DayTrading: Piątek 20.05.2016
-
- Gaduła
Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016
Edek dzis skonczy 50-70 pipsow nizej i trzeba byc slepym zeby tego nie widziec... z pozdrowieniami dla tradujacych z trendem 

Na WTI taka sama techniczn asytuacja jak na BRENCIE, tylko na WTI zrobili nowy szczyt a na brencie już nie. Czy to móze coś oznaczać??? Która ropa jest bardziej zachowawcza, mniej płynna finansowo, mniej podatna na skoki/???? Która może byc wskaźnikiem dla drugiej..
I jeszcze jedno. DAX zawsze wyprzedzał trochę w trendzie amerykanów. Żeby go zawrócić do góry, w USA musieli by zrobić teraz zdecydowany ruch w górę. Chyba na dłuższa mete nie da się tego wszystkiego podnieść, więc dziś może być ostatnie większe podbicie. Jeśli tak to poluję na grubą S na indeksach.
I jeszcze jedno. DAX zawsze wyprzedzał trochę w trendzie amerykanów. Żeby go zawrócić do góry, w USA musieli by zrobić teraz zdecydowany ruch w górę. Chyba na dłuższa mete nie da się tego wszystkiego podnieść, więc dziś może być ostatnie większe podbicie. Jeśli tak to poluję na grubą S na indeksach.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
polowanie na grubą S w piątek popołudniu na dax ... hmm, sugeruję przemyśleć tą koncepcję... no chyba, że lubisz mieć spocone łapy na łikendzie ...Świeżak44 pisze:
generalnie to w jakich interwałach trejdujesz?
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- fx-technik
- Fanatyk
Pozdrowienia dla takich dawców jak ty!banan_czikita pisze:Edek dzis skonczy 50-70 pipsow nizej i trzeba byc slepym zeby tego nie widziec... z pozdrowieniami dla tradujacych z trendem
Tzn. wypada mi podziękować za waszą kasę!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Witam wszystkich 
Jestem tu nowy, chociaż czytam wasze scenariusze już od jakiegoś czasu
W fx "bawię się" od mniej więcej 2-3 miesięcy. Ciągle się uczę i będę się uczył dość długo jeszcze, zanim dojdę do waszego poziomu. Gram głównie na Daxie. Z mojego punktu widzenia, po trochę nijakim dniu, wydaje mi się, że czekają nas spadki do końca dnia, ale jak będzie, zobaczymy 
życzę wszystkim samych udanych "trejdów".
Pzdr,
Łukasz

Jestem tu nowy, chociaż czytam wasze scenariusze już od jakiegoś czasu

życzę wszystkim samych udanych "trejdów".
Pzdr,
Łukasz

No wiem, że sa luki na DAX-ie, ale w tym przypadku, jeśli amerykanie pójdą najpierw w górę a potem mocno w dół to już raczej nie po to, żeby coś kombinować. To już nie wiosna, żebe strzela do góry, teraz będa luki ale w druga stronę.. A na DAX innego sposobu chyba nie ma. Już raz tak było 31.03.16 . I właśnie od luki zaczeły się prawdziwe spadki. Chyba się otworzył -2% następnego dnia, więc to nie jest zła taktyka, tylko trzeba wyczuć moment.
- fx-technik
- Fanatyk
Na sam koniec dnia, to jest akurat dobry pomysł dla DAX30.pedro pisze:polowanie na grubą S w piątek popołudniu na dax ... hmm, sugeruję przemyśleć tą koncepcję... no chyba, że lubisz mieć spocone łapy na łikendzie ...Świeżak44 pisze:
generalnie to w jakich interwałach trejdujesz?
Pod warunkiem, że w trakcie dnia szedł w górę.
Wtedy zamykają pozycje DT przed zamknięciem rynku.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
-
- Gaduła
fx-technik pisze:Pozdrowienia dla takich dawców jak ty!banan_czikita pisze:Edek dzis skonczy 50-70 pipsow nizej i trzeba byc slepym zeby tego nie widziec... z pozdrowieniami dla tradujacych z trendem
Tzn. wypada mi podziękować za waszą kasę!
Podyskutujemy o tym na koniec dnia wielki mistrzu

Na WTI miałeś zmiane kontraktu jak pamiętam to coś około 1,5 dol jak to uwzględnić to ci się te szczyty zmieniąŚwieżak44 pisze:Na WTI taka sama techniczn asytuacja jak na BRENCIE, tylko na WTI zrobili nowy szczyt a na brencie już nie. Czy to móze coś oznaczać??? Która ropa jest bardziej zachowawcza, mniej płynna finansowo, mniej podatna na skoki/???? Która może byc wskaźnikiem dla drugiej..

Nie bierz w piątek jeszcze wieczorem pozycji na indexach , będziesz miał czas w poniedziałek . Weż pod uwagę że jak coś się stanie przez sobotę, niedziele to w poniedziałek otworzy się dużą luką i będziesz w du.... i łzy w oczach

Spokojnie swieżak

JA bardziej bardziej szukam pozycji w perspektywie kilkudniowej, niz normalny day trading. Może kiedyś do tego dojdę. Bardziej mnie interesuje mechanika giełdy w dłuższych fazach niż kilkuminutowe poskoki. Oczywiście to nie wyklucza jedno drugiego, bo jak źle zajmę pozycje i musze ją zamknąć to jest już day trading