Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Post autor: gutek04 »

Dzięki ric, ale chodzi mi o dokładnie ten z podanego linka... tego co zamieściłeś już testowałem... mimo to dziękuję za zainteresowanie ;)

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: donny »

Witam,
Szukam wskaźnika TRO_session ma ktoś pod ręką?

Dzięki i Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

@Q Lauer - TREND

Post autor: Krys »

Witam,
trafiłem na bardzo ciekawy wskaźnik na TSD. Sprawdzałem jak działa na testerze i jestem mile zaskoczony, że nie zmieniają się kolory w czasie gdy działa.
Generalnie w jakiś znany autorowi sposób określa kierunek i zmianę trendu.

Na obrazie @Q Lauer_1.jpg jedyne miejsce gdzie świeczka przebiła wskaźnik zmieniając kolor z czerwonego na niebieski i po kilku świecach wraca do czerwonego.

W testerze sprawdzałem działanie na okresie 26.10 - 10.12. TF 15M

Niebieski - KUPUJ
Czerwony - SPRZEDAJ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Prezes124 »

Krys pisze:i jestem mile zaskoczony, że nie zmieniają się kolory w czasie gdy działa.
Troszkę nieprawda :) Przed chwilą na EUR/GBP miał repainta i to niezłego! Cofnęło całą linię BUY chyba z 10 świeczek :) To samo było na kablu parę godzin temu, cena doszła do LWMA 200 i dało sygnał SELL, po czym po 2 świeczkach po sygnale nie było ani śladu :) Tak więc ostrożnie z takimi rzeczami :)
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Prezes124 pisze:
Krys pisze:i jestem mile zaskoczony, że nie zmieniają się kolory w czasie gdy działa.
Troszkę nieprawda :) Przed chwilą na EUR/GBP miał repainta i to niezłego! Cofnęło całą linię BUY chyba z 10 świeczek :) To samo było na kablu parę godzin temu, cena doszła do LWMA 200 i dało sygnał SELL, po czym po 2 świeczkach po sygnale nie było ani śladu :) Tak więc ostrożnie z takimi rzeczami :)
Ostrożności nigdy za wiele, masz rację. Jak działa naprawdę to się okaże. Nie ma chyba wskaźnika który daje 100% pewności, a szkoda. Wrzuciłem go jednak do swojego setupu i popatrzę co wart.

Jeszcze jedno, nie traktowałbym go jako wskaźnik dający sygnały sell, buy, a raczej jako sygnał, że jest możliwość zmiany kierunku, utworzenie się wsparcia lub oporu. Wczoraj na audusd zaczął kreślić opór i daje radę mimo, że cena dotarła do wyznaczonego poziomu i odbiła się od niej. Coś w tym chyba jest.
Pozdrawiam
Krys

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: NiceFox »

Poszukuje skryptu który by zamykał po osiągnięciu TP wszystkie pozycje tylko dla buy lub tylko dla sell.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: zaburzenia.snu »

Witam
poszukuje wskaznika/skryptu gdyz nie wiem do jakiej to kategori zaliczyc,chodzi mi o olowek ktorym moge rysowac jak w paincie tylko na wykresie?

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Post autor: arcio »

Witam, poszukuję takiego oto wskaźnika, jak narazie moje poszukiwanie spełzły na niczym. Znalazłem co prawda kilka podobnych ale mi by zależało na identycznym jak ten na załączonym obrazku.
Dzięki za pomoc.

----
Pozdrawiam
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Post autor: tantric »

NiceFox pisze:Poszukuje skryptu który by zamykał po osiągnięciu TP wszystkie pozycje tylko dla buy lub tylko dla sell.
Witaj,to będzie skrypt,zobacz tutaj:
http://codebase.mql4.com/scripts

Zamieszczam kilka indyków,może się przydadzą.

Dodano po 8 minutach:

Jeżeli komuś sie przydadza ,prosze o komentarze,szczególnie jezeli chodzi o TF-y i pary ,na których będziecie testować.Pozdro

Dodano po 4 minutach:
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

tantric pisze:Jeżeli komuś sie przydadza ,prosze o komentarze,szczególnie jezeli chodzi o TF-y i pary ,na których będziecie testować.Pozdro
Tantric, co to za wskaźniki? Możesz je opisać? Jakiś screen zamieścić i o co w nich chodzi? Wskaźników jest bardzo dużo i szkoda trochę czasu na testowanie czegoś co Ty już znasz.
Pozdrawiam
Krys

Zablokowany