DayTrading: Środa 12.08.2015
Re: DayTrading: Środa 12.08.2015
Witam, czy moglby mnie ktos poprawic (potwierdzic czy formacja jest zanegowana czy nie) i uchronic przed niechcianymi pozycjami bo wydaje mi sie ze ..... bylo lub jutro jeszcze bedzie okazja do wziecia L na DAX od 10850.
Wiem ze: "The most critical aspect of the Gartley is the B point retracement, which must be at a 0.618 of the XA leg."
Ale tak mi to ladnie wyglada ....
Geometria AB=CD idealnie, poziomy fibo niewiele poza perfekcja.
Do tego dzis cena zamknela sie powyzej ostatniego LOW wiec poki co nie ma potwierdzenia na wieksze spadki. Dlugi dolny cien jutro mile widziany ^^
Wiem ze: "The most critical aspect of the Gartley is the B point retracement, which must be at a 0.618 of the XA leg."
Ale tak mi to ladnie wyglada ....
Geometria AB=CD idealnie, poziomy fibo niewiele poza perfekcja.
Do tego dzis cena zamknela sie powyzej ostatniego LOW wiec poki co nie ma potwierdzenia na wieksze spadki. Dlugi dolny cien jutro mile widziany ^^
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2015, 22:14 przez Mehow87, łącznie zmieniany 3 razy.
nie !highend pisze:jesteś osamotniony w swojej opinii.libres pisze:dzisiaj fx dał zarobić, zmienność, czyli to dzięki czemu przybywa na koncie była wyśmienita, trend już w nocy został jasno określony , zaglądam na to forum , kiedyś , w takim dniu było 30-40 stron , dzisiaj marazm, jak czytam, kto co od rana napisał i (w ostatnich miesiącach to norma)to nie dziwie się, ze ludzie stad uciekają, kilku przemądrzałych gości niestety ale popsuła cos co kiedyś było pomocne,ps tak hi...costamcostam:)
to ciekawe jak wysoko zajdzie edekNowy123 pisze:http://www.zerohedge.com/news/2015-08-1 ... -us-dollar

jabada pisze:nie !highend pisze:jesteś osamotniony w swojej opinii.libres pisze:dzisiaj fx dał zarobić, zmienność, czyli to dzięki czemu przybywa na koncie była wyśmienita, trend już w nocy został jasno określony , zaglądam na to forum , kiedyś , w takim dniu było 30-40 stron , dzisiaj marazm, jak czytam, kto co od rana napisał i (w ostatnich miesiącach to norma)to nie dziwie się, ze ludzie stad uciekają, kilku przemądrzałych gości niestety ale popsuła cos co kiedyś było pomocne,ps tak hi...costamcostam:)

obaj najbardziej aktywni forumowicze, średnio wrzucają analizę 3x w tygodniu.
Wasze głosy się nie liczą. Nie istniejecie.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2015, 21:54 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- atlanticos
- Maniak
1.13 to z geometrii samej powinienfreakout pisze:to ciekawe jak wysoko zajdzie edekNowy123 pisze:http://www.zerohedge.com/news/2015-08-1 ... -us-dollar

edek h4
https://www.tradingview.com/x/yZGeV1nO/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Po tym co się dzisiaj działo na Amerykańskich indeksach to jutro IMHO ciśniemy DAXa mocno UP. Chyba że Chiny coś namieszają 

Jestem ZA, ale po spelnieniu moich w/w warunkow.Mariusz k pisze:Po tym co się dzisiaj działo na Amerykańskich indeksach to jutro IMHO ciśniemy DAXa mocno UP. Chyba że Chiny coś namieszają
- uciekinier
- Pasjonat
dla przypomnienia bo żadne kalendarze ekonomiczne nie podają tego infoMariusz k pisze:Po tym co się dzisiaj działo na Amerykańskich indeksach to jutro IMHO ciśniemy DAXa mocno UP. Chyba że Chiny coś namieszają
03:15 czasu polskiego czeka nas konferencja Banku Chin dotycząca dewaluacji Yuana.
info z Bloomberga
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
teraz w dol abc moze jutro 111000 patrzac na korelacje z Daxfreakout pisze:to ciekawe jak wysoko zajdzie edekNowy123 pisze:http://www.zerohedge.com/news/2015-08-1 ... -us-dollar

jutro luki na rynku UE

i pejsy po zamkniecx UE z oporow zaczna spadac

-- Dodano: śr 12-08-2015, 22:26 --
ForexLive @ForexLive 17 min.17 minut temu
The fix in CNY should be another 0.9-1.0% weaker. Fade any kneejerk reactions if/when it's announced