DayTrading: Czwartek 6.06.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 cze 2013, 23:36

Wzrost
21
43%
Bez zmian
3
6%
Spadek
25
51%

Liczba głosów: 49

dywergent
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 6.06.2013

Nieprzeczytany post autor: dywergent »

roberttheus pisze:i widzę że nie ma mądrych którzy mogą z jakimkolwiek prawdopodobieństwem stwierdzić dokąd zmierza aud/usd
może to ci pomoże
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:41 przez dywergent, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

overall pisze:
Bemowo1 pisze:A co to jest margin call?

jakiś wskaźnik?

mierzy tętno :)
a mi się wydawało, że sprawdza poziom testosteronu

nie stosuję od 5 lat

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

jakiś wskaźnik?

HA HA HA !!!!!!!!! MC to jest coś co uczepilo się mnie jak pijawka dupy i nie odpuszcza

FUCK !! i dziś też na Edku ten " wskaźnik " miałem :evil: :evil:

AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH CHCIWOŚĆ RZĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:44 przez Tommy_Boss, łącznie zmieniany 1 raz.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

roberttheus pisze:no właśnie jakoś nikt o analizy się nie kusi tylko teksty znów straciłem depo bo było na nim za mało kasy:-)
Widze ze nie wycignales wnioskow po stracie ostatniego depo.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ZielonaMgielka pisze:
roberttheus pisze:no właśnie jakoś nikt o analizy się nie kusi tylko teksty znów straciłem depo bo było na nim za mało kasy:-)
od ruchów po 360 punktów, gdzie średnia dzienna wynosi 100 ciężko wyciągać wnioski

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

pr7emo pisze:
ZielonaMgielka pisze:
od ruchów po 360 punktów, gdzie średnia dzienna wynosi 100 ciężko wyciągać wnioski
Od tego jest risk management i MM.

Po tylu bankructwach mozna zalozyc ze jutro czeka nas powrot na EU i crossach USD.
Rynek chyba zebral zniwo na detalu :)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:48 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Mistrz pisze:Przez ponad 18 miesięcy (od kiedy wróciłem ponownie do inwestowania realnych środków na rynku forex) stan mojego konta systematycznie się zwiększał, grałem małymi lotami, więc nawet duże wahnięcia rynku w przeciwnym kierunku niż zakładany nie były bolesne
Ja pierwsze depo wyczyściłem w ciągu miesiąca, było ono najmniejsze...
Potem było 100% na plus i nowe konto - i znowu spadek, tym razem margin call nie zlikwidował całego depo, ale było blisko. Wtedy też pierwszy raz zacząłem się hedge-ować. Udało się odrobić straty w miesiąc, by w ciągu jednego dnia przekroczyć ekspozycję na dwóch parach, które zaliczyły mocny zjazd... I gdybym umiejętnie zagrał hedgem, to bym z tego wyszedł, ale byłem spanikowany i przez tydzień grałem co chwile zamykając zyskowne hedge, co się skończyło nagłym marginem, kiedy poszedłem pobiegać... i tym razem margin call zjadł całe depo.

Mam nadzieję, że trzeciego marginu uniknę. Kolega piszący wcześniej dobrze zwrócił uwagę - ekspozycja jest najważniejsza. W drugiej kolejności stop los - lub hedge.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ZielonaMgielka pisze:Po tylu bankructwach mozna zalozyc ze jutro czeka nas powrot na EU i crossach USD.
Rynek chyba zebral zniwo :)
momentum jest bezlitosne :wink:
przy poziomach range zawsze zmniejszałem stawkę hedga, by w razie cofki rósł profit, ale to przekracza ludzkie pojęcie co dzisiaj nawojowali

mam teraz taki stan że nawet piwo mnie nie kopie
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:51 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

zastapmnie pisze:
Mistrz pisze:Przez ponad 18 miesięcy (od kiedy wróciłem ponownie do inwestowania realnych środków na rynku forex) stan mojego konta systematycznie się zwiększał, grałem małymi lotami, więc nawet duże wahnięcia rynku w przeciwnym kierunku niż zakładany nie były bolesne
Ja pierwsze depo wyczyściłem w ciągu miesiąca, było ono najmniejsze...
Potem było 100% na plus i nowe konto - i znowu spadek, tym razem margin call nie zlikwidował całego depo, ale było blisko. Wtedy też pierwszy raz zacząłem się hedge-ować. Udało się odrobić straty w miesiąc, by w ciągu jednego dnia przekroczyć ekspozycję na dwóch parach, które zaliczyły mocny zjazd... I gdybym umiejętnie zagrał hedgem, to bym z tego wyszedł, ale byłem spanikowany i przez tydzień grałem co chwile zamykając zyskowne hedge, co się skończyło nagłym marginem, kiedy poszedłem pobiegać... i tym razem margin call zjadł całe depo.

Mam nadzieję, że trzeciego marginu uniknę. Kolega piszący wcześniej dobrze zwrócił uwagę - ekspozycja jest najważniejsza. W drugiej kolejności stop los - lub hedge.
Najważniejsze jest myśleć głową, a nie jajami.
Myślenia stolcem też nie polecam

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Bemowo1 pisze:
overall pisze:

jakiś wskaźnik?

mierzy tętno :)
a mi się wydawało, że sprawdza poziom testosteronu

nie stosuję od 5 lat

MC obniża ten poziom, człowiek po tym czuje sie jak wrak ;) Mnie profity podnoszą poziom testo i dają powera do życia, ale moze kazdy ma inaczej :)

pr7emo pisze: od ruchów po 360 punktów, gdzie średnia dzienna wynosi 100 ciężko wyciągać wnioski
pr7emo nie zapominaj ze to ujek, ujek który od listopada non stop sie oslabiał a zakres czesto bywal znacznie wiekszy niz 100p. Jak doszlismy do 100 (prawie) tez byla ciezka zwala.

Brak SL doprowadza do MC , proste.

To samo edek, trend na D1 przebilismy juz w poniedzialek, korpusy byly ponad trędem, tutaj nie bylo niespodzianek. Dlatego ja teraz czekam czy dzisiaj uda sie wrócić usdchf ponad linie trendu, jesli nie to tylko poczekam na jej retest i zamkne pozycje, chociaz sytuacja tutaj jest o tyle dobra ze SNB czuwa i nie pozwoli na zwałe na tej parce.

pozdro
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:53 przez overall, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany