DayTrading: Piątek 21.12.2018
Re: DayTrading: Piątek 21.12.2018
!!! Zdrowych i Wesołych wszystkim !!!
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Ropa WTI wykres H1.
Jeżeli popyt się jakiś pojawi, no to można próbować longa z tp na 50 USD.
Złoto H1. Tutaj brakuje mi zejścia do 1248 USD.
Jeżeli popyt się jakiś pojawi, no to można próbować longa z tp na 50 USD.
Złoto H1. Tutaj brakuje mi zejścia do 1248 USD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
No jak AT nie działa.. pokaże Ci wykres SP500 na M1 jak ładnie testują kolejne wsparcio/opory.. i jada w dół. Klasyczne PA i to na M1.PipsKong pisze:ja nikogo nie wyśmiewam , uważam że AT nie działa i nikt z tu obecnych nie jest mi w stanie tego udowodnić ...cajto pisze:@PipsKong - chyba ci piątkowy chill wszedł o kilka procent za bardzo...
Po co ta drwina i szydera - kpiąc z czegoś, czego nie rozumiesz (nie raz i nie dwa pisałeś, że AT jest ci obca), sam wystawiasz się na pośmiewisko.
wszystko zależy od wielkości pozycji a nie od kresek
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
EDEK h1. Podobnie jak na złocie, retest wybicia.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
Taki układzik był też ostatnio bardzo popularny na SP500. 
-- Dodano: 22 gru 2018, 14:58 --
Ostatnio bardziej psychologia tłumu zagrała. Wszyscy łącznie z Zaorskim liczyli na odbicie (grudzień, swięta, rajd św Mikołaja itd).. i dlatego odbicia nie było. Jak się ma wyrobione jakieś przekonanie, to jest najszybsza droga do wyzerowania rachunku. A przecież wystarczy tylko (i aż) czytać wykres.

Ostatnio bardziej psychologia tłumu zagrała. Wszyscy łącznie z Zaorskim liczyli na odbicie (grudzień, swięta, rajd św Mikołaja itd).. i dlatego odbicia nie było. Jak się ma wyrobione jakieś przekonanie, to jest najszybsza droga do wyzerowania rachunku. A przecież wystarczy tylko (i aż) czytać wykres.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
A nie mówiłem???Świeżak44 pisze:Taki układzik był też ostatnio bardzo popularny na SP500.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
G/J na W1 jest wciąż w klinie zniżkującym, było fake dołem, górą i teraz znów ciągnie do dołu... Zapewne będzie jakaś reakcja na poziomie 140.24 / 139.90, na razie trend idzie w dół, jeśli się utrzyma, to kolejny przystanek na dolnej bandzie klina i strefie popytowej w okolicach 139. Wyjście dołem na pełnym zasięgu to rejony poniżej 130.jasiu86 pisze:Hej.
nie wiem czy zwracacie uwagę na dłuższy termin ale na pewno jesteśmy w ciekawym miejscu na głównych parach z jpy. Dla poglądu wrzucam tygodniówkę rzeźnika i dzienny ujka.
Co o tym sądzicie?
Grasz dalej S na listku?
Popatrz na ostatnią sekwencję D1 - IMO to hiperbola w ostatniej fazie, kiedy jest włączone nitro i jest ostry pion. Zerknij sobie później na USD/TRY, BTC/USD, SP500, ten sam TF, okresy historycznych maxów.
Na U/C nie jest to żaden Hi max, ale dotarcie w strefę oporów i sposób w jaki to się odbyło skłania do bacznego obserwowania tej pary pod kątem S.
dzięki za podzielenie się swoimi spostrzeżeniamicajto pisze:G/J na W1 jest wciąż w klinie zniżkującym, było fake dołem, górą i teraz znów ciągnie do dołu... Zapewne będzie jakaś reakcja na poziomie 140.24 / 139.90, na razie trend idzie w dół, jeśli się utrzyma, to kolejny przystanek na dolnej bandzie klina i strefie popytowej w okolicach 139. Wyjście dołem na pełnym zasięgu to rejony poniżej 130.jasiu86 pisze:Hej.
nie wiem czy zwracacie uwagę na dłuższy termin ale na pewno jesteśmy w ciekawym miejscu na głównych parach z jpy. Dla poglądu wrzucam tygodniówkę rzeźnika i dzienny ujka.
Co o tym sądzicie?
Grasz dalej S na listku?
Popatrz na ostatnią sekwencję D1 - IMO to hiperbola w ostatniej fazie, kiedy jest włączone nitro i jest ostry pion. Zerknij sobie później na USD/TRY, BTC/USD, SP500, ten sam TF, okresy historycznych maxów.
Na U/C nie jest to żaden Hi max, ale dotarcie w strefę oporów i sposób w jaki to się odbyło skłania do bacznego obserwowania tej pary pod kątem S.

co do gj, to wrzucam jeszcze jeden rysunek, imo mieścimy się w takim oto kanaliku korekcyjnym, samo miejsce jest atrakcyjne do L, ale najpierw musiałyby wystąpić jakieś potwierdzenia, piątkowa dzienna świeca jest fajna (delikatnie spadkowa), żeby następna po niej mogła wystąpić większa wzrostowa i zrobić engulf - ale na razie to tylko wróżenie, tym bardziej że poniedziałek wigilijny pewnie będzie płytki i wzorem lat ubiegłych nie spodziewam się większej zmienności.
co do UCADA to mnie wycięli i na razie została mi obserwacja - dopóki nie wejdą w zaznaczoną strefę i nie dadzą potwierdzenia to w niego nie wchodzę

-
- Fanatyk
Mozna to rozwinąc bardziej te stwierdzenie - dobre do Ljasiu86 pisze:cajto pisze:jasiu86 pisze:Hej.
,,,
co do gj, to wrzucam jeszcze jeden rysunek, imo mieścimy się w takim oto kanaliku korekcyjnym, samo miejsce jest atrakcyjne do L, ale najpierw musiałyby wystąpić jakieś potwierdzenia, piątkowa dzienna świeca jest fajna (delikatnie spadkowa), żeby następna po niej mogła wystąpić większa wzrostowa i zrobić engulf - ale na razie to tylko wróżenie, tym bardziej że poniedziałek wigilijny pewnie będzie płytki i wzorem lat ubiegłych nie spodziewam się większej zmienności.
co do UCADA to mnie wycięli i na razie została mi obserwacja - dopóki nie wejdą w zaznaczoną strefę i nie dadzą potwierdzenia to w niego nie wchodzę

dzieki
Tomasz196407 pisze:
Mozna to rozwinąc bardziej te stwierdzenie - dobre do L![]()
dzieki