Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Lucy90210 pisze:czy macie moze wskaznik WSOWROTrend??
leży tutaj:
http://www.forex-tsd.com/indicators-met ... ators.html
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Lucy90210
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lucy90210 »

To moze zadam pytanie jeszcze takie: czy przebicie niebieskich lini powinno sugerowac longa,a przebicie czerwonych shorta?
Lekcewazyc slabszego przeciwnika, to tak jakby twierdzic, ze iskra nie jest w stanie wzniecic pozaru...

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

Nie konieczni. To wyznacza tylko ceny które są istotne.

Awatar użytkownika
Lucy90210
Bywalec
Bywalec

No to teraz nie rozumiem,po co zrobili dwa rozne kolory?
Lekcewazyc slabszego przeciwnika, to tak jakby twierdzic, ze iskra nie jest w stanie wzniecic pozaru...

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

Lucy90210 pisze:No to teraz nie rozumiem,po co zrobili dwa rozne kolory?
Odpuść sobie ten wskaźnik, bałagan jakich mało. Trudno wyczaić które kreślone linie są naprawdę ważne.
Wcześniej wsadzałem tutaj wskaźnik z kanałami na różnych TFy na jednym wykresie.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Lucy90210
Bywalec
Bywalec

No ale czekaj,troche juz go testuje,nie mowie ,ze jest zly,wiem ze mozna zajoba dostac od tych lini,ale patrze tylko na te,ktore sa na glownych tf-ach i w sumie nie glupio to wyglada,nawet te ktore tworza sie na m5 maja sens,tam wchodze i dzieki tym liniom wiem po przebiciu ktorego poziomu wejdzie mi long czy short (uzywam tez innych wskaznikow),chyba ze podasz ten swoj wskaznik,chetnie go przetestuje,cos sie gubie na tym forum i moge go nie znalesc.

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zaburzenia.snu »

witam
mnie sie wydaje ze ten wskaznik ma Ci pomoc w okresleniu tempa trendu, na screenie ktory wrzuciles widac najpierw powolny trend spadkowy,nastepnie przyspiesza co daje na druga linie bardziej spadkowa a potem odwrocenie i znowu trend wrostowy rozwija sie,nastepuje jego przyspieszenie co kresli nam nastepna linie a dzieki okresleniu jak rozwija sie trend jestesmy w stanie probowac przewidziec jego dalszy kierunek rozwoju ale nie ma tu zadnych syg. b/s
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lucy90210
Bywalec
Bywalec

W sumie w tym wskazniku to najmniejsza uwage zwracam na linie rysujace trend,moze w koncu powinnam zaczac,do okreslenia trendu uzywam zupelnie czegos innego,tylko teraz zastanawiam sie czy dobrze on rysuje wsparcie i opor,bo jezeli ktos go testowal to chyba cos o tym wie,ja bynajmniej wiem,ze nie dorownuje pivotom.

Awatar użytkownika
oscar126
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: oscar126 »

szukam wskaznika który pokazuje procentowo stosunek kupujących do sprzedających, chodzi o mniej więcej taki lub podobny jak zaznaczyłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jak wygrywać ?... najpierw ,naucz się przegrywać !

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Jakby ktoś miał to i tego obok bym poprosił...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany