sureshot pisze:ok wiadomo, kolega pierwszy nauczyciel itd, ale co z najwazniejszymi pytaniami, ilosc strat z rzedu, czy jesli juz dotrze przed monitor, to czy sledzi wykres na okraglo , czy np robi sobie przerwy, jesli przerwy to ile trwaja, jesli czeka na sygnal, to co robi w miedzyczasie, jak utrzymuje skupienie,czy jakos analizowal to, ze trudno mu sie zabrac do gry, zwykle lenistwo czy np niechec narazanie sie na stres itp, jakie pary walutowe sledzi, jedna czy wiecej, sesja europejska czy amerykanska, a moze jakas mieszanka, czy prowadzi statystyki, jakis dziennik, monitorowanie swojej gry, jesli tak to co tam sie znajduje, jesli nie to nie, w jaki sposob doszedl do swojej interpretacj pa, ile to trwalo, w jaki sposob odsiewal ziarno od plew, to tylko tak na szybko, inni mieliby napewno tez sporo pytan, te trudniejsze tez by sie przydaly, z iloma osobami po swoim szkoleniu utrzymuje kontakt, jaki procent z tych osob, zarabia , w miedzyczasie gdy pisalem brother dopisal swoj post, ja akurat reklamy szkolen nie widze za bardzo, Akhh go zna wiec z nim na poczatku przeprowadza wywiad co w tym dziwnego, ale nastepnym razem jesli bedzie robil wywiad z jakims innym daytraderem, to oczekiwalbym wiecej szczegolowych i konkretnych pytan, o widze , ze szkoleniowiec sd sie tez odezwal,nastepny wywiad z nim?;)
Jakby to powiedzieć, nie raz i nie 10prosiłem o podanie mi propozycji pytań. Dziękuję bardzo bo to pierwsze.
Co do samej komplikacji pytań - to taki zestaw jest dobry, ale na wywiad do książki. Ten wywiad zajmował 3 strony w Wordzie. Bardziej obszerny zająłby 10 - kto to przeczyta. Nawet w kwartalniku wywiady są krótsze.
Zgadzam się, że coś takiego może być ciekawe. I to jest świetny pomysł, żeby osoby raz ogólnie przepytane i poznane, zapytać o dokładne szczegóły.
Może właśnie forma propozycji od Was na takie szczegółowe wywiady to będzie dobry pomysł.
Pomyślcie jeszcze o jednej rzeczy. Na ile mogę oczekiwać od osoby udzielającej wywiad, że mi poświęci czas. Taki wywiad to dobre kilka h pracy dla tej osoby. A bardzo szczegółowy to już w ogóle. Nawet nie chodzi o to jak obszerne wywiady można przedstawiać, żeby ktoś chciał to czytać. Chodzi o osoby udzielające ich.
-- Dodano: śr 05-12-2012, 16:47 --
brother pisze:admkowal pisze:
Rób swoje, wszystkim nie dogodzisz. Niektórzy widzą to co chcą widzieć - nie ważne czy to na wykresie czy w wywiadach.
Bardzo fajny serwis swoją drogą - ciekawe artykuły

Adm kowal ja nie muszę udawać, że czegoś nie widzę. Nie wiem czy tradujesz czy też zajmujesz się szkoleniami i stąd twoja opinia, ale pewnie wszyscy, którzy na tym forum spędzili trochę czasu widzą to co ja. Świeżaki nie wiedzą, że wielu ludzi na tym forum żyje ze szkoleń, a nie z tradingu. Nie muszę udawać że białe to czarne, a czarne to białe, nie mam takiej potrzeby

Tylko co to ma akurat do tego wywiadu, oprócz tego, że MrYogi szkoli.
Jak dyskusja się rozwinie w takim, kierunku już widzę, jak pytam kogoś o wywiad, a ten mówi sorry, ale na nawi będą gadać.
Panie Balcerowicz czy mogę prosić o krótki wywiad? Nie bo mnie chłopaki na nawi zjadą... Mam nadzieję, że jeszcze teraz mi tego nie zrobicie?

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów