Demo to tak jak "nauka jazdy" (musi traktować jak real) jak ktoś nauczy się jeździć byle jak , to widać potem na drogach !Ambasador pisze:Na demo się nie nauczy obcować z realnym zyskiem czy stratą. Totalnie inna percepcja.
DayTrading: Czwartek 13.10.2016
Re: DayTrading: Czwartek 13.10.2016
O ile pamiętam to zmieniłes o 180 stopni krzywą kapitału w dodatku na gładziutką, podpowiedziałbyś coś kole-dze, gom.Ambasador pisze:Na demo się nie nauczy obcować z realnym zyskiem czy stratą. Totalnie inna percepcja.
Nie martwcie się o mnie. Moja strategia jest OK, tylko muszę jej przestrzegać. Wykres po prostu często zmienia plany. Dlatego coraz bliższy jestem scalowania. Większość błędów moich była taka, że wpadam przed komputer, patrzę że jest jakiś ruch i się podłączam.. Tak już nie gram. Teraz patrzę w pierwszej kolejności co mówia wskaźniki i dopiero potem, jak na to reaguje wykres. Sami widzicie jakie konsole teraz robią, tylko skalping ma sens. Ja gram na M1 teraz więc jak mówie LLL to jest to sygnał na kilkanaście pipsów, później nie daję gwarancji. I dziś miałem racje i wziąłem L i zamknąłem.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Dokładnie tak. Zdecydowana wiekszość na tym rynku nie zarabia i zarabiać nie będzie. I nawet "percepcja" (cokolwiek to ma nie oznaczać) im nie pomożeTolmonnika pisze:Demo to tak jak "nauka jazdy" (musi traktować jak real) jak ktoś nauczy się jeździć byle jak , to widać potem na drogach !Ambasador pisze:Na demo się nie nauczy obcować z realnym zyskiem czy stratą. Totalnie inna percepcja.

Świeżak zastanawiałeś się już kiedy wejdziesz na rynek, jakim depozytem i jakim lotem będziesz grał ?Świeżak44 pisze:Nie martwcie się o mnie. Moja strategia jest OK, tylko muszę jej przestrzegać. Wykres po prostu często zmienia plany. Dlatego coraz bliższy jestem scalowania. Większość błędów moich była taka, że wpadam przed komputer, patrzę że jest jakiś ruch i się podłączam.. Tak już nie gram. Teraz patrzę w pierwszej kolejności co mówia wskaźniki i dopiero potem, jak na to reaguje wykres. Sami widzicie jakie konsole teraz robią, tylko skalping ma sens. Ja gram na M1 teraz więc jak mówie LLL to jest to sygnał na kilkanaście pipsów, później nie daję gwarancji. I dziś miałem racje i wziąłem L i zamknąłem.
The only way is up
W jakims numerze parkietu ( +/- sprzed tygodnia) jest statystyka zarabiających na forex u naszych brokerów- na podstawie sprawozdan których żądała KNF.Cblondyn pisze:
Dokładnie tak. Zdecydowana wiekszość na tym rynku nie zarabia i zarabiać nie będzie.
Ponoc ponad 40procent zarabia- tak twierdził gostek od broka - ja tego artykułu nie czytałem.
Wie ktoś coś w temacie?
Kilka dni temu był tu link na ten temat.warmia pisze:W jakims numerze parkietu ( +/- sprzed tygodnia) jest statystyka zarabiających na forex u naszych brokerów- na podstawie sprawozdan których żądała KNF.Cblondyn pisze:
Dokładnie tak. Zdecydowana wiekszość na tym rynku nie zarabia i zarabiać nie będzie.
Ponoc ponad 40procent zarabia- tak twierdził gostek od broka - ja tego artykułu nie czytałem.
Wie ktoś coś w temacie?
warmia pisze:W jakims numerze parkietu ( +/- sprzed tygodnia) jest statystyka zarabiających na forex u naszych brokerów- na podstawie sprawozdan których żądała KNF.Cblondyn pisze:
Wie ktoś coś w temacie?
Tak tylko tutaj była informacja z ostatniego kwartału. A to że konto jest 1 grosz na plusie też jest traktowane jako zarobek. W dłuższym okresie nie ma szans na taki duży odsetek zarabiających. Kwiestia też co mamy na myśli mówiąc o zarobku. Jeżeli ktoś się z tego nie utrzymuje i ciuła małymi kwotami to jest to też mało wymierne...
To tylko gra Kotku, to tylko gra...
Wejdę na rynek kiedy powiększe 2-krotnie moje demo, bede grał 0,5 lota na DAX-ie, ściśle zgodnie ze strategią i wskaźnikami.TsunamiPL pisze:Świeżak zastanawiałeś się już kiedy wejdziesz na rynek, jakim depozytem i jakim lotem będziesz grał ?Świeżak44 pisze:Nie martwcie się o mnie. Moja strategia jest OK, tylko muszę jej przestrzegać. Wykres po prostu często zmienia plany. Dlatego coraz bliższy jestem scalowania. Większość błędów moich była taka, że wpadam przed komputer, patrzę że jest jakiś ruch i się podłączam.. Tak już nie gram. Teraz patrzę w pierwszej kolejności co mówia wskaźniki i dopiero potem, jak na to reaguje wykres. Sami widzicie jakie konsole teraz robią, tylko skalping ma sens. Ja gram na M1 teraz więc jak mówie LLL to jest to sygnał na kilkanaście pipsów, później nie daję gwarancji. I dziś miałem racje i wziąłem L i zamknąłem.
Sytuacja na teraz. Wszyscy czekają na odbicie. Duża dywergencja prowzrostowa na H1 w Sp500, czyli na dużym interwale (może być mocny ruch).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
kolejna projekcja farciarza, tym razem rzeźnik i srodkowy palec dla eskowiczów
[/url][/img]

Chciałem podziękować tym osobom za ich wkład w mój trading, kolejność ma znaczenie, proszę to oni: ZEUSSFX, RYCHU, GREEN7, MIGHTY BAZ
EKIPA NIE DO POKONANIA.
EKIPA NIE DO POKONANIA.