DayTrading: Czwartek 18.04.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 kwie 2019, 00:00

Wzrost
2
40%
Bez zmian
1
20%
Spadek
2
40%

Liczba głosów: 5

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 18.04.2019

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Tomasz196407 pisze:Darek jest reakcja na indeksach,
bardzo mnie ciekawi opinia innych
tu zazwyczaj świezak cos napisze o minutkach
tolmo o dax tsunami jak juz jest wpozycji albo po
a ja tylko chce wiedziec jak myslicie
jak sie ustawiacie
To jest pole do popisu dla nas do własnie dyskusji
nie musimy sie wychwalac ze o widzicie ja tu zarobiony jestem
powiedz jeden z drugim co sądzicie ?? tak
nie musi to byc opinia jednolita wole sprzeczna i wcale nie musi byc w przyszłosci adekwatna do wykonanego ruchu
ale wiem ze ktos inaczej myśli niz ja
Mam wybór tak
a moze czegos nie dopatrzyłem
Wiem napiszesz o tym ze małe interwały ze nie ma czasu że trady bardzo krótkie
Mam na to odpowiedz
wiesz jaka
Kurcze, praktycznie każdy trade, który pokazuję, to widać na obrazku jak na dłoni co o nim decyduje.
Masz tu mój trade z rana:
[DAX30]M2.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Na rzeźniku miałem fajną S-kę, zgodnie z grallem, ale puściłem, bo chciałem się skupić na DAX-ie. Tam jednak te konsole są długie..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Anomalia pisze:
fx-technik pisze:Trader techniczny w ogóle nie dyskutuje na temat danych makro, ponieważ z zasady jest wtedy bez pozycji.
Ty, Tomaszu wolisz hazard? Chyba nie?
Nie każdy trader jest "techniczny" :idea: 8)
masz rację ;] bywają Anomalia :564: :mrgreen:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

fx-technik pisze: Trader techniczny w ogóle nie dyskutuje na temat danych makro, ponieważ z zasady jest wtedy bez pozycji.
No, a dane makro raczej interesują daytraderów i skalperów, bo im najbardziej mogą zaszkodzić.
Kermitowi to nie zrobi różnicy, zwykle.
wszystko zalezy od rodzaju danych, interwału i zakresu ruchu ktory Tradera interesuje. Jak ktos szuka 5 pipsow to oczywiscie ze kazde pierdniecie rynku musi brac pod uwage natomiast jak ktos szuka swingu na kilkadziesiat czy kilkaset pipsow to moze brac pod uwage posiedzenia bankow centralnych, NFP, PKB czy inflacje bo sa bardzo istotne, ale nie bedzie sie martwil mniej istotnymi lub łatwymi do przewidzenia odczytami.
Dzisiejszy ruch na edku to reakcja na opor dzienny i tygodniowy, a dane zostaly tylko wykorzystane jako pretekst. Od jakiegos czasu PMI przemysłowe leca na leb na szyje wiec zadnej niespodzianki tu nie było. Od tygodnia pisze ze mamy opor i zgodnie ze zmiana biegunow powinna sie pojawic reakcja sprzedajacych i to silna reakcja. Rynek uklepał sufit i zrobił swoje. I dane dzisiejsze na cały ten cykl miały tylko taki wpływ ze pomogły w timingu
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Kermit pisze:
wszystko zalezy od rodzaju danych, interwału i zakresu ruchu ktory Tradera interesuje. Jak ktos szuka 5 pipsow to oczywiscie ze kazde pierdniecie rynku musi brac pod uwage natomiast jak ktos szuka swingu na kilkadziesiat czy kilkaset pipsow to moze brac pod uwage posiedzenia bankow centralnych, NFP, PKB czy inflacje bo sa bardzo istotne, ale nie bedzie sie martwil mniej istotnymi lub łatwymi do przewidzenia odczytami.
Dzisiejszy ruch na edku to reakcja na opor dzienny i tygodniowy, a dane zostaly tylko wykorzystane jako pretekst. Od jakiegos czasu PMI przemysłowe leca na leb na szyje wiec zadnej niespodzianki tu nie było. Od tygodnia pisze ze mamy opor i zgodnie ze zmiana biegunow powinna sie pojawic reakcja sprzedajacych i to silna reakcja. Rynek uklepał sufit i zrobił swoje. I dane dzisiejsze na cały ten cykl miały tylko taki wpływ ze pomogły w timingu
od dzisiaj nie możesz !!!# Bo jesteś techniczny !!!# Pisać literkami tez nie możesz !!!# Tylko system 01dynkowy !!!# :564: :564: :568: :568:
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:
fx-technik pisze: Trader techniczny w ogóle nie dyskutuje na temat danych makro, ponieważ z zasady jest wtedy bez pozycji.
No, a dane makro raczej interesują daytraderów i skalperów, bo im najbardziej mogą zaszkodzić.
Kermitowi to nie zrobi różnicy, zwykle.
No tak, od tygodnia...
Czyli, jaką ma to wartość dla daytradera?
Daytrader traduje codziennie, a nie czeka tydzień czasu na to, czy rynek być może zareaguje, a być może nie.

A na te twoje 200 pips kangurowe, to ile trzeba czekać?
Tak miesiąc? Czy dłużej?
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2019, 11:18 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Może zamiast się ciągle kłócić, to jakieś wejścia pokażecie??? :roll:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Świeżak44 pisze:Na rzeźniku miałem fajną S-kę, zgodnie z grallem, ale puściłem, bo chciałem się skupić na DAX-ie. Tam jednak te konsole są długie..
Oglądałeś? Za łby zaczynają sie brac :)

https://www.youtube.com/watch?v=CId48ox2bdw

Ty Świeżak też należysz do TJSu? Tam ich podobno juz na tysiące mozna liczyć ;)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

fx-technik pisze: A na te twoje 200 pips kangurowe, to ile trzeba czekać?
Tak miesiąc? Czy dłużej?
mysle ze krócej niz na Twoje 200 pipsow w L kangurowe - rynek to zweryfikuje
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:
fx-technik pisze: A na te twoje 200 pips kangurowe, to ile trzeba czekać?
Tak miesiąc? Czy dłużej?
mysle ze krócej niz na Twoje 200 pipsow w L kangurowe - rynek to zweryfikuje
Więc, o tym ja zawsze piszę.
Mnie nie interesuje takie gdybanie, i raczej każdego daytradera też nie powinno.

Zablokowany