DayTrading: Piątek 23.11.2018
Re: DayTrading: Piątek 23.11.2018
wiem, że to nie DT i może egzotyk, ale EURNOK imo na D1 daje okazję do naprawdę soczystego S 
- fx-technik
- Fanatyk

Na czym ten wniosek bazujesz?jasiu86 pisze:wiem, że to nie DT i może egzotyk, ale EURNOK imo na D1 daje okazję do naprawdę soczystego S
Znasz jakieś czynniki fundamentalne?
Bo technicznie, to tam niczego nie widać, oprócz tego, że
ten instrument w kontekście wykresu D1 do tej pory chodził w tzw. trendzie bocznym.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
hejfx-technik pisze:Na czym ten wniosek bazujesz?jasiu86 pisze:wiem, że to nie DT i może egzotyk, ale EURNOK imo na D1 daje okazję do naprawdę soczystego S
ten instrument w kontekście wykresu D1 do tej pory chodził w tzw. trendzie bocznym.
dla Ciebie może nic ciekawego, dla mnie z kolei bardzo dobra okazja do S z super RR
co do fundamentów to się nie wypowiem, bo ich nie analizuję
ktoś ma jeszcze pomysł na tą parę?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
na czym polega wyjątkowość tej strefy?jasiu86 pisze:
dla Ciebie może nic ciekawego, dla mnie z kolei bardzo dobra okazja do S z super RRjeśli ta strefa nie zadziała, to kolejna dobra okazja będzie na 9.91-9.93
- fx-technik
- Fanatyk

No to nie ma tu żadnej różnicy pomiędzy tym, co piszesz, a rzutem monetą.jasiu86 pisze:hejfx-technik pisze:Na czym ten wniosek bazujesz?jasiu86 pisze:wiem, że to nie DT i może egzotyk, ale EURNOK imo na D1 daje okazję do naprawdę soczystego S
dla Ciebie może nic ciekawego, dla mnie z kolei bardzo dobra okazja do S z super RRjeśli ta strefa nie zadziała, to kolejna dobra okazja będzie na 9.91-9.93
co do fundamentów to się nie wypowiem, bo ich nie analizuję![]()
ktoś ma jeszcze pomysł na tą parę?
Uda się, albo nie uda.
Natomiast, tydzień jeszcze był wsparciowy, więc nie widzę powodów do głupich zachowań.
oczywiście, że w tym przypadku nie ma różnicy do rzutu monetą (jak chyba w każdym innym na FX, bo skąd masz pewność że Twoje wejścia na danym poziomie się sprawdzą - też mogę to porównać do rzutu monetąfx-technik pisze: No to nie ma tu żadnej różnicy pomiędzy tym, co piszesz, a rzutem monetą.
Uda się, albo nie uda.
Natomiast, tydzień jeszcze był wsparciowy, więc nie widzę powodów do głupich zachowań.
cblondyn:
nie twierdzę, że ta strefa jest wyjątkowa, ani że żadna inna taka jest. dla mnie jest ona po prostu okazją do zagrania z dobrym RR
które kraje ue byłyby w tej lepszej prędkości gdyby zrobili unię dwóch prędkości? hyh
pr7emo pisze:które kraje ue byłyby w tej lepszej prędkości gdyby zrobili unię dwóch prędkości? hyh
Od początku wstąpienia nowych krajów do Unii, UE dzieli się na kraje dwóch prędkości. Teraz po prostu będzie, to ogłoszone oficjalnie.
- fx-technik
- Fanatyk

Mam pewność co do jednego, że wykonałem wszystkie założenia systemu.jasiu86 pisze:oczywiście, że w tym przypadku nie ma różnicy do rzutu monetą (jak chyba w każdym innym na FX, bo skąd masz pewność że Twoje wejścia na danym poziomie się sprawdzą - też mogę to porównać do rzutu monetąfx-technik pisze: No to nie ma tu żadnej różnicy pomiędzy tym, co piszesz, a rzutem monetą.
Uda się, albo nie uda.
Natomiast, tydzień jeszcze był wsparciowy, więc nie widzę powodów do głupich zachowań.)... dla mnie odpowiednie MM i RR w tego typu przypadkach się sprawdza, ale nie zamierzam nikogo przekonywać, to była tylko moja opinia na temat tej pary
cblondyn:
nie twierdzę, że ta strefa jest wyjątkowa, ani że żadna inna taka jest. dla mnie jest ona po prostu okazją do zagrania z dobrym RRi tyle
Co do ruchu ceny w moim założonym kierunku, to mam gdzieś tak ok. 90% pewności.
jeśli patrzeć na procesy wzrostu to chyba nie do końca są niektóre rzeczy spójne, my rozwijamy się szybko, a kraje na zachód złapały zadyszkępik pisze:pr7emo pisze:które kraje ue byłyby w tej lepszej prędkości gdyby zrobili unię dwóch prędkości? hyh
Od początku wstąpienia nowych krajów do Unii, UE dzieli się na kraje dwóch prędkości. Teraz po prostu będzie, to ogłoszone oficjalnie.
po tym filmiku widać że daleka droga aby ludzie pracowali razem dla wzrostu
https://www.facebook.com/haaretzcom/vid ... 300558513/
Ostatnio zmieniony 25 lis 2018, 13:07 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.