DayTrading: Piątek 21.12.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 gru 2018, 00:00

Wzrost
1
17%
Bez zmian
2
33%
Spadek
3
50%

Liczba głosów: 6

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 21.12.2018

Nieprzeczytany post autor: cajto »

@PipsKong - chyba ci piątkowy chill wszedł o kilka procent za bardzo...

Po co ta drwina i szydera - kpiąc z czegoś, czego nie rozumiesz (nie raz i nie dwa pisałeś, że AT jest ci obca), sam wystawiasz się na pośmiewisko.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

cajto pisze:@PipsKong - chyba ci piątkowy chill wszedł o kilka procent za bardzo...

Po co ta drwina i szydera - kpiąc z czegoś, czego nie rozumiesz (nie raz i nie dwa pisałeś, że AT jest ci obca), sam wystawiasz się na pośmiewisko.
ja nikogo nie wyśmiewam , uważam że AT nie działa i nikt z tu obecnych nie jest mi w stanie tego udowodnić ...
wszystko zależy od wielkości pozycji a nie od kresek
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

Dobrze że płytki rynek to może edek szybko zleci do Nowego Roku i wyrwiemy się z tej meczącej konsoli

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

PipsKong pisze:
cajto pisze:@PipsKong - chyba ci piątkowy chill wszedł o kilka procent za bardzo...

ja nikogo nie wyśmiewam , uważam że AT nie działa i nikt z tu obecnych nie jest mi w stanie tego udowodnić ...
wszystko zależy od wielkości pozycji a nie od kresek
Działa i w dodatku na tym rynku jest konieczna.
Przy czym rynek jest złożony bo dochodzą do tego dane makro, różne wydarzenia fundamentalne itp.
The only way is up

Awatar użytkownika
maserati
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maserati »

prawdopodobnie luka w dół ok 15pips i nowy rok w okolicy 1.14. Minął 51 cykl tygodnia, który powinien zakończyć obecny trend. Liczyłem że te tydzień zakończymy już pow. 1.14 ale no cóż - prawdopodobnie ostatnie łapanie wiary w S a co "niektórzy"...biorą L. Zdziwiłbym się mocno gdybyśmy nie zobaczyli w nast. roku edka pow. 1.31 Tam powinna być rzeźnia dla S i jak to zwykle po konsoli miesięcznej zjazd dopiero tam gdzie wszyscy by chcieli. "Tego sobie życzę w nowy rok"
Improwizuje, gram na przypał, nie zastanawiam się... Zwykle podejmuję błędne decyzję. Gram już tak 10lat i nadal żyję.
http://www.forexfactory.com/maserati

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

cajto pisze:E/U - retest wybitego oporu i górnej bandy trójkąta.
IMO dopóki nie zejdą poniżej tej strefy i nie wybiją ostatniego HL na 1.1364 obowiązuje scenariusz wzrostowy z targetem na 1.16
czym będzie owe wybicie tego poziomu ? Zamknięcie D1 poniżej tego poziomu będzie wystarczające ?? Czy kolejnych 3 D1 i 7miu H4 ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Bardzo interesujące zależności wychwyciłem na indeksie S&P tygodniowym.
Otóż wyodrębniłem tam trzy impulsy wzrostowe.
1 impuls wzrostowy został skorekcony do 50% wzrostu.
2 impuls wzrostowy został skorekcony do 38,2% wzrostu
3 impuls wzrostowy (obecny) został skorekcony do dzisiaj do 61,8% wzrostu.
Ładnie spełnia się tu reguła zmienności korekt ( w wielkości spadku).
Ponadto jak widać to dobrze na rysunku wszystkie korekty dotarły do tej samej linii wsparcia.
i jeszcze jedno dzisiaj jest idealny moment astronomiczny do punktu zwrotnego - przesilenie zimowe (najkrótszy dzień roku):
=====>
Czas więc teraz na ..... odbicie i wzrosty:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Nie było jeszcze fazy paniki czyli spadków 7-10% na sesji.
Na razie korekta w trendzie wzrostowym.
Mowa oczywiście o S&P.
Może odpalić już teraz tak jak Karnak pisze, a idealnie było zejście na 2300.
The only way is up

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

1,31 ?stopy w eurolandzie,anulowanie brexit,lub coś niespodziewanego,na razie to Francja ma problemy.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

PipsKong pisze:
cajto pisze:E/U - retest wybitego oporu i górnej bandy trójkąta.
IMO dopóki nie zejdą poniżej tej strefy i nie wybiją ostatniego HL na 1.1364 obowiązuje scenariusz wzrostowy z targetem na 1.16
czym będzie owe wybicie tego poziomu ? Zamknięcie D1 poniżej tego poziomu będzie wystarczające ?? Czy kolejnych 3 D1 i 7miu H4 ??
Wybicie = przebicie. Każdy będzie rozpatrywał to po swojemu i szukał potwierdzeń / zaprzeczeń we własnym systemie. To co u mnie będzie potwierdzeniem, u innego będzie w fazie budowy, ktoś inny ma jeszcze inną technike do obrazowania ruchu ceny i dla niego te wywody sa całkowicie bezużyteczne.
Ja pieprze, jak w przedszkolu :roll:
PipsKong pisze:ja nikogo nie wyśmiewam , uważam że AT nie działa i nikt z tu obecnych nie jest mi w stanie tego udowodnić ...
Ale jak to udowodnić - dać ci przykład 10, 20 ,50 zrealizowanych formacji? Sam pisałeś, że jak pójdzie scenariusz Kermita, idziesz na studia z AT :roll:
Teraz jest cofka i już wielkie larum: "dajce więcej kresek, wszystkie kreski na pokład, edek za burtą" :lol:

Idę spać, na dobranoc cytat Bogusia Lindy: "nie chce mi się z tobą gadać"
Dobranoc.

Zablokowany