Drukowanie PLN...
Wig kosmos UP.
EurPln na 5
Usdpln na 4.5
Gbppln na 6.5
Wyjdzie ze Cugan mial racje.
DayTrading: Piątek 23.10.2015
Re: DayTrading: Piątek 23.10.2015
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Najpierw PiS musiałby rządzić, nawet jakby weszli w koalicje z kukizem czy korwinem to nie zgodzą się na drukowanie kasy, ale gdyby drukneli te miliardy to wtedy nie wiem czy tylko o tyle by w góre to szło...highend pisze:Drukowanie PLN...
Wig kosmos UP.
EurPln na 5
Usdpln na 4.5
Gbppln na 6.5
To olac PLN krosy. Bezpieczniej brac L na wig20
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Moim skromnym zdanie, w średnim terminie złoty powinien zacząć się umacniać.highend pisze:Drukowanie PLN...
Wig kosmos UP.
EurPln na 5
Usdpln na 4.5
Gbppln na 6.5
Nie politykuję, ale może nie będziemy się zadłużać:)
Do konca listopada 4.10 i tam mam TP. Jak mi zlapie to znowu na 2 miechy znikam.FxTag pisze:Moim skromnym zdanie, w średnim terminie złoty powinien zacząć się umacniać.highend pisze:Drukowanie PLN...
Wig kosmos UP.
EurPln na 5
Usdpln na 4.5
Gbppln na 6.5
Pzdr
Ale co EUR czy usd?niceone pisze:Do konca listopada 4.10 i tam mam TP. Jak mi zlapie to znowu na 2 miechy znikam.FxTag pisze:Moim skromnym zdanie, w średnim terminie złoty powinien zacząć się umacniać.highend pisze:Drukowanie PLN...
Wig kosmos UP.
EurPln na 5
Usdpln na 4.5
Gbppln na 6.5
Pzdr
życzę powodzenianiceone pisze:Do konca listopada 4.10 i tam mam TP. Jak mi zlapie to znowu na 2 miechy znikam.FxTag pisze:Moim skromnym zdanie, w średnim terminie złoty powinien zacząć się umacniać.highend pisze:Drukowanie PLN...
Wig kosmos UP.
EurPln na 5
Usdpln na 4.5
Gbppln na 6.5
Pzdr
Przez ostatnie 15 lat - od czasu kiedy ogarniam pamięcią politykę - przeżyłem różne paranoje i zostałem zaskakiwany raz po raz - wraz z kolejnymi wyborami twierdziłem że nie da się wybrać większego idioty ale za każdym razem mnie zaskakiwali...
- Najpierw pamiętam czasy Balcerowicza, Niesołowskiego, Buzka
- Potem Marcinkiewicza, Leppera i bardziej lewicowych spraw
- Potem Tuski vs. Kaczyńscy a do tego cała chmara różnych Korwinów i innych rzeczy
Ale to wszystko jest i tak niczym w porównaniu z Beatą Szydło.
Ta kobieta nie tylko pokonuje cała stawkę polityków których mam w pamięci ale też rozpier*ala moje zmysły bo ja - o ile mam dużą wyobraźnie nie jestem w stanie w ogóle zrozumieć o czym ona mówi, myśli i nie jestem w stanie sobie wyobrazić rządu PIS koalicji Duda + Szydło. Będzie to koniec kur... wszystkiego - każdej nadziei i wizji jakiegokolwiek Polaka który ma IQ większe niż 70.
Pierwszy raz odkąd żyje a mam 28 lat przed wyborami mam myśli samobójcze bo jak pomyśle sobie, że Szydło wygra wybory to myślę o pistolecie przyłożonym do mojej skroni i mam wielką ochotę wpakować sobie jeba*ną kulkę w łeb.
- Potem Tuski vs. Kaczyńscy a do tego cała chmara różnych Korwinów i innych rzeczy
Ta kobieta nie tylko pokonuje cała stawkę polityków których mam w pamięci ale też rozpier*ala moje zmysły bo ja - o ile mam dużą wyobraźnie nie jestem w stanie w ogóle zrozumieć o czym ona mówi, myśli i nie jestem w stanie sobie wyobrazić rządu PIS koalicji Duda + Szydło. Będzie to koniec kur... wszystkiego - każdej nadziei i wizji jakiegokolwiek Polaka który ma IQ większe niż 70.
Pierwszy raz odkąd żyje a mam 28 lat przed wyborami mam myśli samobójcze bo jak pomyśle sobie, że Szydło wygra wybory to myślę o pistolecie przyłożonym do mojej skroni i mam wielką ochotę wpakować sobie jeba*ną kulkę w łeb.
obniżka stóp nie powoduje spadku oszczędności, tylko zysku z oszczędności. To powoduje niechęć do oszczędności i wypycha kasę na rynek._Kerad_ pisze:
nie teoria a ekonomia![]()
obniżka stóp powoduje spadek oszczędności gospodarstw domowych (myślisz ze będą trzymać w skarpetach) "idą na zakupy"
a jak działa wzrost konsumpcji?
Problemem jest że szara masa ludzka ma mało oszczędności albo wcale, więc nie ma co wypływać na rynek.
Dodruk nie trafia w postaci kredytu do szarej masy bo go na niego nie stać, brak zdolności kredytowej.
Ta kasa zostaje w bankach i instytucjach finansowych. I oni plus zamożniejsi nie inwestują ich w realną gospodarkę, bo stopa zwrotu byle jaka i do tego ryzyko coraz wyższe.
A w co inwestują? w giełdę i derywaty - tzn instrumenty pochodne.
-- Dodano: 23 paź 2015, 20:51 --
łącze się w bóluKusus pisze:Przez ostatnie 15 lat - od czasu kiedy ogarniam pamięcią politykę - przeżyłem różne paranoje i zostałem zaskakiwany raz po raz - wraz z kolejnymi wyborami twierdziłem że nie da się wybrać większego idioty ale za każdym razem mnie zaskakiwali...

ja mam 46, głosowałem w pierwszych wolnych wyborach
pamiętam tańce Kwaśniewskiego, palone przez Kaczyńskiego kukły, Kukiza który śpiewał "już zchn się zbliża"
i wiele innych ciekawych
Ale układ jaki idzie zaczyna mnie przerastać. Idzie twórca TKM, będzie wesoło
A o kuli zapomnij - nie warto, jesteś cenniejszy dla tego kraju bardziej niż wszyscy politycy razem wzięci.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2015, 21:03 przez jen-yy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Bądź rozważny, nie rób nic. Idź do psychologa.Kusus pisze:Przez ostatnie 15 lat - od czasu kiedy ogarniam pamięcią politykę - przeżyłem różne paranoje i zostałem zaskakiwany raz po raz - wraz z kolejnymi wyborami twierdziłem że nie da się wybrać większego idioty ale za każdym razem mnie zaskakiwali...