Jaka według Ciebie jest przyszłość rynku i całego przemysłu Forex?
To jest temat rzeka. Brokerzy wkrótce bardzo się zmienią. Ich zysk nie będzie zależeć od spreadu, ale od obrotu. Dlatego ilość klientów czy transakcji nie będzie już taka ważna, ale ich doświadczenie i sukcesy.///
Dokładnie,rynki przez to staną się przejrzyste,a broker nie będzie grał przeciw swoim klientom,wprost przeciwnie,będzie zainteresowany aby klient jak najdłużej grał...
Pozdrawiam.
Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
zz pisze:Jaka według Ciebie jest przyszłość rynku i całego przemysłu Forex?
To jest temat rzeka. Brokerzy wkrótce bardzo się zmienią. Ich zysk nie będzie zależeć od spreadu, ale od obrotu. Dlatego ilość klientów czy transakcji nie będzie już taka ważna, ale ich doświadczenie i sukcesy.///
Dokładnie,rynki przez to staną się przejrzyste,a broker nie będzie grał przeciw swoim klientom,wprost przeciwnie,będzie zainteresowany aby klient jak najdłużej grał...
Pozdrawiam.
To już się dzieje. Wystarczy spojrzeć na brokerów, których mam w ofercie. Praktycznie wszyscy mają takie oczekiwania.
Swoją drogą Zzz mam nadzieję, że przedstawię wkrótce ciekawą statystykę a propos CME i reszty rynku. Wpadł mi w ręce ciekawy raport, ale jest troszkę tego i muszę to opracować. Jakbym się obijał pogoń mnie. To nic wielkiego, ale sam obrót jest interesujący.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
wzmianka jest o tym, że nie chciał się ujawniać ze względu na to się dzieje z traderami w jego pięknym kraju i tu jest przykład: http://forexmagnates.com/some-forex-tra ... kidnapped/
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
Chciałem to pokazać wcześniej, ale nie wystarczy mi czasu na tłumaczenia. Forex Magnates pokazują ciekawe zdarzenia około forexowe.admkowal pisze:wzmianka jest o tym, że nie chciał się ujawniać ze względu na to się dzieje z traderami w jego pięknym kraju i tu jest przykład: http://forexmagnates.com/some-forex-tra ... kidnapped/
P.S: Jestem coraz bliżej współpracy z nimi. Szerszej, bo już pobieżna jest. Także coraz więcej kontaktów "światowych" o których wręcz nie marzyłem jeszcze 2 miesiące temu teraz nabiera realnych kształtów.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Prognozy na rok 2013
Koniec roku to czas prognoz na rok następny. Portal Comparic prezentuje własne przemyślenia na temat kształtu rynku Forex w 2013.
LINK
Koniec roku to czas prognoz na rok następny. Portal Comparic prezentuje własne przemyślenia na temat kształtu rynku Forex w 2013.
LINK
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Mam prośbę. Szczególnie do osób, które krytykowały część z moich wywiadów.
Jestem w trakcie drugiego wywiadu (nazwijmy go uzupełniającym) z Michałem MrYogim. Pierwszy wywiad jest tutaj: http://comparic.pl/listings/1387/
Dopytuję o szczegóły tradingu i wszystko to co z nim związane.
Czy macie jakieś propozycje pytań. Co chcielibyście się od Michała dowiedzieć, o co zapytać? Będę wdzięczny za wszystkie propozycje.
Jestem w trakcie drugiego wywiadu (nazwijmy go uzupełniającym) z Michałem MrYogim. Pierwszy wywiad jest tutaj: http://comparic.pl/listings/1387/
Dopytuję o szczegóły tradingu i wszystko to co z nim związane.
Czy macie jakieś propozycje pytań. Co chcielibyście się od Michała dowiedzieć, o co zapytać? Będę wdzięczny za wszystkie propozycje.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akhh ja rozumiem, że na tą samą sprawę można patrzeć na wiele sposobów. Każdy stara się rozsądnie uzasadniać to co robi, nawet jeśli jest to mocno kontrowersyjne. Z mojej strony pytanie do Ciebie: czy równie chętnie powtarzał byś wywiad z instruktorem jazdy, którego każdy kurs kończy się skasowaniem auta?
matka pisze:Akhh ja rozumiem, że na tą samą sprawę można patrzeć na wiele sposobów. Każdy stara się rozsądnie uzasadniać to co robi, nawet jeśli jest to mocno kontrowersyjne. Z mojej strony pytanie do Ciebie: czy równie chętnie powtarzał byś wywiad z instruktorem jazdy, którego każdy kurs kończy się skasowaniem auta?
Powiem szczerze, że to całkiem ciekawy temat byłby

Natomiast nie wiem skąd takie porównanie. Nie powtarzam wywiadu, a uzupełniam o sugestie, które miałem po opublikowaniu go. Staram się skupić na samych technicznych detalach, stąd moja prośba o pytania. Nic nie będzie się powtarzało (za wyjątkiem drobiazgów bez których byłoby nieczytelnie).
Staram się robić portal nie dla siebie, ale dla Was. Skoro mam uwagi od czytelników, że przydałoby się czegoś więcej, to po prostu tak robię.
Tyczy się to wszystkich działów. Ktoś ma jakiś pomysł, chciałby jakąś analizę, może nowy dział. Proszę śmiało pisać. Doba jest krótka, ale staram się nie spać za długo, więc jeszcze coś mogę wprowadzić

A już moim marzeniem jest gdyby ktoś, chciał coś ciekawego sam napisać.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Już drugi raz udostępniasz mu trybunę, aby mógł nas poinformować, że tak naprawdę jest dużo lepszy od Kubicy, ale nie może nam pokazać jak jeździ, bo nie o to w jeżdżeniu chodzi żeby jeździćAkhh pisze:Natomiast nie wiem skąd takie porównanie.

W powyższych okolicznościach, myślę że nie powinieneś liczyć na współpracę rozsądnych osób.Akhh pisze:A już moim marzeniem jest gdyby ktoś, chciał coś ciekawego sam napisać.
Tak a propos:
- Czy brałeś udział w seminariach czy szkoleniach związanych z
Forexem?
- Nigdy nie uczestniczyłem w żadnym seminarium czy szkoleniu.
Wszystkiego uczyłem się z Internetu i znajomych traderów. Jest
to dla mnie szkoda czasu, nic więcej. Możliwe, że jestem w
błędzie, ale jakoś mi to nie przeszkadza.
Ja miejsce - czyli wywiad - będę udostępniał wielu osobom. To, że zaczęło się od MrYogi to dlatego, ze się znamy i jest to naturalna kolej rzeczy jak dla mnie.
Dodatkowo pisałem, że oprócz ciekawej - jak dal mnie treści - nie mam w tym żadnego interesu
.
Nie wiem o co Ci w ogóle chodzi. Co takiego się rozsypało czy nie udało? Co takiego Yogi zrobił - może o czymś nie wiem.
-- Dodano: śr 02-01-2013, 14:24 --
Ja miejsce - czyli wywiad - będę udostępniał wielu osobom. To, że zaczęło się od MrYogi to dlatego, ze się znamy i jest to naturalna kolej rzeczy jak dla mnie.
Dodatkowo pisałem, że oprócz ciekawej - jak dal mnie treści - nie mam w tym żadnego interesu
.
Nie wiem o co Ci w ogóle chodzi. Co takiego się rozsypało czy nie udało? Co takiego Yogi zrobił - może o czymś nie wiem.
Swoją drogą na forum to czasami jak u nas w sejmie. Najlepiej się czepiać - chociaż troszkę to dziwne, w końcu nie jesteśmy w różnych partiach
.
Widać, dla naszych internetowych magazynów, for piszą same nierozsądne osoby. Chyba, że wszyscy piszą na zlecenie?matka pisze:Akhh pisze:
W powyższych okolicznościach, myślę że nie powinieneś liczyć na współpracę rozsądnych osób.
-- Dodano: śr 02-01-2013, 14:24 --
.
Widać, dla naszych internetowych magazynów, for piszą same nierozsądne osoby. Chyba, że wszyscy piszą na zlecenie?matka pisze:Akhh pisze:
W powyższych okolicznościach, myślę że nie powinieneś liczyć na współpracę rozsądnych osób.
I to jest wreszcie coś o co można zapytać.matka pisze:[- Czy brałeś udział w seminariach czy szkoleniach związanych z
Forexem?
- Nigdy nie uczestniczyłem w żadnym seminarium czy szkoleniu.
Wszystkiego uczyłem się z Internetu i znajomych traderów. Jest
to dla mnie szkoda czasu, nic więcej. Możliwe, że jestem w
błędzie, ale jakoś mi to nie przeszkadza.
Swoją drogą na forum to czasami jak u nas w sejmie. Najlepiej się czepiać - chociaż troszkę to dziwne, w końcu nie jesteśmy w różnych partiach

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów