PS. 2895 na SP500- uwaga na to wsparcie. Jak przewalą będzie spora korekta. resources/image/161244
Wiesz, a ja powiem tak:XAB pisze:wiesz co Tomku dla mnie to co tu sie dzieje to teraz fajna zabawa jak czytam
bo kiedys to przewaznie ja ?
bylem tematem wszystkich sporow na forum ----na zasadzie a to robie zle a czemu tego nie pokazuje itp itd
a to powiedzialem albo tak napisalem a tu klamie a tu nie
fajnie w sumie byc z boku i teraz tylko czytac
coolcov
moje gratki i tak trzymajjjjj
a to mi sie podoba
A wchodzę na to forum ponieważ wkurza mnie samotność na rynku. Niestety wiem że jest to błąd, tym bardziej że zostajesz i tak i tak zmasakrowany i skrytykowany za każdą opinię.
i tu akurat blad
bo sa tacy ktorzy zauwazaja ze ktos pisze i nawet nie potwierdzajac staraja sie robic podobnie
a krytykuja najwiecej ci co nic na fx juz nie robia bo ich czas juz minal rynek ich skarcil za swe madrosci
Colcow czy ktos próbował to?? nie wiem nie znam takich osób ale mogą byc i Ty tez to pokazujesz na swoich wykresachcoolcov pisze:No tak tylko czy kiedyś ktoś z tych tzw. Eliotowców próbował określać fale z wolumenem. Nawet Prechter w swojej książce napisał, że Eliot żeby prognozować czy jest w impulsie czy w korekcie używał do tego wolumenu. Jeżeli znasz jak powinien zachowywać się wolumen w impulsie i w korekcie to możesz z dużo większym prawdopodobieństwem stwierdzić gdzie jesteś. Ostatnia Fal w dół na edku, to książkowa budowa wolumenu w impulsie. Największy w fali trzeciej fali trzeciej. W fali trzeciej dużej masz duże WFO a na dole w fali 5tej masz również największy wolumen w fali trzeciej i małe WFO. Wiadomo trudno jest to określić przy zmianie trendu ale na szczęście nie zmienia się on tak szybkoTomasz196407 pisze:No tak do konca nieprawdaXAB pisze:dobrze ze swieta ida to choc na dwa trzy dni was to moze wyciszy he he hwe
najciekawsze w tym wszystkim jest to ze zawsze jest wariacja tu jak ruch na edku jest na choc glupie 70-100 pipsow
pozjadacie sie zywcem jak bedzie na jakies 200-300 kiedys![]()
![]()
zgasilem setke na ropie bo nuda i zysku innego nie widac a dzis troche poczyszcze pozycje na swieta
pamietam jak z moimi kolegami elliotowcami dochodzilismy prawdy zachodzenia f 4 na 1
jeden sie upierał ze co do 1 pipsa nawet nie może
drugi twierdził ze na liniowym nie może
trzeci ze to wszystko bujda
i tak wyrosłem na kłotliwym nawigatorze na swoich racjach
całkiem odmiennych
które koledzy przedstawiali
Tak ze to pryszcz ze sie toczy dysputa
wazne ze to jest pozytywna rzecz
a wszystko inne trzeba odrzucac
A dałeś S na DAXie?Świeżak44 pisze:A mi do tych waszych kłótni brakuje statementów, pokazowych wejść z TP i SL przed czasem .. Żeby każda teza była poparta czymś..![]()
PS. 2895 na SP500- uwaga na to wsparcie. Jak przewalą będzie spora korekta. resources/image/161244
TY chyba sie w nocy uderzyłeś za mocno w głowę.... pokaz mi konkretnie post lub posty, w ktorych kogokolwiek do czegokolwiek namawiałem. Chyba mnie z samym soba pomyliłes. W przeciwienstwie do Ciebie nie interesuje mnie trading innych i to jaka maja metodologie. Nie pisze im ze tylko moja jest jedyna sluszna bo odkrylem jako jedyny tajemnice rynku... I nie pisze im zeby uwierzyli ze 2+2 nie jest 4. Jak zarabiaja chocby na fazach księżyca to nawet moge pogratulowac. Nie mam z tym problemu. Interesuje mnie tylko moj trading i tylko moj depozyt a jesli ktos czasem na priv zapyta to zawsze chetnie odpowiem.fx-technik pisze: i jeszcze namawiasz ludzi, żeby wykorzystywali twoje analizy
do daytradingu, też na zasadzie wróżenia!
Jeden trader, którego wyszkoliłem od "zera do tradera" też obecnie stosuje wolumen z CME, icoolcov pisze:...
Proszę, twoje słowa;Kermit pisze:TY chyba sie w nocy uderzyłeś za mocno w głowę.... pokaz mi konkretnie post lub posty, w ktorych kogokolwiek do czegokolwiek namawiałem. Chyba mnie z samym soba pomyliłes. W przeciwienstwie do Ciebie nie interesuje mnie trading innych i to jaka maja metodologie. Nie pisze im ze tylko moja jest jedyna sluszna bo odkrylem jako jedyny tajemnice rynku... I nie pisze im zeby uwierzyli ze 2+2 nie jest 4. Jak zarabiaja chocby na fazach księżyca to nawet moge pogratulowac. Nie mam z tym problemu. Interesuje mnie tylko moj trading i tylko moj depozyt a jesli ktos czasem na priv zapyta to zawsze chetnie odpowiem.fx-technik pisze: i jeszcze namawiasz ludzi, żeby wykorzystywali twoje analizy
do daytradingu, też na zasadzie wróżenia!
Tyle ode mnie i wielu pipsów tylko nie kalecz prawdy
Twoje słowa wyraźnie sugerują, co inni traderzy mogli wykorzystać...Kermit pisze:taka ze daytrader mogl conajmniej 3 razy na kazdym podbiciu zlapac po kilkadziesiat pipsow na malym ryzyku w tym tygodniu... Byl klin na h1 i jego gorny przedział mozna bylo do tego wykorzystywac wiedzac ze na wyzszym TF jest silny opor. Taki Ty blyskotliwy, a takiej prostoty nie ogarniasz. Zostan przy swoich wykresach tickowych. Nie odnajdziesz sie na wyższych TFfx-technik pisze: No tak, od tygodnia...
Czyli, jaką ma to wartość dla daytradera?