DayTrading: Czwartek 13.10.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 paź 2016, 00:00

Wzrost
5
56%
Bez zmian
2
22%
Spadek
2
22%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 13.10.2016

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

Świeżak44 pisze:Ja mam dosyć na dziś . W każdym razie znów trafnie określiłem kierunek i nie potrafiłem tego w pełni wykorzystać. Czyli nawet jak wiem na 100% gdzie pójdą to i tak to spieprzę. Zamiast 15k, wyciągnłąem 5k i do odrobienia wszystkich sstrat znów zabrakło 0,5k. :/ Nawet mi się juz nie chce grać w tą diabelską grę.
To się nazywa roz..anie umysłu przez giełdę . Dopóki się z tego nie wyleczysz to zawsze przegrasz . Masz mnóstwo dni i lat na zarabianie .
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

DavidFx pisze:
Świeżak44 pisze:Jeszcze tylko zdjęcie transakcji i wracam wieczorem po duży zysk:
utopisz to jak w 99,999999999% twoich transakcji pozegnaj sie z depozytem i zakladaj juz nowy :p
Czyli 0,0000001% dało mi zysk.. :lol: :lol: :lol:

-- Dodano: 13 paź 2016, 21:46 --
Tolmonnika pisze:
Świeżak44 pisze:Ja mam dosyć na dziś . W każdym razie znów trafnie określiłem kierunek i nie potrafiłem tego w pełni wykorzystać. Czyli nawet jak wiem na 100% gdzie pójdą to i tak to spieprzę. Zamiast 15k, wyciągnłąem 5k i do odrobienia wszystkich sstrat znów zabrakło 0,5k. :/ Nawet mi się juz nie chce grać w tą diabelską grę.
Trzeba być cierpliwym
DE30M30.png
i zostawiam na jutro :D
Uuuu.. to Ty kozak jesteś. Serio to nie jest przypadkiem demo ten 1 lot na DAX-e??? 3 x bardziej cię przewieźli niż mnie.. :shock: Chyba masz już duże zapasy zrobione, żeby tak pogrywać. Ja staram się ciąć jednak straty jak źle idzie. Jak grasz tak w realu to rzeczywiście szacun. Mnie ten zjazd w USA na początku najwięcej dziś kosztował -4k. No i parę innych błędów nietrzymania się zasad. Muszę jeszcze opracować żelazne zasady wchodzenia i wychodzenia, ale te emocje przeszkadzają strasznie. Za dużo chaosu. Jakby zebrać wszysko i zbudowąć wskaźnik, który by mówił tylko :KUPUJ, SPRZEDAJ ..i to wszystko. Bez patrzenia na wykres. To by było najlepsze. Albo sam handlował! :)

-- Dodano: 13 paź 2016, 21:57 --
PS. Linia wzrostowa jednak jeszcze nie klepnięta. Jest trochę wyzej. Czyli może być dalszy ruch do fibo 50%

-- Dodano: 13 paź 2016, 22:16 --

Dzisiaj była dobra gra, dobra zmienność i dobrze działały wskaźniki. Znów zawaliła głowa. Teraz patrzę na tą najgorszą transakcję -4k. Idealnie odwrotnie do założeń i sygnałów ze wskaźników. Dlaczego to zrobiłem?? Już nie pamiętam. Czy w ogóle spojrzałem na nagrzane wskaźniki jak blałem LLL na górce, a potem oddawałem w panice na dołku, kiedy wkażniki wskazywały KUPUJ. Czym się kierowałem? Pewnie jakimś pozormym ruchem na wykresie, że zaraz przebiją opór i polecą w kosmos. Wskaźniki mówiły dokładnie coś innego:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2016, 22:36 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Świeżak44 pisze:
DavidFx pisze:
Świeżak44 pisze:Jeszcze tylko zdjęcie transakcji i wracam wieczorem po duży zysk:
utopisz to jak w 99,999999999% twoich transakcji pozegnaj sie z depozytem i zakladaj juz nowy :p
Czyli 0,0000001% dało mi zysk.. :lol: :lol: :lol:

