Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

hehe jak to można w prosty sposób ze zwykłej rozmowy zrobić wywiad :) .
Ogólnie to bardzo milo się rozmawiało i zawsze to jakaś odskocznia od cyferek :).
Wywiad to taki telegraficzny skrót tego czym na co dzień się zajmuje , gdybyśmy chcieli prześledzić moją przygodę z rynkiem forex od początku to wyszła by z tego nieduża książka :)
Forex to ciężka praca i nie wszyscy wytrzymują jej presje sam nie raz miałem momenty zwątpienia :)

Życzę wytrwałości w prowadzeniu portalu bo jest jednym z niewielu który odwiedzam :)
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

BRE Forex ECN dołącza do oferty Comparic.pl

Z wielką przyjemnością przedstawiam kolejnego brokera, który dołączył do oferty portalu Comparic.pl.

Jest to polski BRE Forex ECN. Jak wiecie dobieram brokerów bardzo ostrożnie, nie kierując się wysokością prowizji, ale jakością oferty. Bez wątpienia oferta BRE jest dobra.

Po kontakcie z brokerem wiele można się dowiedzieć. Często rozmawiam z ludźmi mało kompetentnymi, wiedzącymi o rynku mało lub jeszcze mniej. Przeprowadziłem takich rozmów co najmniej kilkadziesiąt, więc jakieś porównanie mam.

O BRE mogę powiedzieć, że naprawdę znają się na rzeczy. Zarówno od strony tradingowej jak i znajomości globalnego rynku brokerów. To że patrzą globalnie a nie lokalnie będzie procentować w przyszłości – tego jestem pewien.

LINK
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Akhh pisze:BRE Forex ECN dołącza do oferty Comparic.pl

Z wielką przyjemnością przedstawiam kolejnego brokera, który dołączył do oferty portalu Comparic.pl.

Jest to polski BRE Forex ECN. Jak wiecie dobieram brokerów bardzo ostrożnie, nie kierując się wysokością prowizji, ale jakością oferty. Bez wątpienia oferta BRE jest dobra.

Po kontakcie z brokerem wiele można się dowiedzieć. Często rozmawiam z ludźmi mało kompetentnymi, wiedzącymi o rynku mało lub jeszcze mniej. Przeprowadziłem takich rozmów co najmniej kilkadziesiąt, więc jakieś porównanie mam.

O BRE mogę powiedzieć, że naprawdę znają się na rzeczy. Zarówno od strony tradingowej jak i znajomości globalnego rynku brokerów. To że patrzą globalnie a nie lokalnie będzie procentować w przyszłości – tego jestem pewien.

LINK
-- Dodano: pt 21-12-2012, 20:02 --
Akhh pisze: O BRE mogę powiedzieć, że naprawdę znają się na rzeczy./]LINK[/url]
Miejmy wszyscy nadzieję że to prawda.

-- Dodano: pt 21-12-2012, 20:02 --
Akhh pisze:[ Zarówno od strony tradingowej jak i znajomości globalnego rynku brokerów. To że patrzą globalnie a nie lokalnie będzie procentować w przyszłości – tego jestem pewien.

LINK
Trzymam za słowo...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Inżyniera rakiet kosmicznych, czyli wywiad z Prezesem PFSoft Denisem Borisovsky

Przedstawiam mój wywiad z Denisem Borisovsky Prezesem PFSoft producenta świetnej platformy tradingowej ProTrader.

WYWIAD
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Akhh pisze:Inżyniera rakiet kosmicznych, czyli wywiad z Prezesem PFSoft Denisem Borisovsky

Przedstawiam mój wywiad z Denisem Borisovsky Prezesem PFSoft producenta świetnej platformy tradingowej ProTrader.

WYWIAD
Dobra,sprawa najważniejsza cytuję ,
Denis Borisovsky: W najbliższej przyszłości planujemy oficjalnie uruchomić nową wersję platformy webowej i mobilnej. Z naszego punktu widzenia te aplikacje będą najbardziej wyrafinowane i funkcjonalne z całego rynku. Na przykład będzie można używać różnych EA bezpośrednio ze strony internetowej lub komórki, będą one działać po stronie serwera co my nazywamy Robotami w Chmurze ;) .

Również, tak jak już wspomniałem, dodatkowo do funkcji dla brokerów forexowych dodamy rozwiązanie dla giełd.

Akhh,Karol, rozumiem z tego wywiadu że Pro Trader przygotowuje się na udostępnienie rynku walutowego regulowanego?.
A ,jeżeli tak, to czy promujecie to w Polskich bankach?./// w kontekście CME i USA,Chin,UK?...///
W Polskich bankach są zauważalne zmiany na plus,jednak za wolno...// stanowczo za wolno..//

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

WojtexWay
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay »

@Akhh
A czy dałoby radę, by na stronie, gdzie jest informacja o spreadach brokerów (tutaj: http://comparic.pl/brokerzy-2/spready-na-zywo/) dodać również średnią wysokość spreadu np. z ostatniej godziny, całego dnia i np. całego tygodnia oraz odchylenia standardowego od tych średnich? Spread mógłby być zapisywany do średniej np. co minutę lub rzadziej. Takie wskaźniki pozwoliłyby lepiej zobrazować politykę brokerów odnośnie stosowanych spreadów (teraz spread może być niski a za już nie).
Sam kiedyś o tym myślałem, ale jak Ty już tyle zrobiłeś... :-)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Zzz:
Ciężko powiedzieć, w którą stronę to pójdzie bo to zależy od brokerów. Na pewno Denisowi mogło chodzić o LMAX, który działa na zasadzie giełdy, a była informacja jakiś czas temu, że White Label do LMAXA będzie rozwiązany przez ProTradera. Tutaj był artykuł o tym: LINK

Ciężko mi się wypowiadać dokładnie o sprawach technicznych - może uda się kogoś dopytać, ale tak na chłopski rozum. Jeśli ProTrader udostępnia taką możliwość to broker jeśli podpiszę umowę z dowolnym rynkiem to może go oferować. Czyli Forex np z LMAX, CME i giełdę z Pakistanu w jednym.

To byłoby coś.
WojtexWay pisze:@Akhh
A czy dałoby radę, by na stronie, gdzie jest informacja o spreadach brokerów (tutaj: http://comparic.pl/brokerzy-2/spready-na-zywo/) dodać również średnią wysokość spreadu np. z ostatniej godziny, całego dnia i np. całego tygodnia oraz odchylenia standardowego od tych średnich? Spread mógłby być zapisywany do średniej np. co minutę lub rzadziej. Takie wskaźniki pozwoliłyby lepiej zobrazować politykę brokerów odnośnie stosowanych spreadów (teraz spread może być niski a za już nie).
Sam kiedyś o tym myślałem, ale jak Ty już tyle zrobiłeś... :-)
pozdrawiam
Kliknij na wartość spreadu w tabelce, zostaniesz przeniesiony na stronę myfxbooka i tam widać wykres ze spreadem. Średni, najniższy, najwyższy + inne statystyki. Myfxbook to wszystko już ma.
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Akhh pisze:Zzz:
Ciężko powiedzieć, w którą stronę to pójdzie bo to zależy od brokerów. Na pewno Denisowi mogło chodzić o LMAX, który działa na zasadzie giełdy, a była informacja jakiś czas temu, że White Label do LMAXA będzie rozwiązany przez ProTradera. Tutaj był artykuł o tym: LINK

Ciężko mi się wypowiadać dokładnie o sprawach technicznych - może uda się kogoś dopytać, ale tak na chłopski rozum. Jeśli ProTrader udostępnia taką możliwość to broker jeśli podpiszę umowę z dowolnym rynkiem to może go oferować. Czyli Forex np z LMAX, CME i giełdę z Pakistanu w jednym.

To byłoby coś.

.
Tak Akhh,zgadzam się że jest to dużo,mało tego , jest to bardzo dużo.
Natomiast ,w którą stronę to pójdzie?.
Sprawa jest już przesądzona w którą stronę to pójdzie...
Prawodawstwo USA ,a od grudnia prawodawstwo Chin nie pozostawia wątpliwości że pójdzie to w kierunku bankowości inwestycyjnej opartej o futures.
Dobrze by było aby Karol rozpoczął akcję informacyjną w Polskich bankach,zyska na tym PFSoft,a my ,czyli inwestorzy zyskamy wreszcie normalność i normalną bankowość...
Pozdrawiam.

zz
Maniak
Maniak

zz pisze: Prawodawstwo USA ,a od grudnia prawodawstwo Chin nie pozostawia wątpliwości że pójdzie to w kierunku bankowości inwestycyjnej opartej o futures.
Dobrze by było aby Karol rozpoczął akcję informacyjną w Polskich bankach,zyska na tym PFSoft,a my ,czyli inwestorzy zyskamy wreszcie normalność i normalną bankowość...
Pozdrawiam.

PS. Doszły mnie dzisiaj słuchy że Indie też tą drogą zaczynają iść...// tylko delikatniej..//
Reasumując ten ważny temat,dobrze by było aby Karol się pośpieszył ..,ponieważ w przeciwnym wypadku ..pójdziemy do Chińczyków na służbę...// Piszę poważnie..//

Pozdrawiam.

-- Dodano: czw 27-12-2012, 15:06 --

PS. czytałem dzisiaj że biznes w USA obawia się budowaniu przez Chiny bankowości inwestycyjnej...
Lepszej reklamy mojej pisaninie USA nie mogły zrobić...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Od 600 Dolarów do 600 000 w sześć lat – Wywiad

Przedstawiam wywiad z traderem, który uzyskał około 600 000 Dolarów z zainwestowanych 600 w przeciągu 6lat.

Wywiad tez został przeprowadzony przez portal Forex Magnates. Niestety kilka kwestii jest w nim niewyjaśnionych, a tłumaczenie wywiadu chciałem przedstawić w sposób jak najbardziej zrozumiały.

Mocną stroną tego tradera jest trading automatyczny i algorytmy. Zwrócił on uwagę sektora detalicznego pokazując zaskakujące wyniki przez sześć lat zarządzania rachunkami PAMM i przez obecność na wielu forach stał się znany wśród algo-traderów. Dla wielu początki na rynku są zwykle stratne jednak inaczej było w tym przypadku.

WYWIAD
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