Z TĄ ROPĄ TO WIADOMO TYLE ŻE zaraz będzie po 10USD bo USA poznajdowało nowe złoża i będą robić własne nowe odwierty i mają gdzieś OPEC ;]XAB pisze:zas co do ropy
to terminowo widac wsio
rynek naruszyl 5o-fbo
jak ktos rozumie co to znaczy reszta to czyste wrozby i tyle
https://iv.pl/images/58024718077527856091.png
jeszcze ci cos technik napisze?????????????????????????//
ja jak zaczynalem na fx i pisanie postow
to trolle malo mnie nie zzarly bo nie potrafily pojac jak to mozliwe ze ja stawiam lotami ski za skami i depo mam cale
pamietasz jaka byla wtedy dzwignia nawet u naszych brokerow
a ja tylko tym sie roznilem od wiekszosci ze ja sprzedalem kawalerke w wawie
i z ta kasa gralem a to bylo moze z 10 lat temu a nie z tysiaczkiem czy dwoma
teraz pozycjonuje inaczej a kiedys 5groszy obsuwa na dolcu to nie zwracalem uwagi tylko dokladalem pozycje
tyle temat
DayTrading: Piątek 23.11.2018
Re: DayTrading: Piątek 23.11.2018
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
-
Tomasz196407
- Fanatyk

analiza i twój wykres to jednoXAB pisze:kanal linie trend i 50fb nizej dopiero bessa
nie zartuj ty czegos nie wiesz
drugie piszesz o trudnosciach w trejdowaniu ropy?? chyba ze sie myle
impuls od korekt rózni sie tym ze mozesz w trejdowaniu wchodzic np z m15 i zmniejszać ryzyko
a to ze w impulsie jestesmy to chyba jasne
pisze o trudnosciach dla tzw zielonych na takim dziennym dt
i to ze lepiej im popukac na edku
ja ani na ropie ani na daxie juz nie zamierzam inwestowac choc mile daxa wspominam
i tak bez obrazy
gdy mialem twoje lata to eur/dol i pukanie na nim nie interesowalo mnie wcale no chyba tylko do wiedzy o usd/pl
czy o daxie
a teraz to polubilem
zmykam narka
i to ze lepiej im popukac na edku
ja ani na ropie ani na daxie juz nie zamierzam inwestowac choc mile daxa wspominam
i tak bez obrazy
gdy mialem twoje lata to eur/dol i pukanie na nim nie interesowalo mnie wcale no chyba tylko do wiedzy o usd/pl
czy o daxie
a teraz to polubilem
zmykam narka
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
Tomasz196407
- Fanatyk

m15 poczatek sesji europejskiej
widać kolejne :manewry"
w koncu przełamanie i ruch zgodnie z h4, tyg,
Jak taki :ktoś : nie wie prostych rzeczy to moze co innego???
niech sie zajmie
widać kolejne :manewry"
w koncu przełamanie i ruch zgodnie z h4, tyg,
Jak taki :ktoś : nie wie prostych rzeczy to moze co innego???
niech sie zajmie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ok ale to widzisz ty i gora hmmmmmmmmmm 50 procent ludzi stad
a reszta to wchodze w lke bo spada
i niestety nie zmusisz kogos kto widzi mozliwe duze zyski by robil co innego
bo on wie zawsze swojw
i niestety nie zmusisz kogos kto widzi mozliwe duze zyski by robil co innego
bo on wie zawsze swojw
Ostatnio zmieniony 24 lis 2018, 10:28 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
Tomasz196407
- Fanatyk

A uratujesz ludzi i świat??XAB pisze:ok ale to widzisz ty i gora hmmmmmmmmmm 50 procent ludzi stad
Chcesz grać na zysk 2 pipsy przy spreadzie 4 pipsy ?fx-technik pisze: U mnie od 2 - 4 pipsy i na M15 się gra idealnie.
Przemyśl to jeszcze raz na spokojnie.
Przy skuteczności 80 % (zajebista) zarobisz 16 pipsów. Na dwóch transakcjach stracisz po pierwsze spread czyli 8 pipsów (połowa zysku) oraz odległość SL. Jeśli będziesz ustawiał SL na 4 pipsy to gwarantuje Ci, że na 9 transakcji na 10 wyjdziesz na SL na ropie (czyli strategia przyniesie straty).
Jeśli dalej zamierzasz się upierać, że twój system potrafi zarabiać na ropie na 15M, to załóż demo i pokaż zyski z miesiąca na takiej strategii. Wtedy przyznam Ci tytuł "miszcza miszczów", ale jeśli nie zamierzasz tego udowadniać to, błagam, nie pisz takich rzeczy gdy odpowiadasz takim starym praktykom jak ja.
Pozdro
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
-
barabaszek
Nawet w sobote rano i przed wypiciem porannej kawy, zrozumiałem, że chodziło mu o spread 2-4pipsy. Litości...
- fx-technik
- Fanatyk

Piszę, że u mnie jest spread od 2-ch do 4-ch pipsów.MarioDM pisze:Chcesz grać na zysk 2 pipsy przy spreadzie 4 pipsy ?fx-technik pisze: U mnie od 2 - 4 pipsy i na M15 się gra idealnie.
![]()
![]()
![]()
Przemyśl to jeszcze raz na spokojnie.
Przy skuteczności 80 % (zajebista) zarobisz 16 pipsów. Na dwóch transakcjach stracisz po pierwsze spread czyli 8 pipsów (połowa zysku) oraz odległość SL. Jeśli będziesz ustawiał SL na 4 pipsy to gwarantuje Ci, że na 9 transakcji na 10 wyjdziesz na SL na ropie (czyli strategia przyniesie straty).
Jeśli dalej zamierzasz się upierać, że twój system potrafi zarabiać na ropie na 15M, to załóż demo i pokaż zyski z miesiąca na takiej strategii. Wtedy przyznam Ci tytuł "miszcza miszczów", ale jeśli nie zamierzasz tego udowadniać to, błagam, nie pisz takich rzeczy gdy odpowiadasz takim starym praktykom jak ja.
Pozdro
Na ropie, to 60 pips średnio mnie interesuje na trade.
A SL nie stawia się na 4 pipsy, tylko SL się stawia tam, gdzie jest małe ryzyko jego wyjęcia.
Jeżeli tego nie rozumiesz, to daj sobie spokój z tradingiem.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
No OK. To zapytam, gdzie jest spread 2 pipsy to też się przeniosę ?fx-technik pisze: Piszę, że u mnie jest spread od 2-ch do 4-ch pipsów.
Z na ropie, to 60 pips średnio mnie interesuje na trade.
60 pipsów TP przy graniu na M15 ? Chciałbym to zobaczyć. Bez urazy, ale napisać można wszystko, dużo trudniej to wykonać i udowodnić.
Trust no bit**es.