Tutaj masz 2 lt pasujące do opisanej metody, TF M5, dolna jest ksiązkowa natomiast ta wyżej już nie do końca bo odbiło sie częściej niż 3 razysiersciuch pisze:mógłby ktoś zrobić analize na 24 kwietnia, chodzi zeby narysował kreski tak jak powinny być, bo szukam szukam i raz na tydzien sie zdarza, zebyby był setup taki jak jest opisany w tej strategii
Close Trend Line
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- siersciuch
- Pasjonat
- siersciuch
- Pasjonat
wydaje mi sie ze Ink troche oszukal w screenach - jesli sie pomylilem to przepraszam.
Edit: dodalem napis do screenu zeby nikomi nie przeszlo do glowy wyznaczac LT tak jak ja to oznaczylem na screenie Inka.
Screen dalem tylko zeby zapytac Inka czy troszke nie oszukal z wyznaczaniem tamtej LT - to wszystko.
Juz zostalem posadzony nizej ze LT nie umiem wyznaczyc - szkoda slow.
Chyba gdzies jest problem ze zrozumieniem moich intencji.
Edit: dodalem napis do screenu zeby nikomi nie przeszlo do glowy wyznaczac LT tak jak ja to oznaczylem na screenie Inka.
Screen dalem tylko zeby zapytac Inka czy troszke nie oszukal z wyznaczaniem tamtej LT - to wszystko.
Juz zostalem posadzony nizej ze LT nie umiem wyznaczyc - szkoda slow.
Chyba gdzies jest problem ze zrozumieniem moich intencji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2012, 02:06 przez mah1y, łącznie zmieniany 2 razy.
Opadają mi ręce ,nie chce mi się już tłumaczyć 100 razy jak się kreśli linie trendu.
Naprawdę nie mogę zrozumieć jak można tego nie rozumieć.mah1y usuń ten rysunek ,bo otwiera mi się nóż w kieszeni...
Ominąłeś kilka szczytów ,ale co tam
I zanim ktoś będzie tu dawał błędne teorie i screeny niech się zastanowi. Opisałem wszystko w pierwszym poście...
I proszę nie dodawać swoich teorii do tego systemu ,bo może okazać się ,że zamiast zarabiać zaczniecie tracić. Jak ktoś chce wprowadzać jakieś dziwne teorie i modyfikacje to na własną odpowiedzialność. Czy tak trudno zrozumieć,że musi się dokładnie odbić ? Ze to dokładne odbicie daje nam potwierdzenie ? Mało jest takich sygnałów ,ale są pewniejsze.
I jak widzimy 1 szczyt ,drugi szczyt to ciągniemy linie trendu i czekamy na zatrzymanie ,jak się zatrzyma i odbije to jest sygnal ,jak przebije ,nawet troszkę to nie ma sygnału (gruba linia to nasz margines błędu). Nie ma żadnych odbić wcześniejszych ,późniejszych ,przed ,po .
Nie cierpię jak ludzie komplikują sobie życie
POWTÓRZĘ TAK ,ŻEBY KAŻDY PRZECZYTAŁ
MUSI DOKŁADNIE ODBIĆ ,ŻADNYCH WEJŚĆ WCZEŚNIEJSZYCH ,PÓŹNIEJSZYCH. MA BYĆ ODBICIE NA NASZEJ LT DOKŁADNE !

Ominąłeś kilka szczytów ,ale co tam

I zanim ktoś będzie tu dawał błędne teorie i screeny niech się zastanowi. Opisałem wszystko w pierwszym poście...
I proszę nie dodawać swoich teorii do tego systemu ,bo może okazać się ,że zamiast zarabiać zaczniecie tracić. Jak ktoś chce wprowadzać jakieś dziwne teorie i modyfikacje to na własną odpowiedzialność. Czy tak trudno zrozumieć,że musi się dokładnie odbić ? Ze to dokładne odbicie daje nam potwierdzenie ? Mało jest takich sygnałów ,ale są pewniejsze.
I jak widzimy 1 szczyt ,drugi szczyt to ciągniemy linie trendu i czekamy na zatrzymanie ,jak się zatrzyma i odbije to jest sygnal ,jak przebije ,nawet troszkę to nie ma sygnału (gruba linia to nasz margines błędu). Nie ma żadnych odbić wcześniejszych ,późniejszych ,przed ,po .
Nie cierpię jak ludzie komplikują sobie życie

POWTÓRZĘ TAK ,ŻEBY KAŻDY PRZECZYTAŁ
MUSI DOKŁADNIE ODBIĆ ,ŻADNYCH WEJŚĆ WCZEŚNIEJSZYCH ,PÓŹNIEJSZYCH. MA BYĆ ODBICIE NA NASZEJ LT DOKŁADNE !
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 21:29 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.
spokojnie i nie stresuj sie. ja nie rysowalem tych LT ja tylko analizuje dlaczego LT Inka jest inna od LT siersciucha
wydawalo mi sie ze Ink delikatnie oszukal rysowanie tych LT i narysowal tak jak ja zaznaczylem (zeby lepiej wygladaly) czyli troszke nieprawidlowo. (pewnosci nie mam, to tylko przypuszczenia)
nie chce nikogo w blad wprowadzac bo to co wkleilem wczesniej jest bledne.
poczekajmy niech sie Ink wypowie i usuwam.
pozdrawiam
wydawalo mi sie ze Ink delikatnie oszukal rysowanie tych LT i narysowal tak jak ja zaznaczylem (zeby lepiej wygladaly) czyli troszke nieprawidlowo. (pewnosci nie mam, to tylko przypuszczenia)
nie chce nikogo w blad wprowadzac bo to co wkleilem wczesniej jest bledne.
poczekajmy niech sie Ink wypowie i usuwam.
pozdrawiam
Ale ja to też mówiłem do Inka ,jeśli nie wspomniałem to sorry.
Denerwuje się tym ,że ludzie utrudniają sobie życie , ma być prosto i jasno . Albo jest odbicie albo nie ...To co napisałem dużymi literami powinno wszystko wyjaśnić. Bez odbioru.
Może skomentuje tego screena jeszcze na szybko ,bo nie chce mi się tracić czasu . A więc ink ,trzeci punkt na dolnej LT został przebity ,zrobiłeś to na historii ,bo nie było dokładnego odbicia na drugim punkcie.
Mówiąc MA ODBIĆ dokładnie ,wiem co mówię ,przeryłem ten temat i lepiej pewny sygnał niż może tym razem odbije .
Nie chce mi się już wchodzić w bezsensowne dyskusje prowadzące do niczego. Wszystko co chciałem o tym już napisałem.
Pozdrawiam
Denerwuje się tym ,że ludzie utrudniają sobie życie , ma być prosto i jasno . Albo jest odbicie albo nie ...To co napisałem dużymi literami powinno wszystko wyjaśnić. Bez odbioru.
Może skomentuje tego screena jeszcze na szybko ,bo nie chce mi się tracić czasu . A więc ink ,trzeci punkt na dolnej LT został przebity ,zrobiłeś to na historii ,bo nie było dokładnego odbicia na drugim punkcie.
Mówiąc MA ODBIĆ dokładnie ,wiem co mówię ,przeryłem ten temat i lepiej pewny sygnał niż może tym razem odbije .
Nie chce mi się już wchodzić w bezsensowne dyskusje prowadzące do niczego. Wszystko co chciałem o tym już napisałem.
Pozdrawiam