Plany Comparic – co w najbliższym czasie w serwisie
Portal w przyszły poniedziałek kończy 4tygodnie działalności, niezbyt wiele. Mam nadzieję, że na razie źle nie jest. Prosiłbym o uwagi, pomysły – postaram się wszystko w miarę możliwości
wcielić w życie.
Dziękuję za uwagi po wywiadzie z Michałem „MrYogim”. Biorąc sobie je do serca jesteśmy w trakcie dalszej części wywiadu dotykającej szczegółów jego tradingu.
Również jestem w trakcie wywiadu z twórcą FibonacciTeam, którego większość z Was pewnie zna.
Planuję przynajmniej 2-3wywiady z polskimi traderami w miesiącu. Mam nadzieję Was zaskoczyć i zaciekawić kolejnymi. Będą zarówno bardzo znane i zasłużone osoby dla „sceny Forexowej” w Polsce jak i te wzbudzające duże kontrowersje.
Z wywiadów z przedstawicielami samego biznesu FX w najbliższym czasie wywiad z IronFX – czyli kolejny z cyklu przedstawiania brokerów z oferty Comparic.
Również wywiad z prezesem firmy, która stworzyła jedną z najpopularniejszych platform transakcyjnych.
Oprócz tego analizy, newsy, kolejne oceny darmowych szkoleń z ofert brokerów. Być może wkrótce dołączą kolejni brokerzy, z którymi prowadzimy rozmowy. Będzie sporo newsów ze świata FX, których na pewno na żadnej innej polskiej stronie nie znajdziecie.
Jeśli chodzi o całkiem nową treść to tutaj będę skupiał się na dziale Strategie, w którym chciałbym przedstawić kilka ciekawych systemów transakcyjnych, ale tylko pod warunkiem, ze będę na bieżąco w kontakcie z ich autorami. Później do tych strategii systematycznie będą ukazywały się analizy, transakcje ich twórców.
Jestem w trakcie rozmów z bardzo znanym światowym traderem, mam nadzieję, że potoczą się one w dobrym kierunku. Wtedy już w styczniu będziecie mogli zobaczyć jego analizy po przetłumaczone na polski na Comparic.pl.
Bardzo proszę o komentarze, pomysły, sugestie. Piszcie o tym co Wam się nie podoba, co byście zmienili, co jeszcze dobrze byłoby pokazać.
LINK
-- Dodano: pn 17-12-2012, 7:41 --
USD/JPY czas na korektę?
USD/JPY zatrzymało się na typowym celu III fali wzrostowej. Poziom ten wyznaczyłem już 24 listopada w
Weekendowej Analizie USD/JPY.
Duża luka weekendowa spowodowana była wynikiem wyborów w Japonii, gdzie wygrała partia zapowiadająca politykę osłabiania Jena. Jeśli ten poziom zatrzyma wzrosty, USD/JPY powinno wrócić w obszar 15 sesyjnej konsolidacji – 82.85 – 81.70. Ten ostatni poziom jest silnym wsparcie, dodatkowo znajduje się tam 50% zniesienia fali wzrostowej.
W przypadku wzrostów kolejny opór to psychologiczny poziom 85.00 oraz 85.50.
LINK
-- Dodano: pn 17-12-2012, 9:43 --
Myfxbook wprowadza tabelę swapów
Portal Myfxbook wprowadza tabelę porównawczą swapów dla różnych brokerów.
Tabela ta znajdzie się na pewno na stronie Comparic, jako uzupełnienie obecnej Tabeli.
Postaram się skontaktować z myfxbook i poprosić ich o komentarz.
LINK
-- Dodano: pn 17-12-2012, 11:15 --
FxPrimus pierwszym brokerem z CFD w Mirror Traderze
Mirror Trader jedna z największych platform służąca do copy tradingu ogłosiła, że jej system będzie obsługiwał teraz CFDs.
Pierwszym brokerem, który wprowadzi to do oferty będzie FxPrimus. Dostępne będą towary takie jak złoto czy ropa, indeksy oraz poszczególne akcje spółek.
LINK
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów