DayTrading: Piątek 23.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lis 2018, 00:00

Wzrost
2
40%
Bez zmian
1
20%
Spadek
2
40%

Liczba głosów: 5

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 23.11.2018

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

wiem, że to nie DT i może egzotyk, ale EURNOK imo na D1 daje okazję do naprawdę soczystego S ;)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

jasiu86 pisze:wiem, że to nie DT i może egzotyk, ale EURNOK imo na D1 daje okazję do naprawdę soczystego S ;)
Na czym ten wniosek bazujesz?
Znasz jakieś czynniki fundamentalne?
Bo technicznie, to tam niczego nie widać, oprócz tego, że
ten instrument w kontekście wykresu D1 do tej pory chodził w tzw. trendzie bocznym.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

fx-technik pisze:
jasiu86 pisze:wiem, że to nie DT i może egzotyk, ale EURNOK imo na D1 daje okazję do naprawdę soczystego S ;)
ten instrument w kontekście wykresu D1 do tej pory chodził w tzw. trendzie bocznym.
hej :)

dla Ciebie może nic ciekawego, dla mnie z kolei bardzo dobra okazja do S z super RR :) jeśli ta strefa nie zadziała, to kolejna dobra okazja będzie na 9.91-9.93 :)

co do fundamentów to się nie wypowiem, bo ich nie analizuję :)

ktoś ma jeszcze pomysł na tą parę? :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

jasiu86 pisze:
dla Ciebie może nic ciekawego, dla mnie z kolei bardzo dobra okazja do S z super RR :) jeśli ta strefa nie zadziała, to kolejna dobra okazja będzie na 9.91-9.93 :)
na czym polega wyjątkowość tej strefy?

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

jasiu86 pisze:
fx-technik pisze:
hej :)

co do fundamentów to się nie wypowiem, bo ich nie analizuję :)

ktoś ma jeszcze pomysł na tą parę? :)
No to nie ma tu żadnej różnicy pomiędzy tym, co piszesz, a rzutem monetą.
Uda się, albo nie uda.

Natomiast, tydzień jeszcze był wsparciowy, więc nie widzę powodów do głupich zachowań.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

fx-technik pisze: No to nie ma tu żadnej różnicy pomiędzy tym, co piszesz, a rzutem monetą.
Uda się, albo nie uda.

Natomiast, tydzień jeszcze był wsparciowy, więc nie widzę powodów do głupich zachowań.
oczywiście, że w tym przypadku nie ma różnicy do rzutu monetą (jak chyba w każdym innym na FX, bo skąd masz pewność że Twoje wejścia na danym poziomie się sprawdzą - też mogę to porównać do rzutu monetą :) )... dla mnie odpowiednie MM i RR w tego typu przypadkach się sprawdza, ale nie zamierzam nikogo przekonywać, to była tylko moja opinia na temat tej pary ;)

cblondyn:

nie twierdzę, że ta strefa jest wyjątkowa, ani że żadna inna taka jest. dla mnie jest ona po prostu okazją do zagrania z dobrym RR ;) i tyle :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

które kraje ue byłyby w tej lepszej prędkości gdyby zrobili unię dwóch prędkości? hyh

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

pr7emo pisze:które kraje ue byłyby w tej lepszej prędkości gdyby zrobili unię dwóch prędkości? hyh

Od początku wstąpienia nowych krajów do Unii, UE dzieli się na kraje dwóch prędkości. Teraz po prostu będzie, to ogłoszone oficjalnie.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

jasiu86 pisze:
fx-technik pisze: No to nie ma tu żadnej różnicy pomiędzy tym, co piszesz, a rzutem monetą.
Uda się, albo nie uda.

oczywiście, że w tym przypadku nie ma różnicy do rzutu monetą (jak chyba w każdym innym na FX, bo skąd masz pewność że Twoje wejścia na danym poziomie się sprawdzą - też mogę to porównać do rzutu monetą :) )... dla mnie odpowiednie MM i RR w tego typu przypadkach się sprawdza, ale nie zamierzam nikogo przekonywać, to była tylko moja opinia na temat tej pary ;)

cblondyn:

nie twierdzę, że ta strefa jest wyjątkowa, ani że żadna inna taka jest. dla mnie jest ona po prostu okazją do zagrania z dobrym RR ;) i tyle :)
Mam pewność co do jednego, że wykonałem wszystkie założenia systemu.
Co do ruchu ceny w moim założonym kierunku, to mam gdzieś tak ok. 90% pewności.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

pik pisze:
pr7emo pisze:które kraje ue byłyby w tej lepszej prędkości gdyby zrobili unię dwóch prędkości? hyh

Od początku wstąpienia nowych krajów do Unii, UE dzieli się na kraje dwóch prędkości. Teraz po prostu będzie, to ogłoszone oficjalnie.
jeśli patrzeć na procesy wzrostu to chyba nie do końca są niektóre rzeczy spójne, my rozwijamy się szybko, a kraje na zachód złapały zadyszkę
po tym filmiku widać że daleka droga aby ludzie pracowali razem dla wzrostu
https://www.facebook.com/haaretzcom/vid ... 300558513/
Ostatnio zmieniony 25 lis 2018, 13:07 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany