A co jeśli psycholog też już trzyma pistolet przy skroni? To nie przelewki... więc jak mówiłem wcześniej, na Petru marsz!FxTag pisze:Bądź rozważny, nie rób nic. Idź do psychologa.Kusus pisze:Przez ostatnie 15 lat - od czasu kiedy ogarniam pamięcią politykę - przeżyłem różne paranoje i zostałem zaskakiwany raz po raz - wraz z kolejnymi wyborami twierdziłem że nie da się wybrać większego idioty ale za każdym razem mnie zaskakiwali...
- Najpierw pamiętam czasy Balcerowicza, Niesołowskiego, Buzka
- Potem Marcinkiewicza, Leppera i bardziej lewicowych spraw
- Potem Tuski vs. Kaczyńscy a do tego cała chmara różnych Korwinów i innych rzeczy
Ale to wszystko jest i tak niczym w porównaniu z Beatą Szydło.
Ta kobieta nie tylko pokonuje cała stawkę polityków których mam w pamięci ale też rozpier*ala moje zmysły bo ja - o ile mam dużą wyobraźnie nie jestem w stanie w ogóle zrozumieć o czym ona mówi, myśli i nie jestem w stanie sobie wyobrazić rządu PIS koalicji Duda + Szydło. Będzie to koniec kur... wszystkiego - każdej nadziei i wizji jakiegokolwiek Polaka który ma IQ większe niż 70.
Pierwszy raz odkąd żyje a mam 28 lat przed wyborami mam myśli samobójcze bo jak pomyśle sobie, że Szydło wygra wybory to myślę o pistolecie przyłożonym do mojej skroni i mam wielką ochotę wpakować sobie jeba*ną kulkę w łeb.
DayTrading: Piątek 23.10.2015
Re: DayTrading: Piątek 23.10.2015
- magura2004
- Pasjonat
Olej to żyj forexemKusus pisze:Przez ostatnie 15 lat - od czasu kiedy ogarniam pamięcią politykę - przeżyłem różne paranoje i zostałem zaskakiwany raz po raz - wraz z kolejnymi wyborami twierdziłem że nie da się wybrać większego idioty ale za każdym razem mnie zaskakiwali...
- Potem Tuski vs. Kaczyńscy a do tego cała chmara różnych Korwinów i innych rzeczy
Ta kobieta nie tylko pokonuje cała stawkę polityków których mam w pamięci ale też rozpier*ala moje zmysły bo ja - o ile mam dużą wyobraźnie nie jestem w stanie w ogóle zrozumieć o czym ona mówi, myśli i nie jestem w stanie sobie wyobrazić rządu PIS koalicji Duda + Szydło. Będzie to koniec kur... wszystkiego - każdej nadziei i wizji jakiegokolwiek Polaka który ma IQ większe niż 70.
Pierwszy raz odkąd żyje a mam 28 lat przed wyborami mam myśli samobójcze bo jak pomyśle sobie, że Szydło wygra wybory to myślę o pistolecie przyłożonym do mojej skroni i mam wielką ochotę wpakować sobie jeba*ną kulkę w łeb.

Ja mam takie same myśli gdyby wygrało PO.Kusus pisze:Przez ostatnie 15 lat - od czasu kiedy ogarniam pamięcią politykę - przeżyłem różne paranoje i zostałem zaskakiwany raz po raz - wraz z kolejnymi wyborami twierdziłem że nie da się wybrać większego idioty ale za każdym razem mnie zaskakiwali...
Tak naprawdę to jak masz uporządkowany ten wpis? partia, lider, czy może popularność?.Kusus pisze:Przez ostatnie 15 lat - od czasu kiedy ogarniam pamięcią politykę - przeżyłem różne paranoje i zostałem zaskakiwany raz po raz - wraz z kolejnymi wyborami twierdziłem że nie da się wybrać większego idioty ale za każdym razem mnie zaskakiwali...
Czy ogólny bajzel?
Pewnie, że powinni drukować, jak robią to inni (Stany, Zachód) i nieźle na tym wychodzą.Mpapiez pisze:Nie wierzę, Szydłowa mówi o drukowaniu kasy...
Jeżeli utrzymają tą narrację i PIS wygra wybory, to cholera jasna highend może mieć rację co do tych wzrostów na EUR/PLN.
Tylko trzeba to robić dyskretnie - nie paplać naokoło tylko robić swoje.

a gdzieś było, że PLN od dawna jest drukowany ale właśnie po cichu....
karnak masz coś na edka i na usd/pln?
-- Dodano: 23 paź 2015, 20:28 --
Fajnie wyszedłeś z tego EURPLN - graty mądrej decyzji
ciekawe jakie luki będą po weekendzie.
karnak masz coś na edka i na usd/pln?
-- Dodano: 23 paź 2015, 20:28 --
Przecież Petru to PODamian2 pisze: A co jeśli psycholog też już trzyma pistolet przy skroni? To nie przelewki... więc jak mówiłem wcześniej, na Petru marsz!
Fajnie wyszedłeś z tego EURPLN - graty mądrej decyzji

ciekawe jakie luki będą po weekendzie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
mam tak sobąKusus pisze:Przez ostatnie 15 lat - od czasu kiedy ogarniam pamięcią politykę - przeżyłem różne paranoje i zostałem zaskakiwany raz po raz - wraz z kolejnymi wyborami twierdziłem że nie da się wybrać większego idioty ale za każdym razem mnie zaskakiwali...
co do PO, to nie jest marzenie moje, ale stabilnie się rozwijało, i zapewniała nam spokój. nic więcej nie potrzeba. a w Polsce wcale nie jest tak źle.
ale jak patrzę na PIS albo partię Kukiza, który jest kompletnie oderwany od wszystkiego i jest po prostu idiota, gdzie na liscie jest bosak z liroyem, to brak słów
beda wczesniejsze wybory a kukiz będzie giertychem/ lepperem pisu
Nie ma dobrego wyboru. PO zawiodła i to mocno, a jej lider no cóż pozbył się ojców założycieli Olechowskiego i Rokitę, a ostatecznie jako przyjaciel Merkel wyjechał do Brukseli...
Media straszą PIS'em, ale wcale nie musi być źle.
Media straszą PIS'em, ale wcale nie musi być źle.
The only way is up
Skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to zapytam takjen-yy pisze:obniżka stóp nie powoduje spadku oszczędności, tylko zysku z oszczędności. To powoduje niechęć do oszczędności i wypycha kasę na rynek._Kerad_ pisze:
nie teoria a ekonomia![]()
obniżka stóp powoduje spadek oszczędności gospodarstw domowych (myślisz ze będą trzymać w skarpetach) "idą na zakupy"
a jak działa wzrost konsumpcji?
Problemem jest że szara masa ludzka ma mało oszczędności albo wcale, więc nie ma co wypływać na rynek.
Dodruk nie trafia w postaci kredytu do szarej masy bo go na niego nie stać, brak zdolności kredytowej.
Ta kasa zostaje w bankach i instytucjach finansowych. I oni plus zamożniejsi nie inwestują ich w realną gospodarkę, bo stopa zwrotu byle jaka i do tego ryzyko coraz wyższe.
A w co inwestują? w giełdę i derywaty - tzn instrumenty pochodne.
czy niechęć do oszczędzania czasami nie powoduje spadek oszczędności z gospodarstw? (chyba do tego samego dojdziemy a napisałem tak bo każdy może sobie dośpiewać dalej)
a co do teorii ze ta kasa zostaje w bankach to bijesz nawet "Balcerowicza na głowę" i zostawię to bez komentarza
a dyskusja dotyczyła obniżki stóp procentowych (chyba zatraciłeś wątek pisząc o dodruku albo pomieszałeś pojęcia)

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.