-- Dodano: 13 paź 2016, 21:46 --
Tolmonnika pisze:
Trzeba być cierpliwym
DE30M30.png
Uuuu.. to Ty kozak jesteś. Serio to nie jest przypadkiem demo ten 1 lot na DAX-e??? 3 x bardziej cię przewieźli niż mnie.. :shock: Chyba masz już duże zapasy zrobione, żeby tak pogrywać. Ja staram się ciąć jednak straty jak źle idzie. Jak grasz tak w realu to rzeczywiście szacun. Mnie ten zjazd w USA na początku najwięcej dziś kosztował -4k. No i parę innych błędów nietrzymania się zasad. Muszę jeszcze opracować żelazne zasady wchodzenia i wychodzenia, ale te emocje przeszkadzają strasznie. Za dużo chaosu. Jakby zebrać wszysko i zbudowąć wskaźnik, który by mówił tylko :KUPUJ, SPRZEDAJ ..i to wszystko. Bez patrzenia na wykres. To by było najlepsze. Albo sam handlował! :)

-- Dodano: 13 paź 2016, 21:57 --

No to zobaczmy jak to wygląda na jutro.. Klepnięcie lini wzrostowej od spodu na DAx-ie.. Nienajlepiej dla LLLL. Muszą to szybko pokonać, albo spadną znowu. To będzie bariera. Na pierwszy rzut oka jutro S.

-- Dodano: 13 paź 2016, 22:16 --

Dzisiaj była dobra gra, dobra zmienność i dobrze działały wskaźniki. Znów zawaliła głowa. Teraz patrzę na tą najgorszą transakcję -4k. Idealnie odwrotnie do założeń i sygnałów ze wskaźników. Dlaczego to zrobiłem?? Już nie pamiętam. Czy w ogóle spojrzałem na nagrzane wskaźniki jak blałem LLL na górce, a potem oddawałem w panice na dołku, kiedy wkażniki wskazywały KUPUJ. Czym się kierowałem? Pewnie jakimś pozormym ruchem na wykresie, że zaraz przebiją opór i polecą w kosmos. Wskaźniki mówiły dokładnie coś innego:
zostaw te wskaźniki bo nigdy z tego demo nie wyjdziesz

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Świeczki na wykresie to też wskaźniki ..i to najgorsze, bo podpuszczają w kluczowych sytuacjach w fałszywą stronę. Wskaźniki może dzięki temu że sa opóźnikone nieźle filtrują takie sytuacje. Dziś sprawdzały się bardzo dobrze. To dzieki nim znalażłem dywergencje wzrostową na DAxie iwiedziałem kiedy zaczął rosnąc ze 100% pewnością, zanim ktokolwiek tutaj to powiedział. Obstawiłem 2 loty na L i miałem wrócić wieczorem..no i wróciłem wcześniej zobaczyłem co piszą nasi genialni analitycy i wziąłem co było.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

andrut
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrut »

doktorek pisze:wie ktos co sie dzieje z Cuganem
Napisz do Niego na priv, może Ci odpowie.

Pozdro

-- Dodano: 13 paź 2016, 22:57 --
purcu pisze:Goldman dal ostatnio rekomendacje na -7% od obecnego kursu, wiele osób już widzi GBP w piekle to może i czas zagrać na nosie ulicy i zrobić test jak długo wytrzymają z Skami..
Good :idea: , zaczyna to wyglądać, na wycenienie Brexitu i pokazanie ostatecznego kosztu tego exodusu.

Awatar użytkownika
leechang
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leechang »

Tolmonnika pisze:
Trzeba być cierpliwym
DE30M30.png

Czyli cały dzień kisiłeś stratę.
To tylko gra Kotku, to tylko gra...

Zablokowany