Cel: 35 tys. złotych zysku do końca kwietnia 2012

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Czy mi się uda osiągnąć ten główny we wskazanym czasie??

tak :-)
27
29%
nie :-(
67
71%

Liczba głosów: 94

Faworyt
Stały bywalec
Stały bywalec

Cel: 35 tys. złotych zysku do końca kwietnia 2012

Nieprzeczytany post autor: Faworyt »

Witam !!!

To mój pierwszy journal. Mam nadzieję, że mi pomoże :-)
Na koncie real jestem nieprzerwanie aktywny od września 2009 (więc już ponad 2 lata :-) ).
Początki standardowe, było mnóstwo momentów przełomowych, gdzie myślałem, że to już, natomiast po paru dniach następował kryzys i zaczynałem prawie od początku ze swoim systemem.
Ostatnie miesiące bardzo pozytywne względem tego, co było na początku.
M.in. konkurs bossafx - po 5 tygodniach 11% zysku (w najlepszym momencie 40% zysku, w najgorszym -20% zysku).
Więc widać jakieś tam postępy, ale cel jest dużo wyższy.

Od początku skupiałem się najbardziej na psychologii, bo ona w dalszym ciągu według mnie jest najważniejsza.

Ostatnie sytuacje na moim rachunku to potwierdzają.
W grudniu osiągnąłem 93% zysku, który w ciągu 3 pierwszych dni tradingu stycznia został stracony. I to jest w ciągu kilku ostatnich miesięcy u mnie nagminne. Standard jest taki: kilka dobrych dni pod rząd, a potem w 2 dni bądź nawet jeden efekt tych kilku dobrych dni zostaje stracony.
Tak było i w grudniu, natomiast miesiąc został zakończony dość wysoko, ponieważ ta przeplatanka nie została ukończona z tytułu końca miesiąca, dokończyła się na pocz. stycznia.

Moim problemem jest wg. mnie to, że zapominam o celu. Pamiętam o nim przez te kilka dni, a potem samoczynnie ten cel się zaciera.
Gdyby było mnie stać zatrudniłbym coacha, który codziennie pielęgnowałby wspólnie ze mną ten cel.
Natomiast na chwilę obecną zamierzam cały czas na bieżąco wskrzeszać i pielęgnować ten cel poprzez aktywne prowadzenie dziennika.

A zatem założenia:

główne założenie - 35 tys. złotych zysku do końca kwietnia br.

co najmniej 3 tys. złotych zysku w styczniu
co najmniej 7 tys. złotych zysku w lutym
co najmniej 10 tys. złotych zysku w marcu
co najmniej 15 tys. złotych zysku w kwietniu

Zaczynam z kwotą 1 tys. złotych, oczywiście konto real (dźwignia 1:100, microloty)

Zasady mojego tradingu:
- gram tylko na eur/usd
- sl i tp zawsze 20 pipsów (generalnie staram się nie zamykać ręcznie pozycji)
- MM - zawsze otwieram maksymalną możliwą pozycję (ponieważ są microloty - każde 50 złotych na rachunku będzie wykorzystane) - z prostego rachunku ryzyko na transakcje ok. 15%
- sygnał wejścia - to niech pozostanie narazie tajemnicą (powiedzmy, że napisze jak uda mi się osiągnąć cel główny)
- pozycje otwieram raczej w dzień (8-20)

Aha ze względów bezpieczeństwa nie podpinam statystyk, ale będę się starał w ciągu 2 minut po zajęciu i zabezpieczeniu transakcji podać jej parametry w moim dzienniku.

pozdr.

Faworyt

Faworyt
Stały bywalec
Stały bywalec

W pytaniu ankiety jest literówka: zamiast "ten" powinien być "cel" - prośba do moderatora o poprawienie

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Aha ze względów bezpieczeństwa nie podpinam statystyk
a to ciekawa teoria , mozna wiedzieć co to za względy bezpieczeństwa? Boisz się że kiedy zarobisz te 35 tys. ktoś Cię porwie dla okupu? :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Faworyt
Stały bywalec
Stały bywalec

miałem na myśli bezpieczeństwo w sensie informatycznym, nie jestem specjalista w tym zakresie i nie robię rzeczy co, do których mam wątpliwości.

Ps. Liczę na bardziej merytoryczne posty.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Witaj,

ja jestem początkujący, więc nie bierz moich wypowiedzi zbyt serio ;-)

Nie chciałbym Cię deprymować, ale widziałem już sporo takich kozaków i mogę się założyć o każde pieniądze, że jeśli grasz na realu, to polegniesz. Moim zdaniem, Twoje główne założenie jest podstawowym błędem, z którego wynikają następne.Grasz w pieniądze, a nie w grę. Polecam Ci obejrzenie świetnego filmu: Wielki Szu. Znajdziesz go tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=u7nHkVjHdM4
Jest też w formie książkowej.

Faworyt
Stały bywalec
Stały bywalec

gram na real, od jakiej kwoty - to masz w w pierwszym poście.

Ten cel, który chcę osiągnąć próbuję osiągnąć od kilku mies. ze skutkiem krok do przodu krok do tyłu, więc stale dopracowuje różne detale, może się uda np. teraz

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Posty merytoryczne? W porządku, więc merytorycznie gwarantuje Ci kolego że nie ma w tym żadnego zagrożenia. Statystyki podpinają dziesiątki (setki?) tysięcy traderów z całego świata i jakoś żaden z nich nie został okradziony. Zresztą sam prowadzę statystyki dla kilku kont, z czego dla dwóch je publicznie udostępniam i mając tam trochę więcej niż wynosi Twój target mimo wszystko śpię spokojnie. Oczywiście nie musi być to dla Ciebie rekomendacja ale proszę Cię nie gadaj głupot.

Nie chcę robić off topica w Twoim journalu, bo to Twoja sprawa co tu piszesz także kończę i nie ciągnijmy tematu. Jakkolwiek życzę powodzenia.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
Keleris
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Keleris »

Według mnie polegniesz i już Ci mówię dlaczego. Termin będzie Cię gonił, a co nagle to po diable, szczególnie w tym zawodzie.

Celem powinny być dwa dobre skoki, jak to nasz mistrz Adam mawiał (czyt. dobre trejdowanie), a wzrost konta jedynie skutkiem ubocznym.

Ale życzę powodzenia ;)
98% czekanie, 1% wejście, 1% wyjście.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Czemu RR jest 1:1?

Faworyt
Stały bywalec
Stały bywalec

tak jest skonstruowany mój system.

RR 1:1 pozwala na przyjęcie założenia, że okazja jest zawsze (bo prędzej czy później zostanie osiągnięty jeden bądź drugi poziom)

ODPOWIEDZ