Kermit, uwierz mi, że te twoje analizy, to nie jest dla mnie żadna czarna magia i doskonale je rozumiem.fx-technik pisze:Mój system nie jest wrażliwy na Tf-y.Kermit pisze:taka ze daytrader mogl conajmniej 3 razy na kazdym podbiciu zlapac po kilkadziesiat pipsow na malym ryzyku w tym tygodniu... Byl klin na h1 i jego gorny przedział mozna bylo do tego wykorzystywac wiedzac ze na wyzszym TF jest silny opor. Taki Ty blyskotliwy, a takiej prostoty nie ogarniasz. Zostan przy swoich wykresach tickowych. Nie odnajdziesz sie na wyższych TFfx-technik pisze: No tak, od tygodnia...
Czyli, jaką ma to wartość dla daytradera?
Jest to tylko kwestią ustawienia.
Ja, oczywiście że jestem daytraderem i nie traduję powyżej M15.
M15 - M5 i wykres RangeBar.
Chodzi o to, że one zawierają ten element, który tylko w nielicznych wypadkach nie powoduje strat.
Szczerze mówiąc, to ty niczego, nigdy nie pokazałeś, oprócz analiz, więc mało kto wie jak ci naprawdę idzie
ten twój trading, czy ty w ogóle zarabiasz, czy tylko się kręcisz w kółko, bo miałeś niejedną "wpadkę" z
twoimi analizami.
Ten element, to jest właśnie to, czego ty nie rozumiesz, a ja nazywam wróżeniem.
Twoje analizy mają na celu przewidzenie oporu, czy wsparcia, a zasadniczo tego, że cena
na tych poziomach musi się odwrócić, i jeszcze namawiasz ludzi, żeby wykorzystywali twoje analizy
do daytradingu, też na zasadzie wróżenia!
Ja pokazuję inną drogę. Drogę taką, że już mamy silniejsze podstawy do zawarcia transakcji,
ponieważ już widać objawy swingu, i tu jest zasadnicza przewaga mojej metody.
Do tego unikam elementu sugestii, że cena "musi", czy "powinna" się na danym poziomie odwrócić.
-- Dodano: 18 kwie 2019, 11:52 --
XAB,XAB pisze:a teraz ile masz bo jakies cuda mi tu leca