Nie jestem agresywny mam tylko złośliwy charakterKristo85 pisze:Skad w Tobie tyle agresji ?

Nie.Bodzio pisze:- przeczytałem dopiero jedną książkę Piotra Surdela "Podstawy Giełdy Walutowej". Czy warto kupić i przeczytać kolejną jego część "Forex - Analiza Techniczna"???
Przejrzyj temat Ebooki, tam jest podanych sporo tytułów.Bodzio pisze:Czy są lepsze pozycje, dostępne jako e-booki??? Na pewno, proszę o tytuły.
Przelej pieniądze do innego brokera, np. FxPro. Ale jeżeli jesteś początkujący poćwicz najpierw na rachunku demo.Bodzio pisze:- wiem też, że popełniłem właśnie błąd, bo podpisałem umowę z XTB, ale nie wpłaciłem jeszcze pieniędzy. Smile Po przeczytaniu tematu o XTB na pewno w to nie wejdę. Co w takim razie mam teraz zrobić???
Może pipsów można było by i więcej uzbierać, ale przy wyższej zmienności trzeba dalej odsuwać SL, więc procentowo i tak wyjdzie tyle samo jak gra przy standardowej zmienności.Bodzio pisze:czy w tym momencie warto jest grać jako początkujący?? Obserwowałem np. CHF/PLN i USD/PLN w czwartek i piątek w godzinach 10-13 były kosmiczne wahania. Czy była wtedy szansa na sporą liczbę pipsów??
Regularność zysków jest tym co chyba najtrudniej osiągnąć i co jest celem większości ludzi wchodzących w ten biznes. Wydaje się, że 10 czy 20 pipsów to niewiele, ale utrzymywanie takiego wyniku co dziennie to nie lada wyczyn IMO oczywiście.Bodzio pisze:czy gra na "scalping" dziennie po 10-20 pipsów (z żelazną konsekwencją) to strategia czy tylko moja wyobraźnia???
Nie, wszystkie 3 programy pracują u 3 różnych brokerów. Jeżeli nie zamierzasz już współpracować z XTB to możesz to odinstalować.Bodzio pisze:Mam już na komputerze zainstalowane XTB-Trader 4, MetaTrader 4 i teraz jeszcze MetaTrader 4 Fx-Pro. Czy one pracują na tej samej "platformie" (tak to się nazywa???) Czy mam dwa pierwsze programy odinstalować???
Musisz mieć konto walutowe, jeżeli prześlesz ze zwykłego narazisz się na wysokie koszty przewalutowania przelewu. Przejrzyj wątek z FxPro w celu uzyskania dalszych informacjiBodzio pisze:Czy w przypadku zakładania konta na żywo muszę mieć kartę kredytową lub konto walutowe??? Ile czasu to zajmuje???
Poszukaj w necie, albo poproś w dziale Ebooki o Analizę techniczną J. Murphiego i Analizę techniczną Szwagera. Przeczytaj to forum żeby obczaić jak działa rynek, jak zwierać transakcje itp.Bodzio pisze:Jeśli chodzi o ebooki???
Poczytaj o MM w dziale dla początkujących. Rzeczywiście silne trendy są idealnymi okazjami do zarabiania, jeżeli jednak wahania kursu są duże musisz ustawić daleko SL, żeby nie zostać zbyt wcześnie wypchniętym z rynku.Bodzio pisze:Nie rozumiem Twojego opisu z SL, przecież kurs skoczył o 1000 pipsów w ciągu dwóch godzin i trend był widoczny, więc dlaczego nie można byłoby sporo zarobić na np. 1 locie.
Ja robię tak, że najpierw sprawdzam trend na M15, późnij zawieram transakcje na M5 tylko w zgodzie z trendem z M15. Ale oczywiście możesz sam wybrać dowolny zestaw przedziałów czasowych (np. H4 i H1, D1 i H4).Bodzio pisze:Czy jeśli mam zamiar np. grać na "scalping" to sensowna jest analiza świeczek w danych okresach??? Moje kolejne pytanie to w jakich przedziałach czasowych należy analizować wykresy (M1, M5,....) ??? W takich jakich ma się zamiar grać???
To już lepiej do AM, bo mają mikroloty, więc tak szybko depo nie wyczyściszBodzio pisze:Choć, dotarło do mnie, że w XTB najmniejsza wartość lota to 0,1, więc to dużo jak na początekPablo90 pisze:Przelej pieniądze do innego brokera, np. FxPro
hehe mysle ze jednak sa osoby ktore uzywajac prostych srednich regularnie pna sie do gory. Sam znam taka osobe - gosc uzywal bardzo zaawansowanych technik, bardzo dobrze opanowal ganna( nie poznalem dotad nikogo kto sprawniej wykorzystywalby ganna w praktyce. Co wiecej, potrafil na tym niezle zarobic), zajmowal sie rowniez ermanometria. Po czym, pewnego dnia wypieprzyl wszystko do kosza, i od kilku lat stosuje cos w rodzaju kiss tradingfxlamer pisze:osoby szukające na fx zarobku na przecięciu średnich czy oscylatorów