Cadermo pisze:Witaj Ink. Cieszę się ,że postanowiłeś dodać te screeny ,bo będzie mi łatwiej na ich podstawie Ci to wytłumaczyć . Jednakże po przejrzeniu ich muszę stwierdzić ,że nie przeczytałeś zasad wyłapywania sygnałów. No to zaczynamy .
Mam nadzieję ,że po dodaniu tych screenów zrozumiesz w czym tkwi sens tej metody. Chodzi o dokładność i precyzję działania. Potrzebujemy do tego dobrego brokera i cierpliwości . Cena musi idealnie zatrzymać się na naszej LT (połowa sukcesu ) i następnie odbić (druga połowa sukcesu i potwierdzenie sygnału).
Oj oj oj... wchodze czytam i nie wierze

zaczynam tracić wiare czy ty w ogole czytasz moje posty czy tylko ślepo na nie odpowiadasz
Moj post to było coś ala ostrzeżenie że w graniu LT liczy się
cierpliwość i filtr i pod żadnym pozorem nie wolno wchodzić na ślepo czyli dokładnie to co zarzuciłeś mi że nie zauważyłem lecz to ty nie zauważyłeś chyba tekstu nad screenami
A oto co napisałem i prośba do ciebie
cadermo czytaj ze zrozumieniem :
Ink. pisze:chcialbym uzupełnić ten wpis o podstawę jaką powinien wiedzieć każdy początkujący trejder, nie ma strategii ze 100% skutecznością, szczególnie strategii opartej o AT, niestety ale cala analiza techniczna opiera sie na zgadywaniu" czy zadziała czy nie i tak samo jest z LT ponieważ to część AT, najważniejszym w calej tej zabawie jest filtr sygnałów
np taki jak zaproponował cadermo do wejść, ponieważ wchodzenie ślepo w każda LT prowadzi nieuchronnie do MC, druga sprawa to cierpliwość, ponieważ takie sygnały szczegolnie na wyższych TF pojawiają sie bardzo rzadko natomiast LT ktore NIE zadziałają występują bardzo często, trzeba być po prostu konsekwentnym w trzymaniu sie zasad
W załącznikach dodałem rysunki LT gdzie to niestety nie zadziałało, natomiast stosując jakiś filtr można by tego uniknąć bo w większości tych LT nawet nie odbiło na takiej zasadzie jak przedstawił cadermo
.... ahh