Dadas DayTrading Strategy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dadas DayTrading Strategy

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Dadas pisze::roll:
Bo wiesz Dadas, tutaj można pisać różne rzeczy, niemniej w/w krzywa wszystko weryfikuje. I albo ją wrzucasz jak np. kolega JAREK67 (zacny człowiek, i podobnie jak ty cholernie tęgi łeb):

http://forex-nawigator.biz/forum/korela ... ml#p702516

...albo jej tu nie umieszczasz i pomimo wstawienia tutaj nie wiadomo jakże wielkiej ilości rysynków z fantastycznymi trejdami, to cały czas pozostajesz w dalszym ciągu tylko "samozwańczym królem parkietów".....

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

drendriu pisze:
Dadas pisze::roll:
Bo wiesz Dadas, tutaj można pisać różne rzeczy, niemniej w/w krzywa wszystko weryfikuje. I albo ją wrzucasz jak np. kolega JAREK67 (zacny człowiek, i podobnie jak ty cholernie tęgi łeb):

http://forex-nawigator.biz/forum/korela ... ml#p702516

...albo jej tu nie umieszczasz i pomimo wstawienia tutaj nie wiadomo jakże wielkiej ilości rysynków z fantastycznymi trejdami, to cały czas pozostajesz w dalszym ciągu tylko "samozwańczym królem parkietów".....
A, co to, to nie!
Ja się nie kreuję na żadnego "króla parkietów".
Ja dążę do 95%, nie znaczy, że to już osiągnąłem.
Krok po kroku, spokojnie, nie wszystko na raz.
Pozatym, już pisałem, że mnie nie chodzi tu o chwalenie się, ani o jakąkolwiek popularność.
Jeżeli komuś pomogłem, to się cieszę.
Pomogę w miarę swoich możliwości.

A przy okazji będę kroczył własną drogą do sukcesu - mojego sukcesu.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze: A przy okazji będę kroczył własną drogą do sukcesu - mojego sukcesu.
Ogólnie to w tym towim jouranlu brakuje złych trejdów + krzywej equity. Nie obraź się Dadas , ale bez tego to całe to przedsięwzięcie trochę przypomina gadaninę o dupie marynie. Zrób żesz tutaj porządny Journal, a nie odpierdzielaj maniany Dadas ....

To forum potrzebuje twojego porządnego journalu :).

Dadas

drendriu pisze:
Dadas pisze: A przy okazji będę kroczył własną drogą do sukcesu - mojego sukcesu.
Ogólnie to w tym towim jouranlu brakuje złych trejdów + krzywej equity. Nie obraź się Dadas , ale bez tego to całe to przedsięwzięcie trochę przypomina gadaninę o dupie marynie. Zrób żesz tutaj porządny Journal, a nie odpierdzielaj maniany Dadas ....

To forum potrzebuje twojego porządnego journalu :).
Nie, no chłopie!
O dupie Maryni, to my możemy pogadać, ale nie na tym forum! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

drendriu pisze: Ogólnie to w tym towim jouranlu brakuje złych trejdów + krzywej equity. Nie obraź się Dadas , ale bez tego to całe to przedsięwzięcie trochę przypomina gadaninę o dupie marynie. Zrób żesz tutaj porządny Journal, a nie odpierdzielaj maniany Dadas ....
Potwierdzam, bez złych intencji. Udzielasz się wszędzie a nie wiadomo czy masz racje czy nie. Nie mówię, że nie masz ale jakby tak było to "świeżakom" robisz niezłe pranie mózgu zamiast pomagac. Czytam wszystkie twoje posty w dziennikach i mam mieszane uczucie. Raz mi się wydaje, że przed tobą daleka droga i zwyczajnie pierniczysz farmazony a raz, że już długo w tym siedzisz i piszesz mądre rzeczy. Nie chodzi o to żebyś się chwalił wynikami czy stanem konta, tylko żeby było wiadomo, że się znasz a nie tylko tak piszesz.

Z tym co napisałeś o wskaźnikach po części się zgadzam. Sam tak robię. Jak mi wpadnie jakiś "super" pomysł do głowy to pisze wskaźnik czy EA w godzinkę i wiem czy pomysł był coś warty. Ręczne testy są męczące, długie i mogą byc nie dokładne. Pozdrawiam.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Dadas

bfx pisze: Udzielasz się wszędzie a nie wiadomo czy masz racje czy nie.
Drogi bfx-ie!
Być może wiesz co nieco o tradowaniu, jednak twoje wypowiedzi świadczą o tym, że jesteś młody,
przynajmniej jeżeli nie ciałem, to duchem.
Kto wogóle ma w tej dziedzinie "rację"?
Tu nie chodzi o niczyją "rację" lub jej brak.
Nie istnieje jedna uniwersalna metoda tradingu.
Nie istnieje żaden jeden przepis na sukces.

To, że przerzucisz jakiś pomysł na kod i zobaczysz wszystkie przypadki, które spełniają twoje warunki,
nie oznacza, że pomysł jest do bani, tylko że gołym okiem nie widziałeś tych momentów, w których
pomimo spełnienia warunków, inne warunki, czyli spread i zmienność nie pozwalają na zysk.
Ten system nie został stworzony po to, żeby każdy mógł lekko i swobodnie zarabiać!
On został stworzony po to, żeby jechać na ludzkich emocjach i generować obrót!

Czy ja mam rację?
Nie, ani mam, ani nie mam.
Nie o moją rację tutaj chodzi, ani nie o twoją, ani nie o niczyją.

