DayTrading: Środa 05.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 paź 2016, 00:00

Wzrost
3
38%
Bez zmian
3
38%
Spadek
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 05.10.2016

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

robinhood osiwiales w ciagu jednej sesji widze hehe :D
rano byles jeszcze mlody i piekny teraz ci tylko i zostalo :p
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Maciej_W
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maciej_W »

Świeżak czy Ty coś tam widzisz na tych wykresach ? Przecież można na tym oczopląsów dostać. A poza tym jak już masz jakiś poziom i go przebiją to może poczekaj na pullback żeby wejść zgodnie z poprzednim ruchem przynajmniej nie stracisz jak nie otworzysz pozycji. Takie moje przemyślenie.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

robinhood200 pisze:
Świeżak44 pisze:
DavidFx pisze:Świeżak opowiadaj jak twoje dzisiejsze zmagania z daxem :p

ile dzisiaj przewaliles depo? :p

-- Dodano: 05 paź 2016, 19:20 --

widze ze rzeznik w koncu rozpoczal rajd w strone gwiazd :D
Dziś odrabiałem straty po wczorajszych fatalnych ruchach i dużych stratach , łącznie +1,5k. Fajnie, że chyba jako jedyny miałem racje co do ostatecznego kierunku. Nie chcę wytykac palcami, kto wróżył spadki. :roll: Natomiast pięknie przewidzaiłeś ten cały początkowy ruch na DAX-ie aż do dołka. Po takim pinbarze na M5 kierunek był tylko jeden. Dzisiaj było w miare normalnie na DAX-ie, chociaż spodziewałem się większego wzrostu wieczorem, gdzieś na 10630-50. Bardziej mnie zastanawia to co było wczoraj pod wieczór, te zmyły..

Często robie taki błąd. Mam jakąś linie oporu, niby nieprzekraczalną (10544). Wykres się do niej zbiża i odbija, robiąc niby drugi szczyt ..i ja w tym momencie wsakuje w SSSS , bo na wskaźnikach też mi wskazuje S. A oni mnie wywieźli w górę.. :/ Jak się przed tym ochronić? Niby wyglądało, ze zaraz będą mega spadki, ale to była zmyła..
Wywalić wskaźniki
Nieprawda, dobry wskaźnik nie jest zły - trzeba włożyć trochę wysiłku w odpowiednią interpretację i można coś ugrać:

Przykład USDJPY na dziennym zbliża się do ważnego oporu, gdzie można próbować S, kto wie czy nie dotrze tam jutro;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
robinhood200
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robinhood200 »

Wywalić wskaźniki
Nieprawda, dobry wskaźnik nie jest zły - trzeba włożyć trochę wysiłku w odpowiednią interpretację i można coś ugrać:

Przykład USDJPY na dziennym zbliża się do ważnego oporu, gdzie można próbować S, kto wie czy nie dotrze tam jutro;[/quote]

Mi chodziło o matematyczne/algorytmiczne wskaźniki. Takie tam rysowanie, to nieszkodliwe aż tak.
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED dzienny - trójkąt w trójkącie, trójkątem pogania, a to wszystko w wokół środka i gasnącej konsoli ===> po wybiciu w którąś ze stron można będzie podłączyć się do większego ruchu (mam nadzieję, chyba, że ta konsola będzie trwała dalej}:

Awatar użytkownika
robinhood200
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robinhood200 »

DavidFx pisze:robinhood osiwiales w ciagu jednej sesji widze hehe :D
rano byles jeszcze mlody i piekny teraz ci tylko i zostalo :p
Osiwieć można słuchając procesów decyzyjnych co niektórych.
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Maciej_W pisze:Świeżak czy Ty coś tam widzisz na tych wykresach ? Przecież można na tym oczopląsów dostać. A poza tym jak już masz jakiś poziom i go przebiją to może poczekaj na pullback żeby wejść zgodnie z poprzednim ruchem przynajmniej nie stracisz jak nie otworzysz pozycji. Takie moje przemyślenie.
No tak, tylko ja się nie spodziewałem, że zaraz to przebiją. Ten ruch mnie zaskoczył, zresztą nie pierwszy raz. Wydaje się, że będa 2 szczytu, a tu nagle niespodzianka.. A jak już przeszli ten poziom startując od miejsa gdzie jest strałka, to nie wiedzaiłęm co robić.. Wydawało się, że to fałszywe wybicie, a ciągnęli, ciągnęli i mnie załatwili... Ja wiem, że to mój błąd, bo inne rzeczy, wskaźniki nakazywały ostrożność, ale formacja dwóch szczytów i jakiejś ciężkiej do przebicia linii ma na mnie zgubny wpływ.. Trzeba było uważać...
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Konsolidacja na edku spowodowała, że mamy na m30 ewidentnie S, a na H4 ewidentnie L

Zablokowany