rano byles jeszcze mlody i piekny teraz ci tylko i zostalo
DayTrading: Środa 05.10.2016
Re: DayTrading: Środa 05.10.2016
robinhood osiwiales w ciagu jednej sesji widze hehe 
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Świeżak czy Ty coś tam widzisz na tych wykresach ? Przecież można na tym oczopląsów dostać. A poza tym jak już masz jakiś poziom i go przebiją to może poczekaj na pullback żeby wejść zgodnie z poprzednim ruchem przynajmniej nie stracisz jak nie otworzysz pozycji. Takie moje przemyślenie.
Nieprawda, dobry wskaźnik nie jest zły - trzeba włożyć trochę wysiłku w odpowiednią interpretację i można coś ugrać:robinhood200 pisze:Wywalić wskaźnikiŚwieżak44 pisze:Dziś odrabiałem straty po wczorajszych fatalnych ruchach i dużych stratach , łącznie +1,5k. Fajnie, że chyba jako jedyny miałem racje co do ostatecznego kierunku. Nie chcę wytykac palcami, kto wróżył spadki.DavidFx pisze:Świeżak opowiadaj jak twoje dzisiejsze zmagania z daxem
ile dzisiaj przewaliles depo?
-- Dodano: 05 paź 2016, 19:20 --
widze ze rzeznik w koncu rozpoczal rajd w strone gwiazdNatomiast pięknie przewidzaiłeś ten cały początkowy ruch na DAX-ie aż do dołka. Po takim pinbarze na M5 kierunek był tylko jeden. Dzisiaj było w miare normalnie na DAX-ie, chociaż spodziewałem się większego wzrostu wieczorem, gdzieś na 10630-50. Bardziej mnie zastanawia to co było wczoraj pod wieczór, te zmyły..
Często robie taki błąd. Mam jakąś linie oporu, niby nieprzekraczalną (10544). Wykres się do niej zbiża i odbija, robiąc niby drugi szczyt ..i ja w tym momencie wsakuje w SSSS , bo na wskaźnikach też mi wskazuje S. A oni mnie wywieźli w górę..Jak się przed tym ochronić? Niby wyglądało, ze zaraz będą mega spadki, ale to była zmyła..
Przykład USDJPY na dziennym zbliża się do ważnego oporu, gdzie można próbować S, kto wie czy nie dotrze tam jutro;
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- robinhood200
- Gaduła

Nieprawda, dobry wskaźnik nie jest zły - trzeba włożyć trochę wysiłku w odpowiednią interpretację i można coś ugrać:Wywalić wskaźniki
Przykład USDJPY na dziennym zbliża się do ważnego oporu, gdzie można próbować S, kto wie czy nie dotrze tam jutro;[/quote]
Mi chodziło o matematyczne/algorytmiczne wskaźniki. Takie tam rysowanie, to nieszkodliwe aż tak.
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
ED dzienny - trójkąt w trójkącie, trójkątem pogania, a to wszystko w wokół środka i gasnącej konsoli ===> po wybiciu w którąś ze stron można będzie podłączyć się do większego ruchu (mam nadzieję, chyba, że ta konsola będzie trwała dalej}:
- robinhood200
- Gaduła

Osiwieć można słuchając procesów decyzyjnych co niektórych.DavidFx pisze:robinhood osiwiales w ciagu jednej sesji widze hehe
Prostota jest szczytem wyrafinowania.
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
No tak, tylko ja się nie spodziewałem, że zaraz to przebiją. Ten ruch mnie zaskoczył, zresztą nie pierwszy raz. Wydaje się, że będa 2 szczytu, a tu nagle niespodzianka.. A jak już przeszli ten poziom startując od miejsa gdzie jest strałka, to nie wiedzaiłęm co robić.. Wydawało się, że to fałszywe wybicie, a ciągnęli, ciągnęli i mnie załatwili... Ja wiem, że to mój błąd, bo inne rzeczy, wskaźniki nakazywały ostrożność, ale formacja dwóch szczytów i jakiejś ciężkiej do przebicia linii ma na mnie zgubny wpływ.. Trzeba było uważać...Maciej_W pisze:Świeżak czy Ty coś tam widzisz na tych wykresach ? Przecież można na tym oczopląsów dostać. A poza tym jak już masz jakiś poziom i go przebiją to może poczekaj na pullback żeby wejść zgodnie z poprzednim ruchem przynajmniej nie stracisz jak nie otworzysz pozycji. Takie moje przemyślenie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Konsolidacja na edku spowodowała, że mamy na m30 ewidentnie S, a na H4 ewidentnie L