DayTrading: Piątek 20.05.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 maja 2016, 00:00

Wzrost
10
53%
Bez zmian
4
21%
Spadek
5
26%

Liczba głosów: 19

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 20.05.2016

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

Edek dzis skonczy 50-70 pipsow nizej i trzeba byc slepym zeby tego nie widziec... z pozdrowieniami dla tradujacych z trendem :D

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Na WTI taka sama techniczn asytuacja jak na BRENCIE, tylko na WTI zrobili nowy szczyt a na brencie już nie. Czy to móze coś oznaczać??? Która ropa jest bardziej zachowawcza, mniej płynna finansowo, mniej podatna na skoki/???? Która może byc wskaźnikiem dla drugiej..

I jeszcze jedno. DAX zawsze wyprzedzał trochę w trendzie amerykanów. Żeby go zawrócić do góry, w USA musieli by zrobić teraz zdecydowany ruch w górę. Chyba na dłuższa mete nie da się tego wszystkiego podnieść, więc dziś może być ostatnie większe podbicie. Jeśli tak to poluję na grubą S na indeksach.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Świeżak44 pisze:
I jeszcze jedno. DAX zawsze wyprzedzał trochę w trendzie amerykanów. Żeby go zawrócić do góry, w USA musieli by zrobić teraz zdecydowany ruch w górę. Chyba na dłuższa mete nie da się tego wszystkiego podnieść, więc dziś może być ostatnie większe podbicie. Jeśli tak to poluję na grubą S na indeksach.
polowanie na grubą S w piątek popołudniu na dax ... hmm, sugeruję przemyśleć tą koncepcję... no chyba, że lubisz mieć spocone łapy na łikendzie ...

generalnie to w jakich interwałach trejdujesz?
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

banan_czikita pisze:Edek dzis skonczy 50-70 pipsow nizej i trzeba byc slepym zeby tego nie widziec... z pozdrowieniami dla tradujacych z trendem :D
Pozdrowienia dla takich dawców jak ty!
Tzn. wypada mi podziękować za waszą kasę!
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Lukson
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Lukson »

Witam wszystkich :)

Jestem tu nowy, chociaż czytam wasze scenariusze już od jakiegoś czasu :) W fx "bawię się" od mniej więcej 2-3 miesięcy. Ciągle się uczę i będę się uczył dość długo jeszcze, zanim dojdę do waszego poziomu. Gram głównie na Daxie. Z mojego punktu widzenia, po trochę nijakim dniu, wydaje mi się, że czekają nas spadki do końca dnia, ale jak będzie, zobaczymy :)

życzę wszystkim samych udanych "trejdów".
Pzdr,
Łukasz :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

No wiem, że sa luki na DAX-ie, ale w tym przypadku, jeśli amerykanie pójdą najpierw w górę a potem mocno w dół to już raczej nie po to, żeby coś kombinować. To już nie wiosna, żebe strzela do góry, teraz będa luki ale w druga stronę.. A na DAX innego sposobu chyba nie ma. Już raz tak było 31.03.16 . I właśnie od luki zaczeły się prawdziwe spadki. Chyba się otworzył -2% następnego dnia, więc to nie jest zła taktyka, tylko trzeba wyczuć moment.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

pedro pisze:
Świeżak44 pisze:
polowanie na grubą S w piątek popołudniu na dax ... hmm, sugeruję przemyśleć tą koncepcję... no chyba, że lubisz mieć spocone łapy na łikendzie ...

generalnie to w jakich interwałach trejdujesz?
Na sam koniec dnia, to jest akurat dobry pomysł dla DAX30.
Pod warunkiem, że w trakcie dnia szedł w górę.
Wtedy zamykają pozycje DT przed zamknięciem rynku.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

banan_czikita
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: banan_czikita »

fx-technik pisze:
banan_czikita pisze:Edek dzis skonczy 50-70 pipsow nizej i trzeba byc slepym zeby tego nie widziec... z pozdrowieniami dla tradujacych z trendem :D
Pozdrowienia dla takich dawców jak ty!
Tzn. wypada mi podziękować za waszą kasę!

Podyskutujemy o tym na koniec dnia wielki mistrzu :-)

Rafal152

Nieprzeczytany post autor: Rafal152 »

Świeżak44 pisze:Na WTI taka sama techniczn asytuacja jak na BRENCIE, tylko na WTI zrobili nowy szczyt a na brencie już nie. Czy to móze coś oznaczać??? Która ropa jest bardziej zachowawcza, mniej płynna finansowo, mniej podatna na skoki/???? Która może byc wskaźnikiem dla drugiej..

Na WTI miałeś zmiane kontraktu jak pamiętam to coś około 1,5 dol jak to uwzględnić to ci się te szczyty zmienią :)

Nie bierz w piątek jeszcze wieczorem pozycji na indexach , będziesz miał czas w poniedziałek . Weż pod uwagę że jak coś się stanie przez sobotę, niedziele to w poniedziałek otworzy się dużą luką i będziesz w du.... i łzy w oczach :shock:

Spokojnie swieżak :)

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

JA bardziej bardziej szukam pozycji w perspektywie kilkudniowej, niz normalny day trading. Może kiedyś do tego dojdę. Bardziej mnie interesuje mechanika giełdy w dłuższych fazach niż kilkuminutowe poskoki. Oczywiście to nie wyklucza jedno drugiego, bo jak źle zajmę pozycje i musze ją zamknąć to jest już day trading :D

Zablokowany