publikują ?
http://www.usda.gov/oce/commodity/wasde/
to jest podstawa fundamentalna dla zbóż, bawełny i cukru. Bawełna tak wywaliła w kosmos, że mi brakło monitora

pisałem kiedyś, że 2015 rok to będzie rok bawełny (bo jest jej mało i zlikwidowali pola uprawne)... uważam, ze cena leci na 75 (aktualnie 64.50, wyskok z 60 po raporcie wasde)
Czasami zamiast toczyc piane to wystarczy sie po prostu zapytac. Ja nie siedze na rynku od wczoraj a skoro zajalem te pozycje z mysla o dlugim terminie to chyba logiczne ze mjsze miec szeroki kapital i odpowiednie pieniadze do takiej zabawy. Wczoraj obiecalem pozycje na dzis... Niestety screeny wkleje jutro. Dzisiaj mialem 11 h wyklady i konsultacje i nie mam juz sily na nic dzisiaj. Generalnie to nawet nie wiedzialem ze kangur odbil. Myslalem o 0.71 zanim puknie w 0.80.TsunamiPL pisze:o godz. 3.00 notowania w mforex zostały zawieszone - notowania u innych broków działają
kurs audusd poleciał na mordę, zablokowali mi możliwość realizacji sl.
działa bossa i tms.
...syny otworzyli notowania o 4.29
z dużą luką, ręce opadają.
to była "kapitulacja popytu"
można pakować eLki na kangurze ze stopem poniżej tego dołka z nocy
Kusus wczoraj się oburzył i późno w nocy napisał odpowiedź, że DOSTAŁ flaszkę i że i tak jest 5% zarobiony nawet jak go wytną na kangurze... Nie wiem jak to możliwe bo poleciał niżej niż był - ale graty!
Pisał jeszcze przed tym zjazdem. Ja go ulubię.
Zresztą jest dobrym traderem i warto znać jego zdanie co myśli o rynku.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2015, 20:29 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.
parę osób tu rano pisało, że surowce nie rosną i DALEJ BĘDĄ SPADAĆ (pozdro Nowy!)
owszem ropa się kisi w sumie w miejscu.... zboża spadły (mam miejsce wyznaczone na L na zboża - czekam)
kawa robi korektę (super - dobiorę L
)
cukier stoi w miejscu.....
ale to jest MUŁ
bawełna wystrzeliła po mega BULLISH raporcie.
miedź urosła, złoto również.
za to Natural Gas, ktory sobie wybrałem - tam nie ma lipy, grube eLki poszły.
Jeszcze jednej eLki mi brakuje aby sumarycznie było tyle ile chce mieć
owszem ropa się kisi w sumie w miejscu.... zboża spadły (mam miejsce wyznaczone na L na zboża - czekam)
kawa robi korektę (super - dobiorę L

cukier stoi w miejscu.....

Jeszcze jednej eLki mi brakuje aby sumarycznie było tyle ile chce mieć

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
grube elki jak bys mal to bys nie zasłaniałhighend pisze:parę osób tu rano pisało, że surowce nie rosną.
kawa robi korektę (super - dobiorę L)
cukier stoi w miejscu.....ale to jest MUŁ

surowce odnosiły sie to do Chin = metale jak miedz to jasne wiec twoje dygresja nie trafiona bo miedz nowe dolki robilo a mowiles wczoraj o L jak i na AUD

-- Dodano: śr 12-08-2015, 20:44 --

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I mówi to osoba, która NIGDY nie pokazała screena z własnymi pozycjami.Nowy123 pisze: grube elki jak bys mal to bys nie zasłaniał![]()
Oj Nowy Nowy...

Też Cię Lubię.
Ja wszystkich lubię

domkna luke na SP500 pull back