Była tutaj mowa o świecah japońskich - super!
Tylko, powiedzcie mi jedną rzecz: Który wykres świec japońskich jest tym właściwym???
Co innego, gdy mamy tylko jeden obowiązujący wykres zmienności ceny w czasie.
W rzeczywistości mamy inny wykres u każdego brokera, i inny punkt początku czasu.
O jakim PA tutaj może być mowa, skoro wszystko jest relatywne?
W jaki sposób można napisać jeden uniwersalny kod, skoro wszystko jest relatywne?
Kto wogóle może mieć rację, albo jej nie mieć?

Piszecie, że 50% to dużo, plus dobry system zarządzania portfelem.
A ja wam mówię, że to całe PA, lub umiejętność czytania świec japońskich, to tylko
element psychologiczny, takie upewnienie siebie, że wiesz co robisz!
W rzeczywistości, tylko i wyłącznie chodzi o ten MM!

Chcesz dowodu?
Kilka dni temu napisałem komuś taki wskaźniczek-alert.
Dadas_Close_Cross_Alert_v.1.01.mq4
Chciał, żeby mieć alert gdy świeca się zamknie powyżej/poniżej jakiejś ceny.
Wymyśliłem, że gdy wskaźnik wrzucisz na wykres, to rysuje linię poziomą po środku.
Potem można linię przesunąć i będzie działać, czyli alertować.
Dodałem opcję, żeby linia była aktualizowana na środek wykresu po każdej świecy.
Weź sobie go wrzuć na wykres i traduj tylko BO tej linii po kierunku, w którym cena silniej idzie.
Zachowuj zawsze ściśle zasady MM, kasuj zysk, nie dopuszczaj do strat.
I okazuje się, że niczego więcej nie potrzeba?!

Czy ja mam rację?
Nie, nie mam.
Czy ty będziesz potrafił z tak banalnego "systemu" profitować?

Tutaj nie chodzi o niczyją rację.
Tutaj chodzi o psychikę! Tutaj chodzi o emocje! Tutaj chodzi o fizjologię ludzkiego umysłu!
Nie o to, czy oszukasz siebie rysując tysiące skośnych, krzywych, prostych, chmur, harmonicznych, itd., itp.

To, czy zobaczysz moje wyniki, albo czyjekolwiek, nie pomoże tobie w osiągnięciu sukcesu.
Nie wierz mi, nie wierz nikomu, choćby pokazywał ci miliardowe wyniki na statementach!
Choćby nie wiem jak media o nim bębniły, choćby nie wiem ile kasował za swoje prelekcje!
Jeżeli masz okazję, wysłuchaj, przeczytaj, obejrzyj.
Potem zapytaj: Dlaczego?
Potem popatrz na to z bliska na wykresie i pomyśl, czy to może tobie pomóc, dodać jakąś wartość do twojego systemu.

I pamiętaj:
Ja nie ma racji!
Ja nie umiem tradować!
Ja jestem tylko facetem w kryzysie wieku średniego i wyrażam jedynie swoje opinie.
Ja pierniczę farmazony i robię pranie mózgu świeżakom!
Ja wsadzam kij w mrowisko i wywołuję emocje u starych wyjadaczy!

A ty?
Zastanów się, co z tym zrobisz?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Dadas pisze: Kto wogóle ma w tej dziedzinie "rację"?
Chyba ten kto zarabia :)
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze:Zastanów się, co z tym zrobisz?
Przyjeliśmy niniejszym do wiadomości, że krzywej equity nie będzie, oraz że złych trejdów też za dużo nie ujrzymy. Szkoda bo brakuje najciekawszego.

Nie gniewaj się Dadas. Po prostu na tym forum jest parę ciekawych osób których interesują konkrety i nie dziw się, że dyskusja przebiega tak jak po prostu musi przebiegać.

P.S. Za jakiś czas (no nie wiem może z pół roku) też mam zamiar opublikować swój journal (z krzywą equity i złymi wejściami), tak że będzie co krytykować :).
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2014, 12:34 przez drendriu, łącznie zmieniany 1 raz.

Dadas

bfx pisze:
Dadas pisze: Kto wogóle ma w tej dziedzinie "rację"?
Chyba ten kto zarabia :)
Tylko pozornie.
To on zarabia.
Ty niekoniecznie będziesz zarabiał, nawet jeżeli skopiujesz to co on robi.

Ponieważ, powtórzę, nie o "rację" tutaj chodzi.

Dadas

drendriu pisze:
Dadas pisze:Zastanów się, co z tym zrobisz?
Przyjeliśmy niniejszym do wiadomości, że krzywej equity nie będzie, oraz że złych trejdów też za dużo nie ujrzymy. Szkoda bo brakuje najciekawszego.

Nie gniewaj się Dadas. Po prostu na tym forum jest parę ciekawych osób których interesują konkrety i nie dziw się, że dyskusja przebiega tak jak po prostu musi przebiegać.

P.S. Za jakiś czas (no nie wiem może z pół roku) też mam zamiar opublikować swój journal (z krzywą equity i złymi wejściami), tak że będzi co krytykować :).
A jeżeli pokażę ci dobrze profitujące equity, to co?
Zatrudnisz mnie?
Powierzysz mi zarządzanie funduszem inwestycyjnym?
Dziękuję, ale nie tego potrzebuję.
Dziękuję, ale nie mam zamiaru dla nikogo pracować, ani zarządzać niczyimi pieniędzmi, tylko swoimi.

Już mi jeden z USA proponował zarządzanie funduszem inwestycyjnym.
Inny nalegał, żebym został brokerem wprowadzającym, zresztą niejeden.

Nie jestem zainteresowany.

ODPOWIEDZ