DayTrading: Czwartek 18.04.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 kwie 2019, 00:00

Wzrost
2
40%
Bez zmian
1
20%
Spadek
2
40%

Liczba głosów: 5

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 18.04.2019

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

fx-technik pisze:
Kermit pisze:
fx-technik pisze: No tak, od tygodnia...
Czyli, jaką ma to wartość dla daytradera?
taka ze daytrader mogl conajmniej 3 razy na kazdym podbiciu zlapac po kilkadziesiat pipsow na malym ryzyku w tym tygodniu... Byl klin na h1 i jego gorny przedział mozna bylo do tego wykorzystywac wiedzac ze na wyzszym TF jest silny opor. Taki Ty blyskotliwy, a takiej prostoty nie ogarniasz. Zostan przy swoich wykresach tickowych. Nie odnajdziesz sie na wyższych TF
Mój system nie jest wrażliwy na Tf-y.
Jest to tylko kwestią ustawienia.
Ja, oczywiście że jestem daytraderem i nie traduję powyżej M15.
M15 - M5 i wykres RangeBar.
Kermit, uwierz mi, że te twoje analizy, to nie jest dla mnie żadna czarna magia i doskonale je rozumiem.
Chodzi o to, że one zawierają ten element, który tylko w nielicznych wypadkach nie powoduje strat.
Szczerze mówiąc, to ty niczego, nigdy nie pokazałeś, oprócz analiz, więc mało kto wie jak ci naprawdę idzie
ten twój trading, czy ty w ogóle zarabiasz, czy tylko się kręcisz w kółko, bo miałeś niejedną "wpadkę" z
twoimi analizami.
Ten element, to jest właśnie to, czego ty nie rozumiesz, a ja nazywam wróżeniem.
Twoje analizy mają na celu przewidzenie oporu, czy wsparcia, a zasadniczo tego, że cena
na tych poziomach musi się odwrócić, i jeszcze namawiasz ludzi, żeby wykorzystywali twoje analizy
do daytradingu, też na zasadzie wróżenia!
Ja pokazuję inną drogę. Drogę taką, że już mamy silniejsze podstawy do zawarcia transakcji,
ponieważ już widać objawy swingu, i tu jest zasadnicza przewaga mojej metody.
Do tego unikam elementu sugestii, że cena "musi", czy "powinna" się na danym poziomie odwrócić.

-- Dodano: 18 kwie 2019, 11:52 --
XAB pisze:a teraz ile masz bo jakies cuda mi tu leca
XAB,
[DAX30]M15.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

XAB pisze:a teraz ile masz bo jakies cuda mi tu leca
pepsiak jakie minimum masz dzis na dax i tomasz jakie :564:
o takie o takie mam

-- Dodano: czw 18-04-2019, 10:57 --

ej jakby co to ja z daxa eS wyszedłem dzisiaj z nocy a teraz L na Sapinie aż się zasapie ;]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

dziekiza wykresy i dobrze ze zauwazylem bo nie widze sensu ja na 2 rachunkach mam minima prawie 20 pip wyzej bez sensu zmiana brokera musowa po swietach
tak mi sie cos zdawalo ze cos tu nie hallo ale mialem male pozycje to nie zwracalem uwagi do dzis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a dlatego bo mi 3 oczekujace nie weszly a bylyby ladne te lki na krotki strzal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2019, 12:02 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

XAB pisze:dziekiza wykresy i dobrze ze zauwazylem bo nie widze sensu ja na 2 rachunkach mam minima prawie 20 pip wyzej bez sensu zmiana brokera musowa po swietach
może cała cena jest wyższa o 20 pip ??
wtedy to kwestia tylko najbliższego rolowania
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

no ok moze mam w mfx jeden rachunek to moze poczytam
ale u dwoch obcych brokerow ten sam kurs o ok 20 nizszy jakies przegiecie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2019, 12:09 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Cblondyn pisze:
Świeżak44 pisze:Na rzeźniku miałem fajną S-kę, zgodnie z grallem, ale puściłem, bo chciałem się skupić na DAX-ie. Tam jednak te konsole są długie..
Oglądałeś? Za łby zaczynają sie brac :)

https://www.youtube.com/watch?v=CId48ox2bdw

Ty Świeżak też należysz do TJSu? Tam ich podobno juz na tysiące mozna liczyć ;)
Taaa... daliby se po mordzie, lepiej by wyszło. :lol:
Ale Zaorski ma z tym racje, że ta firma Krupińskiego śmierdzi na kilometr. Jakieś szkolenia niby sprzedaje, a to pewnie piramidka..
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2019, 12:11 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tolmon_Nika
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tolmon_Nika »

PipsKong pisze:
XAB pisze:dziekiza wykresy i dobrze ze zauwazylem bo nie widze sensu ja na 2 rachunkach mam minima prawie 20 pip wyzej bez sensu zmiana brokera musowa po swietach
może cała cena jest wyższa o 20 pip ??
wtedy to kwestia tylko najbliższego rolowania
:564:
koniec kwartału x = y : :D
πάντα ρέει - Panta rhei - Wszystko płynie
Jest to moja subiektywna ocena rynku , inwestowanie na jej podstawie mija się z celem ;)

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

fx-technik pisze: Ja, oczywiście że jestem daytraderem i nie traduję powyżej M15.
Nie trajdujesz bo nie potrafisz.
I nie sprowadzaj całego forexu tylko do jednej metody, którą stosujesz bo to już jest serio nudne.
Zlecenia wg wygładzonej średniej na niskim interwale to nie jakiś "wielki system" tylko forexowe przedszkole, które też ci słabo wychodzi skoro wszystko pokazujesz po fakcie.
Z takiego potencjału: resources/image/161252 - wyciągnąć kilka pipsów to nie jest dobre wejście tylko skifa.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2019, 12:23 przez belon, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

belon pisze: Nie trajdujesz bo nie potrafisz.
I nie sprowadzaj całego forexu tylko do jednej metody, którą stosujesz bo to już jest serio nudne.
Zlecenia wg wygładzonej średniej to nie jakiś "wielki system" tylko forexowe przedszkole, które też ci słabo wychodzi skoro wszystko pokazujesz po fakcie.
belon chyba Ci edek wszedł :mrgreen:

-- Dodano: czw 18-04-2019, 11:16 --

ale i tak mnie nie lubisz a ja Ciebie też już prawie nie :P

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

PipsKong pisze:
belon pisze: Nie trajdujesz bo nie potrafisz.
Zlecenia wg wygładzonej średniej to nie jakiś "wielki system" tylko forexowe przedszkole, które też ci słabo wychodzi skoro wszystko pokazujesz po fakcie.
belon chyba Ci edek wszedł :mrgreen:

-- Dodano: czw 18-04-2019, 11:16 --

ale i tak mnie nie lubisz a ja Ciebie też już prawie nie :P
Pełna zgoda!
Jeżeli ktoś nie umie tradować na podstawie wygładzonej średniej, lub jakiejkolwiek innej średniej,
to już nic innego, żadne cuda mu nie pomogą. Lepiej niech taki sobie trading odpuści, bo tylko ludziom
niepotrzebną nadzieję daje i kłamstwo, że potrzeba jakiejś wiedzy tajemnej!
Albo "dzidy"... :509:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany