DayTrading: Czwartek 05.03.2015
Re: DayTrading: Czwartek 05.03.2015
edek 3 TFy - formacje harmoniczne wg ZUPa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dobryfxplayer
- Maniak
audi pieknie spada tam gdzie jego miejsce jest! czyli do piekla 

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Nie o to chodzi. Ja miałem wtedy szczęście - nie jestem żadnym specjalistą od niczego a tym bardziej od AUD.dobryfxplayer pisze:kusus pamietam jak sie chwaliles ile to natrzepales kasy na audi i grales z trendem spadkowym... co sie stalo teraz ze zmieniles zdanie? nie poznaje cie. chcesz zlapac dolek calego edka i zarobic milion pipsow?Kusus pisze:Ja tam na spokojnie będę grał po grubości L'ki na edku - z tym, że po kilku spadkowych świecach h1/h4 i w bardzo restrykcyjnych warunkach i zawsze na BE. Strzała do góry może być nieziemska._Kerad_ pisze:edek będzie sie osłabiał dodruk od poniedziałku i tak naprawdę nikt nie wie gdzie ma być (a i jeszcze darmozjadów tez maja skupować tylko jakieś inne zasady)
raczej L odpada w obecnej chwili
Ja wtedy czekałem 3 miesiące na te spadki podczas których straciłem 40 % depo... potem mi się to kilkukrotnie zwróciło ale trwało to długo i długo na to czekałem. Teraz na Audzie jest ta sama sytuacja - kwadratowe trejdy po 30 pipsów w obie strony - to może trwać tygodniami, miesiącami. Ta para lubi takie konsole. Dopóki nie strzelą 0.8 lub 0.75 to nic gwałtownego się tam nie stanie, na żaden wzrost dynamiki nie ma co liczyć.
Inna sprawa - ja lubię grę opierającą się o prawdopodobieństwo. Edek już się tak zwalił, że każda kolejna świeczka tygodniowa czy miesięczna spadkowa to wzrost prawdopodobieństwa wystrzału w górę o 100 %. Taka jest statystyka.
To jest gra - niestety - oparta bardziej na doświadczeniu, moim przeczuciu.
Nie będę targał tymi pozycjami jak nowy na sp500. Będą to wejścia rzadkie, sporadyczne ale bardzo duże - rzędu 3-6 lotów i zawsze z wąskim SL;em zabezpieczonym na BE jeśli będzie się dało. Jak to walnie w górę to może być to samo co co 3 lata temu lub 5 lat temu, że w miesiąc polecimy 800 pipsów do góry.
Inna sprawa - poziomy rzędu 1.0 - 1.1 na Edku już same w sobie są wydarzeniem na skalę światową a myślenie i w ogóle fakt, że dolar będzie droższy niż euro to już jest wydarzenie bez precedensu. Jeśli dalej spadki będą trwały to okolice 1.0 - 1.1 to będą bardzo gwałtowne ruchy.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Nie do konca. Mamy bezprecedensowa sytuacje zwiazana z uruchomieniem QE przez ECB i ciezko tutaj mowic o jakiejkolwiek statystyce. Skoro juz o niej piszesz to przytocz jakies konkrety bo "wzrost prawdopodobienstwa wystrzalu w gore o 100%" jest tylko pustym, niczym nie popartym haslem.Kusus pisze:Inna sprawa - ja lubię grę opierającą się o prawdopodobieństwo. Edek już się tak zwalił, że każda kolejna świeczka tygodniowa czy miesięczna spadkowa to wzrost prawdopodobieństwa wystrzału w górę o 100 %. Taka jest statystyka.
Dolar drozszy od Euro ? Dlaczego nie.
ECB i FED zmierzaja w opozycyjnych kierunkach jesli chodzi o polise monetarna. "Spread" pomiedzy stopami procentowymi ciagle sie powieksza i narazie nic nie wskazuje na to ze w nastepnych kwartalach bedzie inaczej.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2015, 18:06 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
- dobryfxplayer
- Maniak
Ja tam na spokojnie będę grał po grubości L'ki na edku - z tym, że po kilku spadkowych świecach h1/h4 i w bardzo restrykcyjnych warunkach i zawsze na BE. Strzała do góry może być nieziemska.[/quote]
kusus pamietam jak sie chwaliles ile to natrzepales kasy na audi i grales z trendem spadkowym... co sie stalo teraz ze zmieniles zdanie? nie poznaje cie. chcesz zlapac dolek calego edka i zarobic milion pipsow?[/quote]
Nie o to chodzi. Ja miałem wtedy szczęście - nie jestem żadnym specjalistą od niczego a tym bardziej od AUD.
Ja wtedy czekałem 3 miesiące na te spadki podczas których straciłem 40 % depo... potem mi się to kilkukrotnie zwróciło ale trwało to długo i długo na to czekałem. Teraz na Audzie jest ta sama sytuacja - kwadratowe trejdy po 30 pipsów w obie strony - to może trwać tygodniami, miesiącami. Ta para lubi takie konsole. Dopóki nie strzelą 0.8 lub 0.75 to nic gwałtownego się tam nie stanie, na żaden wzrost dynamiki nie ma co liczyć.
Inna sprawa - ja lubię grę opierającą się o prawdopodobieństwo. Edek już się tak zwalił, że każda kolejna świeczka tygodniowa czy miesięczna spadkowa to wzrost prawdopodobieństwa wystrzału w górę o 100 %. Taka jest statystyka.
Nie będę targał tymi pozycjami jak nowy na sp500. Będą to wejścia rzadkie, sporadyczne ale bardzo duże - rzędu 3-6 lotów i zawsze z wąskim SL;em zabezpieczonym na BE jeśli będzie się dało. Jak to walnie w górę to może być to samo co co 3 lata temu lub 5 lat temu, że w miesiąc polecimy 800 pipsów do góry.
Inna sprawa - poziomy rzędu 1.0 - 1.1 na Edku już same w sobie są wydarzeniem na skalę światową a myślenie i w ogóle fakt, że dolar będzie droższy niż euro to już jest wydarzenie bez precedensu. Jeśli dalej spadki będą trwały to okolice 1.0 - 1.1 to będą bardzo gwałtowne ruchy.[/quote]
powodzenia. ale ja zawsze bede mowil aby grac z trendem.
kusus pamietam jak sie chwaliles ile to natrzepales kasy na audi i grales z trendem spadkowym... co sie stalo teraz ze zmieniles zdanie? nie poznaje cie. chcesz zlapac dolek calego edka i zarobic milion pipsow?[/quote]
Nie o to chodzi. Ja miałem wtedy szczęście - nie jestem żadnym specjalistą od niczego a tym bardziej od AUD.
Inna sprawa - poziomy rzędu 1.0 - 1.1 na Edku już same w sobie są wydarzeniem na skalę światową a myślenie i w ogóle fakt, że dolar będzie droższy niż euro to już jest wydarzenie bez precedensu. Jeśli dalej spadki będą trwały to okolice 1.0 - 1.1 to będą bardzo gwałtowne ruchy.[/quote]
powodzenia. ale ja zawsze bede mowil aby grac z trendem.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Ja nie mówię, że ja nie będę grał; ]
Po prostu czasem, jeśli uznam, że sytuacja mi na to pozwala będę ładował jakąś L na edku, która będzie wisieć zawsze na BE. W końcu trafię i będą duże zyski.
Po prostu czasem, jeśli uznam, że sytuacja mi na to pozwala będę ładował jakąś L na edku, która będzie wisieć zawsze na BE. W końcu trafię i będą duże zyski.
Nowy, te eski od 11520 na Daxie to już zamykać, czy jeszcze ząbek zleci?Nowy123 pisze:dax11520 S na cofke znowu
- ZielonaMgielka
- Maniak
Ty tak na serio ?robnab pisze:Nowy, te eski od 11520 na Daxie to już zamykać, czy jeszcze ząbek zleci?Nowy123 pisze:dax11520 S na cofke znowu

granica bólu na dolarze = edek na 1.02

wczoraj pokazywałem 1.09xx i kolega Żaba się ze mnie smiał.
No to teraz jest lepszy numer - to był wykres od brokera MM - gówno, a nie wykres.
na wykresie z mForex jest inaczej i ten zasięg (FIBO 423) wypada na 1.02 równo na edku

Teraz widzę, że kółko wzajemnej adoracji (Kusus i Żaba) zaklinają eLki na edku - powodzenia
Ja też dziś pisałem, usd/pln w górę, potem w dół, usd try w górę, potem w dół - i co, nie sprawdziło się?
a skoro USD/TRY przebiło potem 2.60 na UP to jest kosmos totalny.

wczoraj pokazywałem 1.09xx i kolega Żaba się ze mnie smiał.
No to teraz jest lepszy numer - to był wykres od brokera MM - gówno, a nie wykres.
na wykresie z mForex jest inaczej i ten zasięg (FIBO 423) wypada na 1.02 równo na edku

Teraz widzę, że kółko wzajemnej adoracji (Kusus i Żaba) zaklinają eLki na edku - powodzenia

Ja też dziś pisałem, usd/pln w górę, potem w dół, usd try w górę, potem w dół - i co, nie sprawdziło się?

a skoro USD/TRY przebiło potem 2.60 na UP to jest kosmos totalny.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami