DayTrading: Środa 12.08.2015
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Środa 12.08.2015
Regulamin tu obowiazujacy to:
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
jestem przyzwyczajony do swojego zdania, i mysle ze kazdy z nas którzy atakowali innych w tym dniu to samo sadzą, czyli mamy swoiste zdanie nt np edka zeby było jasne,
wielu z Was sie myli jestem tu od 2012 i znam i pamietam pare historii jak był np zawrot edka przy 1,40, co wtedy mówiliscie nawet Ci najwieksi tu pasjonaci i maniacy fanatycy,
chciałem Was sie zapytać ? czy nie mozna inaczej? bez tych docinków? pomylił sie chłop a niech ma, to jego,wyłacznie jego, a nie Twoje jeden z drugim zebys to wysmiewał, kazdy z Was jestem przekonany traci na fx, a zgrywacie dzieci z przedszkola a jestescie tak mnie mam dorosłymi chłopami, to tyle zalu, pewnie dostane 2 ostrzezenie od admina, trudno niech bedzie
i jeszcze jedno , bardzo mądrze napisał jeden z kolegów dziś:
"domin333 pisze:
No i niech tak zostanie, ja probuje wogole nie miec jakichkolwiek...hmm...przewidywan, one nie pomagaja. Z doswiadczenia wiem ze ludzie bardzo chca miec racje, ja chce zarabiac pieniadze, racje zostawiam innym. Powodzenia!"
bardzo sie ciesze że ktoś inny to napisał, bo cały czas tak uwazam i uwazałem,
dodaje wykres rozliczenie ewentualne oczywiscie fal elliota na parze gbpjpy(moze jednak nie dostane ostrzezenia)
małe abc zmiennosc korekt w korekcie- pozdr
Regulamin działu DayTrading:
1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
jestem przyzwyczajony do swojego zdania, i mysle ze kazdy z nas którzy atakowali innych w tym dniu to samo sadzą, czyli mamy swoiste zdanie nt np edka zeby było jasne,
wielu z Was sie myli jestem tu od 2012 i znam i pamietam pare historii jak był np zawrot edka przy 1,40, co wtedy mówiliscie nawet Ci najwieksi tu pasjonaci i maniacy fanatycy,
chciałem Was sie zapytać ? czy nie mozna inaczej? bez tych docinków? pomylił sie chłop a niech ma, to jego,wyłacznie jego, a nie Twoje jeden z drugim zebys to wysmiewał, kazdy z Was jestem przekonany traci na fx, a zgrywacie dzieci z przedszkola a jestescie tak mnie mam dorosłymi chłopami, to tyle zalu, pewnie dostane 2 ostrzezenie od admina, trudno niech bedzie
i jeszcze jedno , bardzo mądrze napisał jeden z kolegów dziś:
"domin333 pisze:
No i niech tak zostanie, ja probuje wogole nie miec jakichkolwiek...hmm...przewidywan, one nie pomagaja. Z doswiadczenia wiem ze ludzie bardzo chca miec racje, ja chce zarabiac pieniadze, racje zostawiam innym. Powodzenia!"
bardzo sie ciesze że ktoś inny to napisał, bo cały czas tak uwazam i uwazałem,
dodaje wykres rozliczenie ewentualne oczywiscie fal elliota na parze gbpjpy(moze jednak nie dostane ostrzezenia)
małe abc zmiennosc korekt w korekcie- pozdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak. Raport wasde byl dla nich niekorzystny.helpfinance pisze:Czy ktoś wie dlaczego tak tąpnęły soja , pszenica i kukurydza ?
Strone wczesniej pisalem.
Raport byl o 18.00 naszego czasu
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
kurs edka jest powodowany chinami...poprostu dobrałem eski, fakt tego nie przewidziałem ale to nie ma nic wspólnego z falami techniką itd. a zobaczysz jeszcze 1.05...kwestia czasu, stawiam na wrzesień. Poprostu zastanawiam się ile wytzrzymają tak pompując edka.....atlanticos pisze:to pewnie dlatego ze niektorzy sobie to tlumaczyli falami, techniką a Ty uznales ze technika to bujda i wysmiales cale towarzystowo bo spadnie i juz... a zyczenia to w grudniu niestety....oiro pisze:aż takiego rajdu edka się nie spodziewałem...zastanawiam się czy przebije 1.12 na jakiś czas czy już był szczyt....? Liczyłem na 1.08 -1.06 w tym tygodniu a edek kolejną fale wzrostową wywinął.....może teraz wreszcie to trochę tąpnie:)
...a mozesz mi doradzić swoimi falami itd. dokąd jutro podąży cena??:)
Ostatnio zmieniony 12 sie 2015, 19:52 przez oiro, łącznie zmieniany 1 raz.
indeks dolara 5 wyrobiona 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
helpfinance pisze:Czy ktoś wie dlaczego tak tąpnęły soja , pszenica i kukurydza ?
Highend zamknał swoje L ki

- uciekinier
- Pasjonat
to że edek poleci na 1,08 - 1,06 to niemal pewne , ale do tego czasu pobryka sobie wyżej .oiro pisze:aż takiego rajdu edka się nie spodziewałem...zastanawiam się czy przebije 1.12 na jakiś czas czy już był szczyt....? Liczyłem na 1.08 -1.06 w tym tygodniu a edek kolejną fale wzrostową wywinął.....może teraz wreszcie to trochę tąpnie:)
fundamenty w końcu go ściągną na dół , bo gospodarka US bez porównania lepiej się rozwija niż inne np UE, Chin czy Japonii i nie wiem jakby zaklinać i czarować przyszłość to fakt jest taki że US ma za sobą QE i w całkiem przyzwoitym tempie się rozwija ( oczywiście jak na kraj wysoko rozwinięty) . UE w trakcie QE jest i z bardzo mizerniutkim wzrostem podobnie Japonia. Można też porównać bezrobocie czy inflacje i wszystkie te wskaźniki jednoznacznie pokazują że US idzie do przodu. Tyle że ten pochód jest jeszcze na tyle wolny że nikt nie chce być tym który go zatrzyma podnosząc za szybko stopy w US
Więc jak ktos zajmuje pozycje długookresowe i ma depo na tyle duże że przetrzyma jakieś podrygi o 1000 pips

"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
uciekinier pisze:to że edek poleci na 1,08 - 1,06 to niemal pewne , ale do tego czasu pobryka sobie wyżej .oiro pisze:aż takiego rajdu edka się nie spodziewałem...zastanawiam się czy przebije 1.12 na jakiś czas czy już był szczyt....? Liczyłem na 1.08 -1.06 w tym tygodniu a edek kolejną fale wzrostową wywinął.....może teraz wreszcie to trochę tąpnie:)
fundamenty w końcu go ściągną na dół , bo gospodarka US bez porównania lepiej się rozwija niż inne np UE, Chin czy Japonii i nie wiem jakby zaklinać i czarować przyszłość to fakt jest taki że US ma za sobą QE i w całkiem przyzwoitym tempie się rozwija ( oczywiście jak na kraj wysoko rozwinięty) . UE w trakcie QE jest i z bardzo mizerniutkim wzrostem podobnie Japonia. Można też porównać bezrobocie czy inflacje i wszystkie te wskaźniki jednoznacznie pokazują że US idzie do przodu. Tyle że ten pochód jest jeszcze na tyle wolny że nikt nie chce być tym który go zatrzyma podnosząc za szybko stopy w US
Więc jak ktos zajmuje pozycje długookresowe i ma depo na tyle duże że przetrzyma jakieś podrygi o 1000 pipsto spoko. Ale jest to frustrujące patrzeć jak jest spory minus na koncie

- atlanticos
- Maniak
nie jestem doradca...tutaj tylko wymieniam spostrzeżenia, a edka pokazywalem jeden i ten sam wykres h1 i h4 bodajze od czwartku z kierunkiem i zasiegiem... do tego przypominalem ze warto zerknal na swiece miesieczna z lipca bo pokazywala kierunek... skoro Ci sie nie chciala tego zrobic to teraz moge tylko odeslac Cie do archiwum forum... jak poszukasz to na pewno znajdziesz... wrzucal niestety specjalnie dla Ciebie nie bede bo miedzy innymi to po wstawieniu przeze mnie wtedy wykresow tak, a nie inaczej zareagowales. Skoro wiec ignorujesz technike to po co Ci wykres z nią teraz gdy cena idzie w inna strone. Ty juz masz teorie ze to chwilowe przez Chiny... a w czwartek Chin nie bylo, NFP tez jeszcze nie bylo, a kierunek już byl...pewnie czary jakieśoiro pisze: ...a mozesz mi doradzić swoimi falami itd. dokąd jutro podąży cena??:)

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
A ja widze edka na 1.66 docelowo za kilka lat.
Gospodarka usa sie sypie. Yellen mami podwyzka stop...
Itp itd. Moge tak myslec? Moge.
Moje myslenie jest w tym momencie rownie zyczeniowe jak tych co widza edka na 1.05... to juz parytet nie wchodzi w gre? A mialo byc 0.90 na edku do konca 2015r i co?
baju baju a edek rosnie. Wiecznie spadal nie bedzie a kazdy trend sie kiedys odwraca. Nawet jak edek spadnie na parytet.... to pomyslcie CO dalej? Dalszy spadek? Wzrost?
Gospodarka usa sie sypie. Yellen mami podwyzka stop...
Itp itd. Moge tak myslec? Moge.
Moje myslenie jest w tym momencie rownie zyczeniowe jak tych co widza edka na 1.05... to juz parytet nie wchodzi w gre? A mialo byc 0.90 na edku do konca 2015r i co?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend - mniej gdybania a więcej grania tego co jest teraz