Mysle ze sie kiedys widzielismy ale nie wiedzielismy kto jest kto ..XAB pisze:ale napewno nie na to co jeszcze mam i co przebalowalem he he he
koncze bo to nie miejsce na takie gadki
dokyorek a ty dobra pamiec widze masz
DayTrading: Piątek 23.11.2018
Re: DayTrading: Piątek 23.11.2018
pozabija wszystkie dinozaury i na pamiątke zostawi małe gady hihiTomasz196407 pisze:A uratujesz ludzi i świat??XAB pisze:ok ale to widzisz ty i gora hmmmmmmmmmm 50 procent ludzi stad
a reszta to wchodze w lke bo spada
- fx-technik
- Fanatyk

W AM jest, od kiedy pamiętam, tak jest.MarioDM pisze:No OK. To zapytam, gdzie jest spread 2 pipsy to też się przeniosę ?fx-technik pisze: Piszę, że u mnie jest spread od 2-ch do 4-ch pipsów.
Z na ropie, to 60 pips średnio mnie interesuje na trade.
60 pipsów TP przy graniu na M15 ? Chciałbym to zobaczyć. Bez urazy, ale napisać można wszystko, dużo trudniej to wykonać i udowodnić.
Popatrz na obrazek.
Odległość pomiędzy liniami jest teraz 69 pips.
Jeżeli to jest trudno wykonać, to moja poprzednia rada stoi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
W AM jest spread 2 pipsy ? Na pewno ? Założę demo i sprawdzę.fx-technik pisze: W AM jest, od kiedy pamiętam, tak jest.
Popatrz na obrazek.
Odległość pomiędzy liniami jest teraz 69 pips.
No OK. Odległość jest jaka jest. Czy tyle zgarniasz ? Bo to, że akurat teraz taki jest układ, nie oznacza, że tak było 2 miesiące temu czy pół roku. Czy faktycznie tyle dajesz rade zgarniać, czy tylko widzisz teraz na historycznym wykresie, że tak można było zarobić ?
Lubię Cie Dadas, bo jesteś w porządku koleś, ale jak czasem coś napiszesz ... .
Potrafisz irytować ludzi.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- fx-technik
- Fanatyk

Jak napisałem, od 2-ch do 4-ch pipsów spread skacze.MarioDM pisze: W AM jest spread 2 pipsy ? Na pewno ? Założę demo i sprawdzę.
2 pipsy jest zwykle w okresach większej aktywności.
Mam te magiczne linie, i staram się wziąć od linii do linii.MarioDM pisze: No OK. Odległość jest jaka jest. Czy tyle zgarniasz ? Bo to, że akurat teraz taki jest układ, nie oznacza, że tak było 2 miesiące temu czy pół roku. Czy faktycznie tyle dajesz rade zgarniać, czy tylko widzisz teraz na historycznym wykresie, że tak można było zarobić ?
Ich odległość się zmienia o określonej porze dnia, i może być mniejsza, lub większa.
MarioDM pisze: Lubię Cie Dadas, bo jesteś w porządku koleś, ale jak czasem coś napiszesz ... .
Potrafisz irytować ludzi.
No, to się postaw i pokaż, że potrafisz!
-
Tomasz196407
- Fanatyk

lepiej nie,pr7emo pisze:pozabija wszystkie dinozaury i na pamiątke zostawi małe gady hihiTomasz196407 pisze:A uratujesz ludzi i świat??XAB pisze:ok ale to widzisz ty i gora hmmmmmmmmmm 50 procent ludzi stad
a reszta to wchodze w lke bo spada
epoka przeszła
liczy sie tu i teraz
a w naszym przypadku
te mikroruchy przewidywać i inwestować
-----------------------------------------------------------------------------
https://www.pb.pl/taniejaca-ropa-znow-z ... eet-946457
Ostatnio zmieniony 24 lis 2018, 12:35 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk

Tomku, jest grupa ludzi, która wykorzystuje wykres RangeBar o zakresie 2 pips na Bar, iTomasz196407 pisze: liczy sie tu i teraz
a w naszym przypadku
z powodzeniem skalpuje po 5 pips na trade, a czasem więcej, gdy cena odskoczy, bo
mają fajnego EA zarządzającego pozycją. A bazują na średnich i sygnałach stocha, popartych
SR, PA i trendem.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Ja sie nie odnosze do Waszej dyskusji z kolegą Mario,fx-technik pisze:Tomku, jest grupa ludzi, która wykorzystuje wykres RangeBar o zakresie 2 pips na Bar, iTomasz196407 pisze: liczy sie tu i teraz
a w naszym przypadku
z powodzeniem skalpuje po 5 pips na trade, a czasem więcej, gdy cena odskoczy, bo
mają fajnego EA zarządzającego pozycją. A bazują na średnich i sygnałach stocha, popartych
SR, PA i trendem.
akurat spojrzałem na te rope
bo jest w impulsie,
i zawsze w ten sposób postepuje oczywiscie bez żadnego robota
tam gdzie impuls lepiej tradować,
oczywiscie oprócz FE uzywam formacji kontynuacji na swiecach, SR , pewnie Pa też
i z trendem
Poprostu kazdy ma swój system wypracowany iloscia godzin przed kompem, czyli tu liczy sie doswiadczenie
Xab bardziej zabiega o traderów nowych czy np Swiezaka ze to trudny rynek
ale takie pieluchowanie źle sie konczy dla samego zainteresowanego
Mysle i mam nadzieje ze zrozumiale wytłumaczyłem sens mojego postowania
Na wykresie, który wkleiłeś jest widoczny spread 4 pipsy i to w okresie i dniu zwiększonej aktywności. Czyli spread jest 4 pipsy, a czasami może spada niżej. Trzymaj się faktów.fx-technik pisze:Jak napisałem, od 2-ch do 4-ch pipsów spread skacze.MarioDM pisze: W AM jest spread 2 pipsy ? Na pewno ? Założę demo i sprawdzę.
W Vipro spread na edku wynosi 0,1 lub 0,2 pipsa w okresie od godziny 9 do 18. Widywywałem równiez spread 0 pipsów, ale nie napiszę, że spread jest od 0,0 do 0,2 bo spread o wartości zero trafia się rzadko i niemal na pewno nie wtedy gdy chcę otworzyć pozycję, a nawet jakby to i tak tego nie zauważę. Spread na edku to przedział 0,1 do 0,2 pipsa plus prowizja.
Kończe temat, bo nie ma sensu tego ciągnąć. Jeśli udaje Ci się zgarniać po te 60 pipsów na WTI choć 2 razy w tygodniu (lub choćby raz w tygodniu) to gratulacje.
Trust no bit**es.
- fx-technik
- Fanatyk

No to źle to interpretujesz.MarioDM pisze:Na wykresie, który wkleiłeś jest widoczny spread 4 pipsy i to w okresie i dniu zwiększonej aktywności. Czyli spread jest 4 pipsy, a czasami może spada niżej. Trzymaj się faktów.fx-technik pisze:Jak napisałem, od 2-ch do 4-ch pipsów spread skacze.MarioDM pisze: W AM jest spread 2 pipsy ? Na pewno ? Założę demo i sprawdzę.
W Vipro spread na edku wynosi 0,1 lub 0,2 pipsa w okresie od godziny 9 do 18. Widywywałem równiez spread 0 pipsów, ale nie napiszę, że spread jest od 0,0 do 0,2 bo spread o wartości zero trafia się rzadko i niemal na pewno nie wtedy gdy chcę otworzyć pozycję, a nawet jakby to i tak tego nie zauważę. Spread na edku to przedział 0,1 do 0,2 pipsa plus prowizja.
Kończe temat, bo nie ma sensu tego ciągnąć. Jeśli udaje Ci się zgarniać po te 60 pipsów na WTI choć 2 razy w tygodniu (lub choćby raz w tygodniu) to gratulacje.
Np. na DAX30 mam spread 0,8 pipsa, ale w nocy jest zwykle 6 pips.
To co? Mam twierdzić, że spread jest 6 pips???
Bzdura.
A fakt, że zwykle masz np. 0,2 pipsa na Edku nie oznacza, że na chwilę nie możesz mieć 60 pipsów spreadu.