DayTrading: Czwartek 05.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 mar 2015, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
4
13%
Spadek
14
45%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 05.03.2015

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Kusus pisze:AUD - przynajmniej w teorii, powinien niedlugo zaczac sie umacniac srednioterminowo.
Ale jak bedzie to zobaczymy. Ja odpuscilem AUD'y póki co. Wrócę do nich za miesiąc.

Teraz interesuje mnie Edek najbardziej.
Weszła pierwsza L 20 pipsów niżej zgodnie z projekcją żaby. Nie wrzucam swojej dlatego, że jest podobna i zakłada to samo tylko zasięg fali C jest 45 pipsów niższy.
Odnośnie kangura to 7,5% PKB w Chinach może skutecznie popchnąć go w dół...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:AUD - przynajmniej w teorii, powinien niedlugo zaczac sie umacniac srednioterminowo.
Ale jak bedzie to zobaczymy. Ja odpuscilem AUD'y póki co. Wrócę do nich za miesiąc.

Weszła pierwsza L 20 pipsów niżej zgodnie z projekcją żaby. Nie wrzucam swojej dlatego, że jest podobna i zakłada to samo tylko zasięg fali C jest 45 pipsów niższy.
Moj zasieg C jest pogladowy... w rzeczywistosci jest jeszcze wyzszy - 1700-1800 bym go widzial dlatego zeby ze szczytem z 1530 mozna bylo pociagnac gorna bande bardzo duzej flagi z zasiegiem na 1.07-08 ;)...ale do tego narazie bardzo daleka i wyboista droga... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:

Moj zasieg C jest pogladowy... w rzeczywistosci jest jeszcze wyzszy - 1700-1800 bym go widzial dlatego zeby ze szczytem z 1530 mozna bylo pociagnac gorna bande bardzo duzej flagi z zasiegiem na 1.07-08 ;)...ale do tego narazie bardzo daleka i wyboista droga... :564:
Poziom 1.2 ma większe szanse i prawdopodobieństwo tego że nastąpi niż poziom poniżej 1.0.
Gdzieś granica bólu na dolarze musi istnieć. Nawet jeśli długofalowo dolar znajduje się przy średniej to prawie rok wzrostowych świeczek na dolarze i spadkowych na edku to zdecydowane przegięcie pały. To się skończy jeśli nie w tym tygodniu to następnym, max w kwietniu.
Będę podkupował edka i zabezpieczał od razu na BE. Zasięgi w góre są masakryczne na wszystkich interwałach.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:
Poziom 1.2 ma większe szanse i prawdopodobieństwo tego że nastąpi niż poziom poniżej 1.0.
Gdzieś granica bólu na dolarze musi istnieć. Nawet jeśli długofalowo dolar znajduje się przy średniej to prawie rok wzrostowych świeczek na dolarze i spadkowych na edku to zdecydowane przegięcie pały. To się skończy jeśli nie w tym tygodniu to następnym, max w kwietniu.
Będę podkupował edka i zabezpieczał od razu na BE. Zasięgi w góre są masakryczne na wszystkich interwałach.
mam podobny punkt widzenia choc 1.2 to IMO abstrakcja i tam nie dolecimy... teraz edek powinien 2 miesiace rosnac i uklepac sobie potem sufit. Kolejna fala spadkow to bedzie juz ostre dyskontowanie stop% w USA... parytet mozliwy, ale dopiero w 3 lub 4 kwartale jak rusza stopami w USA...inaczej 0 szans jak dla mnie,.... jedyne co mnie martwi to kabel ktory testuje obecnie dolna bande bardzo duzej flagi... mam nadzieje ze sie nie wyglupia i jeszcze raz gorna odwiedza zeby edka nie pociagnac w otchlan ;) :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

edek będzie sie osłabiał dodruk od poniedziałku i tak naprawdę nikt nie wie gdzie ma być (a i jeszcze darmozjadów tez maja skupować tylko jakieś inne zasady)

raczej L odpada w obecnej chwili

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

_Kerad_ pisze:edek będzie sie osłabiał dodruk od poniedziałku i tak naprawdę nikt nie wie gdzie ma być (a i jeszcze darmozjadów tez maja skupować tylko jakieś inne zasady)

Ja tam na spokojnie będę grał po grubości L'ki na edku - z tym, że po kilku spadkowych świecach h1/h4 i w bardzo restrykcyjnych warunkach i zawsze na BE. Strzała do góry może być nieziemska.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kusus pisze:
_Kerad_ pisze:edek będzie sie osłabiał dodruk od poniedziałku i tak naprawdę nikt nie wie gdzie ma być (a i jeszcze darmozjadów tez maja skupować tylko jakieś inne zasady)

Ja tam na spokojnie będę grał po grubości L'ki na edku - z tym, że po kilku spadkowych świecach h1/h4 i w bardzo restrykcyjnych warunkach i zawsze na BE. Strzała do góry może być nieziemska.
kusus pamietam jak sie chwaliles ile to natrzepales kasy na audi i grales z trendem spadkowym... co sie stalo teraz ze zmieniles zdanie? nie poznaje cie. chcesz zlapac dolek calego edka i zarobic milion pipsow?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

obawiam się, że ta gra na umocnienie złotówki to był kretyński pomysł :cry:

Fuli5
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fuli5 »

Kabel ciśnie na wsparciu... dwie H4 wyglądają ładnie.. Jak go widzicie.. dawać S z SL nad tymi świeczkami ?

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

https://www.mql5.com/en/charts/3113119/ ... al-markets

tak to widze. ale tam narabane poziomow i kresek. lecim do bandy flagi i zarazem pivota S2. chociaz przedtem jest poziom 1.52000. mam zagwostke... czy zaraobic 1mln zlotych czy 2.5?

-- Dodano: 05 mar 2015, 17:46 --

edek kibicuje tobie!!!! jedziemy!
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Zablokowany