rano byles jeszcze mlody i piekny teraz ci tylko i zostalo

Nieprawda, dobry wskaźnik nie jest zły - trzeba włożyć trochę wysiłku w odpowiednią interpretację i można coś ugrać:robinhood200 pisze:Wywalić wskaźnikiŚwieżak44 pisze:Dziś odrabiałem straty po wczorajszych fatalnych ruchach i dużych stratach , łącznie +1,5k. Fajnie, że chyba jako jedyny miałem racje co do ostatecznego kierunku. Nie chcę wytykac palcami, kto wróżył spadki.DavidFx pisze:Świeżak opowiadaj jak twoje dzisiejsze zmagania z daxem
ile dzisiaj przewaliles depo?
-- Dodano: 05 paź 2016, 19:20 --
widze ze rzeznik w koncu rozpoczal rajd w strone gwiazdNatomiast pięknie przewidzaiłeś ten cały początkowy ruch na DAX-ie aż do dołka. Po takim pinbarze na M5 kierunek był tylko jeden. Dzisiaj było w miare normalnie na DAX-ie, chociaż spodziewałem się większego wzrostu wieczorem, gdzieś na 10630-50. Bardziej mnie zastanawia to co było wczoraj pod wieczór, te zmyły..
Często robie taki błąd. Mam jakąś linie oporu, niby nieprzekraczalną (10544). Wykres się do niej zbiża i odbija, robiąc niby drugi szczyt ..i ja w tym momencie wsakuje w SSSS , bo na wskaźnikach też mi wskazuje S. A oni mnie wywieźli w górę..Jak się przed tym ochronić? Niby wyglądało, ze zaraz będą mega spadki, ale to była zmyła..
Nieprawda, dobry wskaźnik nie jest zły - trzeba włożyć trochę wysiłku w odpowiednią interpretację i można coś ugrać:Wywalić wskaźniki
Osiwieć można słuchając procesów decyzyjnych co niektórych.DavidFx pisze:robinhood osiwiales w ciagu jednej sesji widze hehe
rano byles jeszcze mlody i piekny teraz ci tylko i zostalo
No tak, tylko ja się nie spodziewałem, że zaraz to przebiją. Ten ruch mnie zaskoczył, zresztą nie pierwszy raz. Wydaje się, że będa 2 szczytu, a tu nagle niespodzianka.. A jak już przeszli ten poziom startując od miejsa gdzie jest strałka, to nie wiedzaiłęm co robić.. Wydawało się, że to fałszywe wybicie, a ciągnęli, ciągnęli i mnie załatwili... Ja wiem, że to mój błąd, bo inne rzeczy, wskaźniki nakazywały ostrożność, ale formacja dwóch szczytów i jakiejś ciężkiej do przebicia linii ma na mnie zgubny wpływ.. Trzeba było uważać...Maciej_W pisze:Świeżak czy Ty coś tam widzisz na tych wykresach ? Przecież można na tym oczopląsów dostać. A poza tym jak już masz jakiś poziom i go przebiją to może poczekaj na pullback żeby wejść zgodnie z poprzednim ruchem przynajmniej nie stracisz jak nie otworzysz pozycji. Takie moje przemyślenie.