Lucy90210 pisze:No to teraz nie rozumiem,po co zrobili dwa rozne kolory?
Odpuść sobie ten wskaźnik, bałagan jakich mało. Trudno wyczaić które kreślone linie są naprawdę ważne.
Wcześniej wsadzałem tutaj wskaźnik z kanałami na różnych TFy na jednym wykresie.
No ale czekaj,troche juz go testuje,nie mowie ,ze jest zly,wiem ze mozna zajoba dostac od tych lini,ale patrze tylko na te,ktore sa na glownych tf-ach i w sumie nie glupio to wyglada,nawet te ktore tworza sie na m5 maja sens,tam wchodze i dzieki tym liniom wiem po przebiciu ktorego poziomu wejdzie mi long czy short (uzywam tez innych wskaznikow),chyba ze podasz ten swoj wskaznik,chetnie go przetestuje,cos sie gubie na tym forum i moge go nie znalesc.
Lekcewazyc slabszego przeciwnika, to tak jakby twierdzic, ze iskra nie jest w stanie wzniecic pozaru...
witam
mnie sie wydaje ze ten wskaznik ma Ci pomoc w okresleniu tempa trendu, na screenie ktory wrzuciles widac najpierw powolny trend spadkowy,nastepnie przyspiesza co daje na druga linie bardziej spadkowa a potem odwrocenie i znowu trend wrostowy rozwija sie,nastepuje jego przyspieszenie co kresli nam nastepna linie a dzieki okresleniu jak rozwija sie trend jestesmy w stanie probowac przewidziec jego dalszy kierunek rozwoju ale nie ma tu zadnych syg. b/s
pozdrawiam
W sumie w tym wskazniku to najmniejsza uwage zwracam na linie rysujace trend,moze w koncu powinnam zaczac,do okreslenia trendu uzywam zupelnie czegos innego,tylko teraz zastanawiam sie czy dobrze on rysuje wsparcie i opor,bo jezeli ktos go testowal to chyba cos o tym wie,ja bynajmniej wiem,ze nie dorownuje pivotom.
Lekcewazyc slabszego przeciwnika, to tak jakby twierdzic, ze iskra nie jest w stanie wzniecic pozaru...