Pozdrawiam
E tam, pierdzielisz! (nie obraź się przypadkiem)lucek pisze:Na DAX ruchy są duże więc SL powinien być trochę większy![]()
Pozdrawiam
Na podstawie SMA(50)C i TrendEnvelopes(200) co +/- odpowiada EMA(200)C,lucek pisze:Luzik. Tak z ciekawości na jakiej podstawie wchodzisz w DAX'a?
Taka już ludzka natura - że nawet jest na to przysłowie - nadzieja matką głupich. Każdy chce mieć rację - każdy chce złapać ruch od samego początku - bo gdy łapiemy się np. w połowie to dochodzi takie dziwne uczucie, że dużo straciliśmy - pewnie inni już sporo $$ skasowali a my bierzemy ochłapy.Dziwi mnie jak doświadczeni trejderzy wciąż oczekują, że trend się zaraz odwróci.
Chłopie, ja tę drogę rozpocząłem w 1988 roku.klonmarcin pisze:Taka już ludzka natura - że nawet jest na to przysłowie - nadzieja matką głupich. Każdy chce mieć rację - każdy chce złapać ruch od samego początku - bo gdy łapiemy się np. w połowie to dochodzi takie dziwne uczucie, że dużo straciliśmy - pewnie inni już sporo $$ skasowali a my bierzemy ochłapy.Dziwi mnie jak doświadczeni trejderzy wciąż oczekują, że trend się zaraz odwróci.
Grając w tą "grę" przez kilka lat - poznajesz zakamarki swojego umysłu. Poznajesz siebie coraz dokładnie i lepiej - dochodzisz do momentu w, którym zaczynasz odkrywać swoje "mroczne" oblicze. Zaczynasz sobie zadawać pytanie - ile jesteś w stanie poświęcić aby dojść do wymarzonego celu ??? co jesteś w stanie poświęcić ??? co jesteś w stanie zrobić ???
Bardzo często dowiadujesz się o sobie rzeczy, których nigdy - w innych okolicznościach - byś się nie dowiedział.
W pewnym momencie zaczynasz odczuwać na sobie piętno, które Cię zgniata - wewnętrznie. Coś, co nigdy wcześniej się nie wydarzyło - co nigdy nie powinno się wydarzyć - o co nigdy byś siebie nie podejrzewał - staje się rzeczywistością - okrutną i ciężką rzeczywistością.
Myślisz, że już dawno poznałeś siebie i swoje zachowania - nic z tych rzeczy - to COŚ wyjdzie z Ciebie w najmniej spodziewanym momencie - i nie będzie to zależeć od Twojej woli.
Jeśli przetrwasz - jeśli Twoi bliscy przetrwają to jesteś ZWYCIĘZCĄ. Wygrałeś i już nic Cię nie zaskoczy - nic nie stanie na przeszkodzie.
Pisane na podstawie własnych doświadczeń...
Odważne i daleko idące stwierdzenie.Dadas pisze: Tak naprawdę, to nic nie zależy od naszej "woli".
Jesteśmy jedynie bio-chemiczną maszyną. .