no to jedziemy na wysoki procentsimson3 pisze:Farciarz pisze:nie wiem co do indeksów, bo ja ich dokładnie nieanalizuje, ale najlepszy na obecna chwile na handel jest USD/JPY na L z celem ponad 100pipsów na 103,98
Jest to uwarunkowane cały czas niewyklarowana sytuacja na kablu i tym że dolar jest zielony![]()
Jak ktos wchodzi na swieżo to polecam, sam kupiłem
w momecie utworzenia się środowiska przewagi GBP nad USD, ruszy rzeźnik, co nie mówi, że jest on teraz na spadki, ja tak swinguje na parach jenowych, bo one mają lepszy ciag, a kabel czy edek są swoistymi dodatkowymi wskaźnikami
Podobnie jak na USD CAD L , cel to 1.3280
DayTrading: Środa 05.10.2016
Re: DayTrading: Środa 05.10.2016
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
- robinhood200
- Gaduła

Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bardzo ładnie dzięki.. Jak teraz na podbiciu nie przekroczą choć 10555 to wchodzę w S.DavidFx pisze:wytlumaczenie golego wykresu na DAXie![]()
![]()
specjalnie dla Świeżaka
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
widzisz mozna zyc bez wskaznikow i setek krech na wykresieŚwieżak44 pisze:Bardzo ładnie dzięki.. Jak teraz na podbiciu nie przekroczą choć 10555 to wchodzę w S.DavidFx pisze:wytlumaczenie golego wykresu na DAXie![]()
![]()
specjalnie dla Świeżaka
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- robinhood200
- Gaduła

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
To kiedys to prawdopodobnie sierpien 2017 z poziomu 1.07-9 o ktorym wielu trabi od 10 lat.PipsKong pisze:bo racjonalne jest moim zdaniem myślenie iż jeżeli cena danego przedmiotu jest na minimach to raczej trzeba kupować a nie sprzedawaćFarciarz pisze:Mi się przypomniał ten wpis z wczoraj od jakiegoś brokera scrren, że dali oczekujące na GBP/USD na 1.29XX na S
Cóż za genialne pisactwo, cokolwiekby sie nie stało są bohaterami. Jakby cena urosła to przeciez czekaja na oczekujace, a jak spadła, no to przeciez wkońcu byli na S
Załozę się o flaszke dobrego burbonu, ze wiekszość kowalskich siedzi w ostrym L na kablu, no bo przecież jesli grubasy daja oczekujace 200pips wyzej od ceny obecnej, to napewno cena bedzie rosła, a tu zonk dziś nowy dołek matołek, no ale jak tu ich winic przecież nie kazali kupować. Mistrzowie pióra
to że funt kiedyś się odbije nie ulega wątpliwości
tylko to słowo "kiedyś" pozostaje tajemnicą![]()
Kowalski tez moze sie duzo nauczyc od grubasow. Otwiera sie pozycje na wsparciach i oporach a nie na wybiciach. Zazwyczaj branie "ceny glupca" konczy sie zle. Np. DAX po zrobieniu nowego szczytu 16 pipek wyzej korekci sie na 4,6,8,10......x16 pipek.
Zloto:
Kazdy instrument finansowy po osiagnieciu celu korekci sie do ostatniego pivota +/_ skad ten ruch powstal. Odbicie z pivotu na 1365 powinno byc dobre do 1260-66 pierwszy ruch a potem na 1202-13 jezeli dolek pod pivotem 1260 zostanie wybity. Jezeli zloto chce rosnac to powinno utrzymac sie nad zoltym kolem.
Pivotow jest kilka ale moim zdaniem Fibonacci sa najdokladniejsze. Powodzenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
było by spoko ;]m3l0n pisze:..
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- robinhood200
- Gaduła

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Nie można sie dopisać do postu Robina,
- robinhood200 pisze:
Dax składa się z 30 akcji i jest to wypadkowa tych akcji, więc dlatego trudno przewidzieć ruchy. Choć wsparcia i opory działają. https://en.wikipedia.org/wiki/DAX
Nawiazuje do postu kolegi - zaznaczenie podkreślenie, Trudność!!
nie handel walutami
Proponuje założyc temat w dyskusjach ogólnych, ostatnio modne to jest tu na Nawigatorze za sprawą bardzo fajnego tematu!
Chciałem podreślić jedynie że wszystko tam jest takie same jak na walutach
- robinhood200 pisze:
Dax składa się z 30 akcji i jest to wypadkowa tych akcji, więc dlatego trudno przewidzieć ruchy. Choć wsparcia i opory działają. https://en.wikipedia.org/wiki/DAX
Nawiazuje do postu kolegi - zaznaczenie podkreślenie, Trudność!!
nie handel walutami
Proponuje założyc temat w dyskusjach ogólnych, ostatnio modne to jest tu na Nawigatorze za sprawą bardzo fajnego tematu!
Chciałem podreślić jedynie że wszystko tam jest takie same jak na walutach