Czy na rynku Forex można rzeczywiście zarobić?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Kristo85 pisze:Robert Kiosaki - wszystkie tyt z seri bogaty ojciec
Po co komu książki science - fiction (czy jak tam to się pisze)?

Kristo85 pisze:Kamil Cybulski
Chyba Cebulski.

Kristo85 pisze:oraz cala najnowsza psychologia w tym NLP
LOL

Kristo85 pisze:Analiza Techniczna - najlepiej zaopatrzyc sie we wszystkie tyt
No to nie wiem czy niektórym wystarczy życia żeby wszystko poczytać.

Ogólnie można przeczytać AT Murphiego i zacząć kosić. Akurat przeczytanie wielu książek nie gwarantuje sukcesu na rynku. To że większość traci w tym biznesie oznacza, że nie wydano dotychczas książki która zawierała by skuteczny przepis na sukces. Jedyna droga do sukcesu to ciężka praca i wiele godzin spędzonych przed wykresami - tego nie zastąpi żadna książka.

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Pablo90 pisze:Po co komu książki science - fiction (czy jak tam to się pisze)?
Warto to przeczytac, zawiera sie tam mnostwo cennych uwag i spostrzezen. Widac ze ich jednak nie zrozumiales.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

mrk pisze:Warto to przeczytac, zawiera sie tam mnostwo cennych uwag i spostrzezen. Widac ze ich jednak nie zrozumiales.
Widać, że jednak nie zrozumiałeś mojego posta. Autor tych książek całą swoją fortunę zrobił na tych książkach, a nie na biznesie, który w nich opisuje. Okazało się, że nie było żadnego biednego ani bogatego ojca. Przykro mi ;D

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Mam to gdzies na czym on zarobil. Jednak tok myslenia tam przedstawiony jest jak najbardziej sluszny, a niektore uwagi z powodzeniem mozna stosowac na gieldzie. Chyba nie kapujesz o czym pisze.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

tester pisze:wiesz skad sie biora ticki ? Laughing albo trend ? albo dlaczego trend sie zmienia?dlaczego czasem są korelacje a czasem nie?
Wiem. I szczerze mówiąc nie wiem na jakiej zasadzie miało by mi to pomóc w osiągnięciu zysku. Możesz mi wskazać zależność? Nie piszę że przeczytałem tylko tą jedną książkę, mam kolego 700 postów więcej od Ciebie, więc proszę nie traktuj mnie jak debila...
tester pisze:czego nauczyłeś się od Murphiego ?
Podstaw AT, które do grania w dłuższym terminie zupełnie wystarczą. Reszta to tak jak napisałem wyczucie rynku i doświadczenie.

Dodano po 1 minutach:
Kristo85 pisze:Taką ksiazke jak Analiza Techniczna Murphiego trzeba jeszcze zrozumiec, a to jet bardzo trudne bez wczesniejszego przygotowania.
Osobie z wykształceniem średnim książka ta nie powinna sprawiać żadnych problemów. Naprawdę nie wiem co ty w niej widzisz skomplikowanego...

Awatar użytkownika
Hitman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hitman »

tester pisze:nie jedyny nie jedyny niektórzy zbadali sprawe dokładnie i użyli mądrzejszej metodyki czytaj co pisze Karol i na co zwaraca uwagę i żadne tak a może nie
5% dotyczy traderów a kolejne 5% przypadkowych zysków a to powoduje że siedziby brokerow i bankow sa jak pałace a reszta to ofiarodawcy w imie wiary do wygranej
Chodziło mi o jedyny tutaj. Wiem że były kiedyś badania na ten temat. Zresztą chwalił się nimi ktoś na tym forum, a 5-10% w miesiąc na lewarze z risk 0.5% jest jak najbardziej do osiągnięcia.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Kristo85 pisze:Zdalem test ?
Tak, na niedostateczny. Naucz się czytać:

Kristo85 pisze:a triki nie mam pojecia co to dla Ciebie jest, ale Trick to jeden ze wskaznikow rynku
Przeczytaj jeszcze raz post poprzednika i zastanów się czy na pewno chodziło o trick.

A tak w ogóle możesz rozwinąć to zdanie? -
Kristo85 pisze:Trick to jeden ze wskaznikow rynku
Jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim wskaźnikiem, możesz go opisać?

ODPOWIEDZ