DayTrading: Czwartek 13.10.2016
Re: DayTrading: Czwartek 13.10.2016
Czy Wam to wygląda wzrostowo?
Ja bym z długimi czekał do 200SMA i f61 tak mniej więcej 2060, i patrzył na reakcję.
Ale jakaś podbitka może być
Ja bym z długimi czekał do 200SMA i f61 tak mniej więcej 2060, i patrzył na reakcję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
a co znaczy mentalne ? Co musi się stać na wykresie , albo gdzie musi cena dojść żeby zadziałał sl ?Świeżak44 pisze:Mentalne. Jestem pewien że dziś odbiją. Dywergencja nie kłamie.kolbi123 pisze:Czy masz SL ?Świeżak44 pisze:Myślałem, że nie będa się wygłupiać, tylko od raz ruszą tam gdzie mają pójśc. Ale oni chcą się jeszcze trochę powygłupiać...trudno. Trzymam L, wieczorem będzie duży zysk...
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
Na M15 na Sp500 juz są po wzrostowej stronie. Zaraz zacznie się prawdziwy ruch.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Fanatyk
hehe,jen-yy pisze:Czy Wam to wygląda wzrostowo?

wiesz może czasem te monitory takie sprytne że przekręcają sie, i wtedy możliwe
Mentalne, znaczy że jestem pewien na 100% i nie potrzeba SL. Tak jak teraz jestem pewien że będą wywalać w górę. Zrobili fałszywy ruch teraz. Fałszywe ruchy najtrudniej przewidzieć, praktycznie nie da się. Teraz zaczął się prwdziwy. Zresztą sami sie przekonacie za parę godzin..
tylko czekać do wieczora, kilka godzinnych świec wszystko załatwiŚwieżak44 pisze:Na M15 na Sp500 juz są po wzrostowej stronie. Zaraz zacznie się prawdziwy ruch.
wiekszość osób gra co jest i widzi, a nie to co będzie, ty wchodzisz w to drugie analizując AT

PS ich gra kończy sie w momencie znaczącej zmiany kierunku ruchu ceny lub trendu, nazywa się ich potocznie trejderami jednego trendu

Ostatnio zmieniony 13 paź 2016, 15:17 przez Farciarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
No i zobaczymy kto ma rację.Farciarz pisze:tylko czekać do wieczora, kilka godzinnych świec wszystko załatwiŚwieżak44 pisze:Na M15 na Sp500 juz są po wzrostowej stronie. Zaraz zacznie się prawdziwy ruch.
wiekszość osób gra co jest i widzi, a nie to co będzie, ty wchodzisz w to drugie analizując AT
-- Dodano: 13 paź 2016, 15:17 --
Na Sp500 muszą sprawdzić poziom wczorajszego zamknięcia, a to oznacza dla mnie zysk.

-- Dodano: 13 paź 2016, 15:20 --
Muszą sprawdzić 2126 na Sp500. W tym momencie zamknę L na DAX-a. Potem się zobaczy.
AT i ten kto ja rozumie, ewidentna zmiana kierunku na DAX, jak ktos tam to nazwał, bedzie "podskok", jak wysoki, wystarczajacy na przeczyszczenie kilku jednotrendowców.Świeżak44 pisze: No i zobaczymy kto ma rację.

PS na rzexniku jest identyczna sytuacja, jak tam mam L
Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.
Świeżak gdyby dywergencja dzialala to kazdy idiota i kazdy typowy Kowalski na tym by gral i zarabial kokosy ludzie by sie z dnia na dzien zwalniali i grali dywergencje ktora przeciez nigdy nie klamie Boze jaki ty naiwny jestes albo sobie jaja robisz ze wszystkich...
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
@ Świeżak 44 Nie pytałem o Twoją pewność , czy obawy tylko kiedy zamkniesz stratną pozycję ?
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono