Ma dobrą zmienność i niski spread, ale wczoraj robił psikusy nie tylko Tobie.Saures pisze:Wczoraj zawiodłem się na Daxie przez Waswięc wracam do Edka.
Lekcja, żeby skupić się tylko na jednej parze walutowej.
Swoją drogą, czemu ten Dax jest taki wychwalany i często wybierany?
Też chcę się podzielić swoją wiedzą
DayTrading: Środa 05.10.2016
Re: DayTrading: Środa 05.10.2016
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
rynek w Polsce - ZYSKI i Straty- Dobre
odzwierciedlenie też osób tu piszących?
same geNiusze
Krytykujesz bo nie rozumiesz albo nie chcesz rynek jest fraktalny i posiada pamiec powtarzaja sie wzory itd itp co ja ci bede mowil sam wieszTomasz196407 pisze:ja sie nie buRzujeDavidFx pisze:Ja pod to gram od lat nie wiem czemu sie burzysz Tomaszu moge Ci tylko powiedzic ze to dziala, ja cie krytykuje

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
- Fanatyk
Dawid poważnie teraz , bo mnie zbanujecieDavidFx pisze:Krytykujesz bo nie rozumiesz albo nie chcesz rynek jest fraktalny i posiada pamiec powtarzaja sie wzory itd itp co ja ci bede mowil sam wieszTomasz196407 pisze:ja sie nie buRzujeDavidFx pisze:Ja pod to gram od lat nie wiem czemu sie burzysz Tomaszu moge Ci tylko powiedzic ze to dziala, ja cie krytykuje
co do twojego wykresu-:
linia wsparcia i oporu zazwyczaj jest oparta na dwóch punktach, u ciebie jest w powietrzu to raz
oprócz tego że jest fraktalny to też są to decyzje inwestorów, czyli zobrazowując to - są to emocje czyli to co w danej chwili czasowej robią inwestorzy,
dax jest rynkiem bardzo burzliwym i szybkim,
dlatego zazwyczaj trzeba odczekac ransze ruchy zeby wejśc wtedy co jest zdecydowane np przez sesje azjatycką
nie wspominam jak widzisz wogóle o Fala Ell. nawet juz zaprzestałem wstawiac wykresy, bo ich nie lubicie,
uważacie za bład w sztuce,
złoto wysmiałes moge ci pokazać wykres który wsawiałem tu, i to ze był w korekcie płaskiej której sie wogóle nie gra, wg mojej strategii
Ostatnio zmieniony 05 paź 2016, 08:02 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też się nie zgadzam z Davidem. Większe interwały wskazują że niedługo bedzie mocne odbicie. Ale korekta gdzieś przynajmniej do 10517 powinna byc wcześniej. Zawsze robią fąłszywy ruch przed wybiciem. Ja obstawiam wzrosty.
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p835703 tu macie m15 
-- Dodano: 05 paź 2016, 8:04 --
Jak mozecie sie nie zgadzac jak mowie tylko prawde absolutna

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
- Fanatyk
tak jak rzeżnika ładowałes kilka razy pod prąd?DavidFx pisze:http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p835703 tu macie m15
ja nazywam je środowiskami rynku i tylko po ich ustaleniu w 100% wiadomo gdzie pójdzie cena, chodź w tych samych srodowiskach rozpietośc ruchu z A do B moga byc rózne i charakter ruchu (czyli ilość korekt i ich głebokość) jednakże kierunek zawsze się powtarza. Niezbednym elementem jest ustalenie punktu docelowego, czyli do którego na 100% dojdzie cena, nie rozumiejąc charakteru ruchu, trudno jest utrzymać pozycję, ale ten punkt musi sie spełnić, więc na potencjalnych korektach wiadomo, ze to tylko korekta, ja to nazywam "trzymaniem gaci na korektach"DavidFx pisze:Krytykujesz bo nie rozumiesz albo nie chcesz rynek jest fraktalny i posiada pamiec powtarzaja sie wzory itd itp co ja ci bede mowil sam wieszTomasz196407 pisze:ja sie nie buRzujeDavidFx pisze:Ja pod to gram od lat nie wiem czemu sie burzysz Tomaszu moge Ci tylko powiedzic ze to dziala, ja cie krytykuje
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Na razie domknęli lukę.. czyli wrócili do punku wyjscia. Patrząc na Sp500 dużego spadku nie mozna się spodziewać, za to miejsca na górze do wzrostu jest bardzo duzo. Wczoraj mocno przycisnęli na SP500 w dół, dziś bedzie do góry bo tam maja wielka chorągiew w USA na wykresie. Czas sprawdzić górę.
Warto poczekać do 9,00-9,15 a potem zacząć "marudzić"!!!