może to ci pomożeroberttheus pisze:i widzę że nie ma mądrych którzy mogą z jakimkolwiek prawdopodobieństwem stwierdzić dokąd zmierza aud/usd
DayTrading: Czwartek 6.06.2013
Re: DayTrading: Czwartek 6.06.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:41 przez dywergent, łącznie zmieniany 1 raz.
a mi się wydawało, że sprawdza poziom testosteronuoverall pisze:Bemowo1 pisze:A co to jest margin call?
jakiś wskaźnik?
mierzy tętno
nie stosuję od 5 lat
- Tommy_Boss
- Pasjonat
Bemowo1 pisze:A co to jest margin call?
jakiś wskaźnik?
HA HA HA !!!!!!!!! MC to jest coś co uczepilo się mnie jak pijawka dupy i nie odpuszcza
FUCK !! i dziś też na Edku ten " wskaźnik " miałem

AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH CHCIWOŚĆ RZĄDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:44 przez Tommy_Boss, łącznie zmieniany 1 raz.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
- ZielonaMgielka
- Maniak
Widze ze nie wycignales wnioskow po stracie ostatniego depo.roberttheus pisze:no właśnie jakoś nikt o analizy się nie kusi tylko teksty znów straciłem depo bo było na nim za mało kasy:-)
od ruchów po 360 punktów, gdzie średnia dzienna wynosi 100 ciężko wyciągać wnioskiZielonaMgielka pisze:Widze ze nie wycignales wnioskow po stracie ostatniego depo.roberttheus pisze:no właśnie jakoś nikt o analizy się nie kusi tylko teksty znów straciłem depo bo było na nim za mało kasy:-)
- ZielonaMgielka
- Maniak
Od tego jest risk management i MM.pr7emo pisze:od ruchów po 360 punktów, gdzie średnia dzienna wynosi 100 ciężko wyciągać wnioskiZielonaMgielka pisze:Widze ze nie wycignales wnioskow po stracie ostatniego depo.roberttheus pisze:no właśnie jakoś nikt o analizy się nie kusi tylko teksty znów straciłem depo bo było na nim za mało kasy:-)
Po tylu bankructwach mozna zalozyc ze jutro czeka nas powrot na EU i crossach USD.
Rynek chyba zebral zniwo na detalu

Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:48 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
- zastapmnie
- Pasjonat
Ja pierwsze depo wyczyściłem w ciągu miesiąca, było ono najmniejsze...Mistrz pisze:Przez ponad 18 miesięcy (od kiedy wróciłem ponownie do inwestowania realnych środków na rynku forex) stan mojego konta systematycznie się zwiększał, grałem małymi lotami, więc nawet duże wahnięcia rynku w przeciwnym kierunku niż zakładany nie były bolesne
Potem było 100% na plus i nowe konto - i znowu spadek, tym razem margin call nie zlikwidował całego depo, ale było blisko. Wtedy też pierwszy raz zacząłem się hedge-ować. Udało się odrobić straty w miesiąc, by w ciągu jednego dnia przekroczyć ekspozycję na dwóch parach, które zaliczyły mocny zjazd... I gdybym umiejętnie zagrał hedgem, to bym z tego wyszedł, ale byłem spanikowany i przez tydzień grałem co chwile zamykając zyskowne hedge, co się skończyło nagłym marginem, kiedy poszedłem pobiegać... i tym razem margin call zjadł całe depo.
Mam nadzieję, że trzeciego marginu uniknę. Kolega piszący wcześniej dobrze zwrócił uwagę - ekspozycja jest najważniejsza. W drugiej kolejności stop los - lub hedge.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
momentum jest bezlitosneZielonaMgielka pisze:Po tylu bankructwach mozna zalozyc ze jutro czeka nas powrot na EU i crossach USD.
Rynek chyba zebral zniwo

przy poziomach range zawsze zmniejszałem stawkę hedga, by w razie cofki rósł profit, ale to przekracza ludzkie pojęcie co dzisiaj nawojowali
mam teraz taki stan że nawet piwo mnie nie kopie
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:51 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
Najważniejsze jest myśleć głową, a nie jajami.zastapmnie pisze:Ja pierwsze depo wyczyściłem w ciągu miesiąca, było ono najmniejsze...Mistrz pisze:Przez ponad 18 miesięcy (od kiedy wróciłem ponownie do inwestowania realnych środków na rynku forex) stan mojego konta systematycznie się zwiększał, grałem małymi lotami, więc nawet duże wahnięcia rynku w przeciwnym kierunku niż zakładany nie były bolesne
Potem było 100% na plus i nowe konto - i znowu spadek, tym razem margin call nie zlikwidował całego depo, ale było blisko. Wtedy też pierwszy raz zacząłem się hedge-ować. Udało się odrobić straty w miesiąc, by w ciągu jednego dnia przekroczyć ekspozycję na dwóch parach, które zaliczyły mocny zjazd... I gdybym umiejętnie zagrał hedgem, to bym z tego wyszedł, ale byłem spanikowany i przez tydzień grałem co chwile zamykając zyskowne hedge, co się skończyło nagłym marginem, kiedy poszedłem pobiegać... i tym razem margin call zjadł całe depo.
Mam nadzieję, że trzeciego marginu uniknę. Kolega piszący wcześniej dobrze zwrócił uwagę - ekspozycja jest najważniejsza. W drugiej kolejności stop los - lub hedge.
Myślenia stolcem też nie polecam
Bemowo1 pisze:a mi się wydawało, że sprawdza poziom testosteronuoverall pisze:Bemowo1 pisze:A co to jest margin call?
jakiś wskaźnik?
mierzy tętno
nie stosuję od 5 lat
MC obniża ten poziom, człowiek po tym czuje sie jak wrak

pr7emo nie zapominaj ze to ujek, ujek który od listopada non stop sie oslabiał a zakres czesto bywal znacznie wiekszy niz 100p. Jak doszlismy do 100 (prawie) tez byla ciezka zwala.pr7emo pisze: od ruchów po 360 punktów, gdzie średnia dzienna wynosi 100 ciężko wyciągać wnioski
Brak SL doprowadza do MC , proste.
To samo edek, trend na D1 przebilismy juz w poniedzialek, korpusy byly ponad trędem, tutaj nie bylo niespodzianek. Dlatego ja teraz czekam czy dzisiaj uda sie wrócić usdchf ponad linie trendu, jesli nie to tylko poczekam na jej retest i zamkne pozycje, chociaz sytuacja tutaj jest o tyle dobra ze SNB czuwa i nie pozwoli na zwałe na tej parce.
pozdro
Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 20:53 przez overall, łącznie zmieniany 1 raz.