DayTrading: Czwartek 6.06.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 cze 2013, 23:36

Wzrost
21
43%
Bez zmian
3
6%
Spadek
25
51%

Liczba głosów: 49

Coluche
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 6.06.2013

Post autor: Coluche »

Bemowo1 pisze:
overall pisze:
Bemowo1 pisze:A co to jest margin call?

jakiś wskaźnik?

mierzy tętno :)
a mi się wydawało, że sprawdza poziom testosteronu

nie stosuję od 5 lat
I słusznie... :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

overall pisze:
pr7emo pisze: od ruchów po 360 punktów, gdzie średnia dzienna wynosi 100 ciężko wyciągać wnioski
pr7emo nie zapominaj ze to ujek, ujek który od listopada non stop sie oslabiał a zakres czesto bywal znacznie wiekszy niz 100p. Jak doszlismy do 100 (prawie) tez byla ciezka zwala.

Brak SL doprowadza do MC , proste.
o
dlatego brałem pod uwagę co najwyżej 220 punktów, taki maks pamiętam na tej parze, a tu cisnęli jak w wojsku, amerykanie robią co chcą

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Post autor: roberttheus »

no cóż zostaję z pozycją .. pozostaje nadzieja że wybili pod S. Sytuacja jest patowa zmienność była na poziomie 1000 punktów w jedną i drugą stronę ale rozstrzygnięcia nie ma... trzymam się obecnego trendu nawet jeśli sprzedałem w dołku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

Coluche
Gaduła
Gaduła

Post autor: Coluche »

Jakoś tego od bankstery nie widać...leczy rany...???

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Bemowo1 »

nie wiem, czy zwróciliście uwagę, że wcześniej banki już miały przeciek co do kierunku.

wszelkie mikro korekty wykorzystywali na L

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: magura2004 »

ZielonaMgielka pisze:
Mistrz pisze:Przez ponad 18 miesięcy (od kiedy wróciłem ponownie do inwestowania realnych środków na rynku forex) stan mojego konta systematycznie się zwiększał, grałem małymi lotami, więc nawet duże wahnięcia rynku w przeciwnym kierunku niż zakładany nie były bolesne, zawsze mogłem czekać aż sytuacja się odwróci i zamykać pozycje z zyskiem, a że głównie S na parze EUR/PLN, to dodatni swap tylko osładzał źle przewidziane zachowanie rynku. Nie osiągnąłem dzięki tej strategi zawrotnej stopy zwrotu, bo przez ten okres czterokrotnie zwiększyłem stan swojego konta, ale czułem się bezpiecznie i to było ważne. Zachłysnąłem się swoją strategią, dobrymi typami i pierwszym rokiem, który jest podobno kluczowy dla być albo nie być, więc loty rosły proporcjonalnie to stanu konta :D Niestety złożyłem o jedno zlecenie S na EUR/PLN za dużo i dzisiaj nastał dla mnie smutny dzień - pierwszy margin call i za chwilę zamknięcie jednej pozycji. Chwila namysłu i podjąłem ciężką decyzję o natychmiastowym zamknięciu wszystkich pozycji w celu uniknięcia straty wszystkich środków, czego już kilka lat temu doświadczyłem ale na zdecydowanie mniejszą skalę. Zostało 12% tego co jeszcze miałem kilka tygodni temu, także nieźle dostałem po dupie przez własną głupotę. Mam jednak nadzieję, że czegoś mnie to nauczy i następnym razem (tak, będzie następny raz, choć strata mocno boli, bo przekracza średnioroczny zarobek statycznego polaka, to nie zamierzam rezygnować) zdrowy rozsądek wygra nad chciwością.
Sorry za ten OT musiałem się tym z kimś podzielić i przestrzec innych, że nawet jak idzie dobrze to i tak wystarczy chwila nieuwagi i można wszystko stracić....nie tylko na forexie.
Mam nadzieję, że mieliście lepszy dzień niż ja :)
:564:

To rzadkosc widziec tak pokorne i racjonalne podejscie do rynku.

Pozdro :)
W moim przypadku było tak
Na początku demo oczywiście kilka miesięcy ćwiczenia strategia itd...
Potem nadszedł czas przesiadki na realne zarabianie :) Pierwsze pół roku dwa depozyty poszły do piachu :) gram max 04 lota
Potem był rok mielenia kasy straciłem zarobiłem ogólnie wielkie 0 :)
No a teraz mniej więcej od pół roku zaczynam zarabiać i jest coraz lepiej. Cięzka praca w sumie ale zawsze lepsza niż praca u kogoś :)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Bemowo1 pisze:nie wiem, czy zwróciliście uwagę, że wcześniej banki już miały przeciek co do kierunku.

wszelkie mikro korekty wykorzystywali na L
wow a to dobre a skąd takie wnioski? podbili edka wyżej niż przypuszczałem bo przekroczyli znacznie 1.32 ale teraz już raczej będą zbijać.. konsola na złocie i górna banda sugeruje również spadek wartości par surowcowych

overall

Post autor: overall »

pr7emo pisze:
overall pisze:
pr7emo pisze: od ruchów po 360 punktów, gdzie średnia dzienna wynosi 100 ciężko wyciągać wnioski
pr7emo nie zapominaj ze to ujek, ujek który od listopada non stop sie oslabiał a zakres czesto bywal znacznie wiekszy niz 100p. Jak doszlismy do 100 (prawie) tez byla ciezka zwala.

Brak SL doprowadza do MC , proste.
o
dlatego brałem pod uwagę co najwyżej 220 punktów, taki maks pamiętam na tej parze, a tu cisnęli jak w wojsku, amerykanie robią co chcą

hehe, to i tak nic w porównaniu z tym co sie działo w 2008, ciekawe ile noży złapali np na parach z funtem... ktos sobie myslal uuuu jeblo 1000 pipsow wiec teraz na pewno odbitka, uuu jeblo 2000 wiec teraz to juz na 100% itd itd itd az w koncu ludzie zaczeli grać S i wtedy wlasnie Long ;)

Co do ujka, stawiam ze dopełnią wybicie z 4 kwietnia... Wtedy to sie dzialo.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 21:10 przez overall, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

złoto

Zablokowany