DayTrading: Piątek 23.11.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lis 2018, 00:00

Wzrost
2
40%
Bez zmian
1
20%
Spadek
2
40%

Liczba głosów: 5

navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 23.11.2018

Nieprzeczytany post autor: navik »

Tomasz196407 pisze:
navik pisze:
Tomasz196407 pisze:weź sie za us100
bedziesz wygrany
za a niego tez sie wziąłem i też mnie rozjechał :oops: ... coś jest nie tak ze mną ... czasu brak na fx , za szybko chce , za duzo , "na wczoraj"..... przerwa wskazana od fx - tylko co wtedy robić jak ma sie te kilka godzin "luzu" :roll:... :lol:

no nic.... nie ma co smucic , tylko weekend zacząć :564:
Navik nie narzekaj,
jakbys miał mozliwosc podgladniecia najwiekszych speców od techniki
to bys sie zagłowe złapał ile maja wpadek
ja ma spokój bo na eu tylko spoglądam i bax postujemy
Każdy ma wtopy ( taki fach :idea: ) , tylko nie kazdy potrafi sie do nich przyznać :idea:
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

zolik81 pisze:
Bemowo1 pisze:WTI

Podłoga
Bemowo1 grasz pod to? Bez złośliwości pytam bo bardzo mi pasuje taka podłoga byleby z żelbetu była.
prawdopodobnie w przyszłym tygodniu kupię 10000 litrów oleju opałowego do firmy

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Świeżak44 pisze:Ropa??? Jeden z najtrudniejszych instrumentów jakie próbowałem.. Juz DAX jest o wiele łatwiejszy.. Podziwiam tych , którzy tam zarabiają. Dla mnie to magia.
Jeden z najłatwiejszych, bo działa nadzwyczaj regularnie i wciąż powtarza te same schematy.
A, gdy już leci, to bez trzymanki.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

pr7emo co do UJ zmieniam swoją wizję na następującą ... myślę że nie spadniemy tak łatwo bez jeszcze jednej podbitki w górę...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

edek
wsparcia 1,1324 z falek a 1.1313 z fbo
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

fx-technik pisze:
Świeżak44 pisze:Ropa??? Jeden z najtrudniejszych instrumentów jakie próbowałem.. Juz DAX jest o wiele łatwiejszy.. Podziwiam tych , którzy tam zarabiają. Dla mnie to magia.
Jeden z najłatwiejszych, bo działa nadzwyczaj regularnie i wciąż powtarza te same schematy.
No ale tam trzeba pilnowac określonych godzin, danych itp. Dawno w to nie grałem, może coś sie zmieniło..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
F-You Money
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: F-You Money »

Rysiek - MikiFX - Farciarz - F-you Money

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

fx-technik pisze:
Zdecydowanie nie masz racji. Ropa jest wyjątkowo wredna i trudna do grania. Leci bez trzymanki ? To popatrz na nieco większy zakres, bo to, że akurat teraz spada nieprzerwanie od 10 października to wcale nie jest norma. Ma gwałtowne zwroty i granie na niej w oparciu o D! powoduje, że można sporo stracić na SL. Grając na niej na wykresie D1 od lipca do września to raczej trudno by uznać to za dobry okres.
A na wykresie 15M to można pograć na edku, ale na pewno nie na ropie. Tam jest spread 4 pipsy. Najmniejszy spread czyli 3 pipsy jest w CMC i to też za dużo aby grać na 15M . Najniższy interwał do szybkiego grania na WTI to 30 minut. Poniżej nie da sie zarobić poza przypadkowymi strzałami. Już lepiej by chyba na 15M byłoby grać na lirze tureckiej (żart).
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

F-You Money pisze:
Ślepaki Kermit. Pudło
Rysiek my nie pogadamy o graalach itp bo ja jestem traderem, a Ty archeologiem, poszukiwaczem, filantropem w sumie też skoro brokerom rozdajesz...
Także pipsów nieustająco życzę. I znalezienia wreszcie tego graala. :D
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

MarioDM pisze:
fx-technik pisze:
Zdecydowanie nie masz racji. Ropa jest wyjątkowo wredna i trudna do grania. Leci bez trzymanki ? To popatrz na nieco większy zakres, bo to, że akurat teraz spada nieprzerwanie od 10 października to wcale nie jest norma. Ma gwałtowne zwroty i granie na niej w oparciu o D! powoduje, że można sporo stracić na SL. Grając na niej na wykresie D1 od lipca do września to raczej trudno by uznać to za dobry okres.
A na wykresie 15M to można pograć na edku, ale na pewno nie na ropie. Tam jest spread 4 pipsy. Najmniejszy spread czyli 3 pipsy jest w CMC i to też za dużo aby grać na 15M . Najniższy interwał do szybkiego grania na WTI to 30 minut. Poniżej nie da sie zarobić poza przypadkowymi strzałami. Już lepiej by chyba na 15M byłoby grać na lirze tureckiej (żart).
U mnie od 2 - 4 pipsy i na M15 się gra idealnie.

Poza tym, to jezeli ropę grać mid i longterm, to tylko na W1.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany