DayTrading: Piątek 21.12.2018
Re: DayTrading: Piątek 21.12.2018
@PipsKong - chyba ci piątkowy chill wszedł o kilka procent za bardzo...
Po co ta drwina i szydera - kpiąc z czegoś, czego nie rozumiesz (nie raz i nie dwa pisałeś, że AT jest ci obca), sam wystawiasz się na pośmiewisko.
Po co ta drwina i szydera - kpiąc z czegoś, czego nie rozumiesz (nie raz i nie dwa pisałeś, że AT jest ci obca), sam wystawiasz się na pośmiewisko.
ja nikogo nie wyśmiewam , uważam że AT nie działa i nikt z tu obecnych nie jest mi w stanie tego udowodnić ...cajto pisze:@PipsKong - chyba ci piątkowy chill wszedł o kilka procent za bardzo...
wszystko zależy od wielkości pozycji a nie od kresek
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Dobrze że płytki rynek to może edek szybko zleci do Nowego Roku i wyrwiemy się z tej meczącej konsoli
Działa i w dodatku na tym rynku jest konieczna.PipsKong pisze:ja nikogo nie wyśmiewam , uważam że AT nie działa i nikt z tu obecnych nie jest mi w stanie tego udowodnić ...cajto pisze:@PipsKong - chyba ci piątkowy chill wszedł o kilka procent za bardzo...
wszystko zależy od wielkości pozycji a nie od kresek
Przy czym rynek jest złożony bo dochodzą do tego dane makro, różne wydarzenia fundamentalne itp.
The only way is up
prawdopodobnie luka w dół ok 15pips i nowy rok w okolicy 1.14. Minął 51 cykl tygodnia, który powinien zakończyć obecny trend. Liczyłem że te tydzień zakończymy już pow. 1.14 ale no cóż - prawdopodobnie ostatnie łapanie wiary w S a co "niektórzy"...biorą L. Zdziwiłbym się mocno gdybyśmy nie zobaczyli w nast. roku edka pow. 1.31 Tam powinna być rzeźnia dla S i jak to zwykle po konsoli miesięcznej zjazd dopiero tam gdzie wszyscy by chcieli. "Tego sobie życzę w nowy rok"
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati
http://www.forexfactory.com/maserati
czym będzie owe wybicie tego poziomu ? Zamknięcie D1 poniżej tego poziomu będzie wystarczające ?? Czy kolejnych 3 D1 i 7miu H4 ??cajto pisze:E/U - retest wybitego oporu i górnej bandy trójkąta.
IMO dopóki nie zejdą poniżej tej strefy i nie wybiją ostatniego HL na 1.1364 obowiązuje scenariusz wzrostowy z targetem na 1.16
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
Bardzo interesujące zależności wychwyciłem na indeksie S&P tygodniowym.
Otóż wyodrębniłem tam trzy impulsy wzrostowe.
1 impuls wzrostowy został skorekcony do 50% wzrostu.
2 impuls wzrostowy został skorekcony do 38,2% wzrostu
3 impuls wzrostowy (obecny) został skorekcony do dzisiaj do 61,8% wzrostu.
Ładnie spełnia się tu reguła zmienności korekt ( w wielkości spadku).
Ponadto jak widać to dobrze na rysunku wszystkie korekty dotarły do tej samej linii wsparcia.
i jeszcze jedno dzisiaj jest idealny moment astronomiczny do punktu zwrotnego - przesilenie zimowe (najkrótszy dzień roku):
=====>
Czas więc teraz na ..... odbicie i wzrosty:
Otóż wyodrębniłem tam trzy impulsy wzrostowe.
1 impuls wzrostowy został skorekcony do 50% wzrostu.
2 impuls wzrostowy został skorekcony do 38,2% wzrostu
3 impuls wzrostowy (obecny) został skorekcony do dzisiaj do 61,8% wzrostu.
Ładnie spełnia się tu reguła zmienności korekt ( w wielkości spadku).
Ponadto jak widać to dobrze na rysunku wszystkie korekty dotarły do tej samej linii wsparcia.
i jeszcze jedno dzisiaj jest idealny moment astronomiczny do punktu zwrotnego - przesilenie zimowe (najkrótszy dzień roku):
=====>
Czas więc teraz na ..... odbicie i wzrosty:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie było jeszcze fazy paniki czyli spadków 7-10% na sesji.
Na razie korekta w trendzie wzrostowym.
Mowa oczywiście o S&P.
Może odpalić już teraz tak jak Karnak pisze, a idealnie było zejście na 2300.
Na razie korekta w trendzie wzrostowym.
Mowa oczywiście o S&P.
Może odpalić już teraz tak jak Karnak pisze, a idealnie było zejście na 2300.
The only way is up
1,31 ?stopy w eurolandzie,anulowanie brexit,lub coś niespodziewanego,na razie to Francja ma problemy.
Wybicie = przebicie. Każdy będzie rozpatrywał to po swojemu i szukał potwierdzeń / zaprzeczeń we własnym systemie. To co u mnie będzie potwierdzeniem, u innego będzie w fazie budowy, ktoś inny ma jeszcze inną technike do obrazowania ruchu ceny i dla niego te wywody sa całkowicie bezużyteczne.PipsKong pisze:czym będzie owe wybicie tego poziomu ? Zamknięcie D1 poniżej tego poziomu będzie wystarczające ?? Czy kolejnych 3 D1 i 7miu H4 ??cajto pisze:E/U - retest wybitego oporu i górnej bandy trójkąta.
IMO dopóki nie zejdą poniżej tej strefy i nie wybiją ostatniego HL na 1.1364 obowiązuje scenariusz wzrostowy z targetem na 1.16
Ja pieprze, jak w przedszkolu

Ale jak to udowodnić - dać ci przykład 10, 20 ,50 zrealizowanych formacji? Sam pisałeś, że jak pójdzie scenariusz Kermita, idziesz na studia z ATPipsKong pisze:ja nikogo nie wyśmiewam , uważam że AT nie działa i nikt z tu obecnych nie jest mi w stanie tego udowodnić ...

Teraz jest cofka i już wielkie larum: "dajce więcej kresek, wszystkie kreski na pokład, edek za burtą"

Idę spać, na dobranoc cytat Bogusia Lindy: "nie chce mi się z tobą gadać"
Dobranoc.